Tuesday, March 03, 2009

Meeting Di Pulau Tuba, langkawi


suasana indah Pulau Tuba, menggamit citra rasa pengunjungnya...
owh ya tngk la aku..sunguh kusyuk mengamik minit mesyuarat kan...


time nih dok tunggu bot nak ke Pulau Tuba ..



PANOROMA INDAH DI PULAU TUBA..


Mesyuarat Pengurusan & Perancangan MARA Negeri Kedah Bil 1/2009. ..hmmm meting ..meting dn meting lagi..kali nih meting di Pulau Tuba, Langkawi . baru dua minggu lepas meting kat Ulu Legong Baling. …tapi sonok gak bila meting kt luar nih..kali nih wat kt Pulau Tuba lak. Bertolak dari Jeti Kuala Kedah pagi la ..lam kui 9.30 pagi sampai kt Jeti langkawi, terus move naik feri ke Pulau Tuba plak..mmg berombak la perut aku nih….


Pulau Tuba nih..mmg terkenal ngan produk gamat asli dan yg plg top sekali SEAFOOD la…mmg malam tuh pas abis meting…ada BBQ mmg makan segala mcam seafood la..ketam, udang, sotong, ikan ..semua baru je tangkap..pergh makan tak hengat la…pastu acara berkaraoke plak..msti korang heran kan nih pegi meeting ke pegi makan angin kan...


.tapi cam tuh la..bos aku nih suka acara sebegini rupa…orang kata 3 in 1 program..meting, beriadah dn mencari ilham baru…then…esoknya pagi sambung meting pastu ada Program MARA turun Padang…korang cuba check paper..ada gak tuh muka aku..lam paper Sinar n Utusan tak silap..sila la semak yer..program kt Pulau Tuba…kira program kemasyarakatan la..program nih dirasmikan oleh YB Dato IR Nawawi bin apa tah..ADUN KUAH…hmm so setelah dua hari di Langkawi hari Khamis pun balik la aku serta rombongan kami semua..kami semua lam 30 orang la..Pengarah, TP, dn semua Pegawai MARA Daerah seluruh Kedah…oleh kerna dek keletihan yakmat..penat wooo jalan sambil meting nih dh la amik minit kan..so aku terus je balik abis je program takjenjalan kt belah Pekan Kuah pun..kira aku sempat supping skit2 buah tangan kat Jeti Point je la..beli cekelat2..(cam la kt aloq setaq takdak cekelat kan) tpi yer la kt langkawi kt murah skit..then beli kain batik..cenggitu je la..tak larat la…aku mmg all out la tahun nih sejak hujung tahun 2008 hingga skang nih..tak penah amik cuti lansung hatta mc sekali pun…


kesibukan yg melanda membuatkan diriku betul2 letih..letih otak..letih badan..bila la aku tui2 nak bercuti..bukan cuti sambil meting cenggini….ayuh saksikan gambar2 aku di sana…




10 comments:

*Miss Geli^ said...

itu je? mana gambar mandi kai bikini nyer??

umi airol.. said...

gambo2 lain pijot..aku cadangkan kalau ko nak cuti betul2..ko jadilah cam aku ni..pregnant..di awalan mesti alahan..sampai setiap minggu aku ambik cuti rehat ari isnin..ni dah masuk minggu ketiga..minggu keempat adalah cuti maulidur rasul..lega....

.:Iz-aNn (",):. said...

berpinar bijik mata aku baca karangan pijot ni..tadop perenggan langsung...huh

..nOj.. said...

hehehe... gambo pokok kelapa tepi laut tu lawo sgt pijot... aku nk curik la ye....

ps:jeles tul asek kuar je ko neh... org tgh kegawatan ekonomi korg selamba je wat miting pn kt luar... (ayat org jeles ni) apekn daya mara jana duit sendiri kn... tu yg lepas nk pg memane....

.:fyzz:. said...

Miss geli: yer la gmbo aku sipi2 je maklumla kamera org…owh ya gmbo kai bikini half cut nnti aku boh yer..hahahaha
Umi airol: kira ko cuti2 mesia kt umah la skang yer..besalah mula2 peknen kan….cenggitu la..
Izan: yer la len kali akan ku wat perenggan dan jugak pembukak dan penutup yer…
Nojah: curik la..tak kisah..ha ah mmg cantek view kt pulau tuba..mendamaikan…ntahnya bos aku tuh ghajin bebeno nk wt meting kat luar..aku lam perut dok rindu anak je…katanya next meting nak wat kat Papua New Guinea plak..heheh bleh tak kalau kt situ..heheh (ekceli katanya kt Kameron hailen.) ..

.:Iz-aNn (",):. said...

korang nengok gambar pijot tu...saje jek wat² tekun amik minit bila tau ada orang nak snap gambar dia...pandai berlakun tu...huh

.:fyzz:. said...

ceh izan nih hg cam tau2 ja noh heheh..yer la ..aku cengkonon sngt tekun la kan....hihii

.:Iz-aNn (",):. said...

aler...hang kan pelakon...aler si mayat karan tu...haahaha...aku tau la...

ida81 said...

amboi..bz nye dia..hehe..meeting merata2 haa..best best..sampai keje sambil mkn angin kan..

.:fyzz:. said...

hahahahah hampes hg zan..mayat karan noh..hahahahah moleh la..kah kah..hampes2...hg tak hengat ka masa kita lakon kt uitm di hti dulu..aku jadi lobak merah hg jdi lobak putih..asfaragus jdi prince..ingt ka idak nih ..hehehe..
ida..: ala ida..best tuh best la ida leh jenjlan smbil meting..tapi kan ida..tak sonok tak dak somi dn anak...kalau jalan ngan mereka lgi la sonok..huhuhu