Sunday, June 03, 2012

37 weeks ++ dan NAIK DARAH!!!

Salam Ceria di hari Ahad

Apa kabar semua? aku ok ja..cam biasa..skang nih kt ofis la..pagi tadi aku check up kt klinik..hari nih bangun lambat skit la..dh 6.45 am..mujur dh isi form keluar hari Khamis last week ..so as usual la terus ke klinik..memandangkan masih lagi cuti sekolah...kak pia temankan mama...thanks sayang sbb sudi temankan mama..sapa lagi nk temankan mama kalau bukan kak pia kan...at least ada teman berbicara sementara menanti rutin biasa di klinik ..

Hari nih..lepas timbang berat badan..pastu check tekanan darah..pi makmal..check up perut..amik darah ...nk check my new HB result....guest what..?? tak sangka sejak sekian lama..aku rasa sejak second baby..tak penah la hb aku naik cenggini rupa....11.6 dan of course la dari merah bertukar jadi hitam report lam buku ibu mengandung aku tuh..SO NAIK DARAH LA..heheheh..syukur alhamdulilah..bukan apa...nnti dh hb naik...risiko pun kurang la..ya la..misi2 semua dok riso kot tumpah darah ke.atau hal2 yg tak dingini..tp nak wat gena kan..hb aku mmg la result sokmo 11 ke bawah..dn alhamdulillah..masa lahirkan baby tak dak masalah yg timbul..
tp dh alang2 naik hb nih aku kena la maintain kan...
cam pagi tadi pun...bangun ja tido aku amik tablet iron 3 biji..then hantar safiiy ammar ke nursery..aku n kak pia singgah kt kopitiam..makan2 dulu..aku mkan puding caramel ngan puding roti..pastu makan keowteow soto beserta ho ho lick..tuh je..tp cam byk kan..nih perut rasa lapar balik dh..maklumlah makan td baru kui 8 pagi gitu kan...

K la..lagi 2-3 minggu akan deliver baby...kawan sepejabat Tengku Irni dh selamat melahirkan baby..tidak kami ke hulu ke hilir sama2..skang dia berada di Terengganu berpantang di rumah ayahanda dan bonda tercinta...
cam aku lak..dok stand by ja beg2..maklumlah...bila2 ja boleh deliver baby kan...tp anak2 aku semuanya selalunya 39 minggu plus2..

camna ngan kowang lak....selalunya mmg ikut due atau terawal ke atau dh lewat due..ceee share skit..nak tau gak...


8 comments:

mummY daniSha said...

huhu..dulu sy ngam2 je..due date 11hb may..tp danisha lahir 7hb....masa tu dah nak masuk mggu ke 40 hehee

mummY daniSha said...

eh...tahla x berapa ingat sgt..tp rasanya dah nak masuk mggu 40 hee

♥cikmOt♥ said...

kakak - genap 40 minggu

irfan - 38 minggu

iris- 38 minggu...

hehehe

Cik Kiah said...

kak,semoga akak n baby selamat...tade buat contest bagi nama ke.. hahahha

wahida said...

aku dua2 anak pun bersalin on time...silalah percaya...genap2 ikut due date masing2...


semoga ko ok2 je ye nok...

Marya Yusof said...

As salam Fyzz,

Alhamdullillah... Wah, tak lama lagi tu Fyzz! Take care! Can't wait to see your new born :))

Kalau ikut pengalaman Marya, Iman dulu on time due date 1/8... genap 40 weeks :))

LYAfrina said...

salam fyzz..pekabo..lama x nmpk fyzz ni.. harap2 sihat aje yer

IntaNBerliaN said...

ooo kiranya fyzz dah deliver awal lah baby kali ni yer.... :-)