Monday, September 23, 2013

DUIT LAGI...

Assalamualaikum

pagi2 tadi cam biasa hidupkan enjin keta..çeh ceh..ceh..aik kepelikan..awat tak mau hidup ...panggil husband (dia cuti hari nih sbb nk amik Test..so kena jumpa lecturer dia)...husband tegur kata kelam kabut sngt time hidupkan enjin..haish..ke situ lak..dh lama dh isterimu nih drive kan..takpa la at the end..leh gak hidupkan enjin keta...hankut anak2 semua masuk keta..yang mamun2 bangun tido ada..yg berlari2 anak pun ada..cam2 peel budak2 nih...pastu singgah dulu beli nasi lemak habuan kt pia..then tadi dah tapau nasi goreng buat anak2 kt taska (yg digoreng malam tadi..dn dihangatkan pagi nih..) boleh la kan..tak sempat awal2 pagi hari..(kalau bangun sebelum Subuh dan la.ni dh kui 6 baru nk terpacak bangun kan..

Then hantar kakak ke sekolah..teruskan pemanduan ke taska adik2 lak..gitu la rutin ku seharian ..penat wooo..kalau dpat gaji beribu2 nih..hahaha..tp tq gak kt suami yg belikan kuih2 kt anak2 di waktu pagi..then tengahari rutin beliau mengambil sufiya di sekolah dan di hantar ke taska untuk transit lak...

haish..bebel byk lak pepagi nih kan....nk citer bab duit yg pasti akan terbang dua hari sebelum hari gaji nih...ok sambung balik..sampai ja di ofis..aku test start enjin keta lagi...humai..çeh ceh ceh..dn ceh lagi..kompem bateri...almaklum la bateri keta aku dh 2 tahun lebih..so bagi hint kena tukar la tuh...

so tanpa lengahkan masa call husband menceritakan hal masalah Negara aku nih...dia kata satgi dia nk mai tgk dn bawak ke workshop..pastu pe lagi teruskan jumpa lecturer dia (pukul 2 dia gitau aku..ooo ok la sempat la tolong isterimu ini..

emmm adoi duit lagi...terbang melayang di awangan..(tq pada suami yg tlong tukarkan kusyen keta , radio dan service keta baru2 nih..lebiu ....) Nih kena tukar bateri keta lak abang oii..

*** kalau la pokok yg kita tanam jadi duit kan..*** hahaah...




agak2 nya..bateri keta jnis kering ke atau basah yang ok??

6 comments:

Puan Kutu said...

sekarang semua org pakai yg kering rasanya.tak pasti mana lagi ok..sy tau naik je,pasal kereta semua en suami urus.hehe

dua hari lagi nak gaji boleh pulak kereta tu demand duit..:)

.:fyzz:. said...

Puan Kutu: sama la murni..semuanya en suami yg uruskan..ni dok menanti kan dia la..ya tui..saya pun guna yang bateri kering..

haishhh..tuh la..baru plan nak extra shopping.huhuhu

LYAfrina said...

hihi.gitula.. slalu ada hal2 x dijangka kan.. sbb tu ptgnyer saving takut2 emergency camni la..alahai..xpela..ujian belaka ni

.:fyzz:. said...

LYafrina: ya betui..saving sgt penting kan..tak kira la kt Tabung Hji..kt ASB ke kan..very2 important..

PUANSTOBERI said...

rasanya better bateri kering kot. ntah..akak tatau...cam puankutu kat atas tu..akak pun seme asben yg urus. hoho.

.:fyzz:. said...

puanstoberi: sama la akak..saya pun reti nek keta ja..semua husbnd yg urus..kena gak kita belajaq2 kan..hehhe