Tuesday, July 30, 2013

BERBUKA PUASA DI LUAR

 Me and Sufiya....see besaq kan pinggan..orang Arab mmg portion makan mmg besar kan:)

(Venue: Old Castle Restaurant (Makanan Arab) sebelah dengan Istana Anak Bukit , Kedah)
 
mai sikit babah...minta si anak..tetapi sang suami ttp posing dulu..harus..hahahaa


Assalamualaikum semua..

foto di atas adalah coret-coret semasa berbuka puasa ..tp tahun lepas derrrr....tahun nih..di pendekkan citer mmg tak koser la nk bukak posa kt luar...hattanya bukan tak hingin..tapi disebabkan kedua2 anak2 kecik aku nih makin aktif dan luar biasa dari biasa..huhuhu...waima buka posa kt umah pun cam tak leh di control ini kan pulak berbuka di luar kan...so moralnya tahun nih kami somi isteri wat pakatan hanya berbuka di rumah...kan senang ..

Pernah terjadi last year..kitaorang berbuka posa kt luar gak la..tempat pilihan adalah Medan Ikan Bakar, Kuala Perlis..sebelum berbuka order punya order..ikan tiga pat rasa..tomyam campur aduk...nasi,...sotong tepung bagai..last2 leh makan dua tiga mulut ja..anak2 wat hal..yg si abang dok wat marathon keliling meja..dn meja berdekatan..yg si adik baby lagi time tuh.mengamuk2 mintak didukung..kan haru biru kan..kami somi isteri nk makan camna..ngan keadaan tuh..so panggil waiter..bungkus bawk lik umah la..sambung stim ikan kt umah lak..hahahah..

tuh la..aku rasa tera anak2 aku masih kecik2 dn tak behave lagi nih..biar la berbuka kt umah dulu..bukan tak teringin.mmg teringin ..tp situasi tak mengizinkan..masa sufiya sorang2 dulu..pergi buffet kat hotel..makan kt luar selalu..tp dh ada anak kecik2 nk wat camna...

positifnya..duit jimat lagi makan kt umah..sbb leh masak sendiri..ataupun beli sikit2 kat luar...tak gitu...pepun...anak2..diorang masih kecik dn tak mengerti lagi..so kita yg dewasa nih la kena alert kan...kadng2 aku kesian tgk mak mak yg dok kendong baby2 sambil makan..teringt kat diri sendiri..heheh..

Ok la pepun..hari nih dh 21 Ramadhan kan...cepat dan pantas berlalu Ramadhan..teruskan dengan amal ibadah di bulan mulia ini ye peeps....ok till now..daaa

6 comments:

wahida said...

mmg pun nok...kalau ada anak kecik ni mmg better mkn kat rumah...leceh weh..

anak2 dah besar sikit, dah boleh behave, baru selesa nak mkn kat luar...

.:fyzz:. said...

wahida: tu ar..kdng2 jadi tension kan..tp nk marah pun depa kecik2 lagi...:)

~aSHa~ said...

sama la wei....
taun ni mmg takde lagi berbuka di luar...maunye dia buat perangai.....ehehehee

.:fyzz:. said...

asha: tuh la..sabra ja kan..pkir2 balik buka posa di umah lagi afdal selain dri masjid la ..iyo dak..

izan mama mia said...

sabaq tgg anak besaq sikit
tapi masa akak g berbuka kat luar tu hari
mia buat pasal nak a'ah lak waktu berbuka
kus semangat,, len kali mmg berbuka kat rumah je

.:fyzz:. said...

izan mama mia: ya ka kak izan..tuh la ..sbaq sat noh..tuh la tera depa nk besaq byk cabaran kan..:)