Thursday, September 05, 2013

SUFI AMIRA TURN 1 YEAR & 3 MONTHS

Assalamualaikum

Wah sedar tak sedar hari ini adalah hari Khamis..bersamaan 29 Syawal..ikut calendar adalah hari terakhir syawal ..esok dh masuk Zulkaedah kan...(eh betui tak..)

Berbalik pada tajuk di atas...anak bongsu aku sufi amira dh menginjak 1 tahun 3 bulan (esok 6 sept) genap...emm time flies so fast..dh besar dh anak mama...

Sufi amira nih..ramai cakap mcam babah dia..maybe ikut tone kulit kot cerah..kira geng ngan kakak pia la..manakala si abang safiiy ammar ja follow mama..kulit2 ala tan tin tun gitu...hahah..sawo2 la kan..

Baby sufi amira nih mmg jenis tersangat aktif...ligat..noty2 girl gitu..mmg bijak sangt..dari kecik dh teserlah kematangan..al maklumlah dok kt nursery kan..so kena la pandai2 bwk haluan sendiri..tak cam dok ngan pengasuh yg focus pada seorang baby..

cam baru terasa keharuman baby dr mira..tup2 dh besar..dh leh berlari marathon dh..hhahahah...bongsu? ramai tnya..eh mira nih takkan dh bongsu..mama pun muda lagi...hehehe..nk tau jawapannya...???? entahla difikir2 kan balik teringin nak tambah anak lagi..tmbah disebabkan komitmen study...tak mau lagi buat masa nih...cukup la 3 orang hero heroin yg aku ada....berkahwin di usia 23 tahun dn ada anak di usia muda mmg feel lain..sngt best...skrang nih si kakak dh leh jadi bff mama...tuh yg best..

Ok la..baby mira..mama doakan baby akan jadi anak yg solehah sihat bijak...terbaik buat mama n babah..

p/s: injection yg setahun, mira lom dapat lagi..huhu...mana taknya asek2 demam aja...:(....inshallah minggu depan...
 
kecik kecik mama manja bucuk2..

4 comments:

@lfidah @dim said...

KEJAP JE DAH SETAHUN EK..RASA MACAM FYZZ BARU JE BERSALIN.HEHEHE...

.:fyzz:. said...

ifidah@dim: tuh la.macam masih rsa kewangian baby ..hehe

Puan Kutu said...

mama muda lagi ekk?boleh la tmbh lg..sy ni macam malas dh nak beranak.tp anak dua org mana cukup..akan difikirkan utk tambah.haha..

sy pun kawen muda.umo 22,nti aiman bley la jadi bodyguard ibu..:)

.:fyzz:. said...

puankutu:nk kta muda..tu x la sgt..tp jiwa masih muda..emmm dua x cukup..tmbh lg..heee