Thursday, March 05, 2009

a Story Without title...


Hari nih penin gak kapla..dok belajaq ngan sifu izan nk ubah gmbar kt tag blog aku nih..dari pagi tadi lagi la aku dok try buat..sat letak gambar itu la ini la..at last aku letak gambar spt yg tertera di atas..mklumlah aku baru ja nk belajar perihal blog mengeblog nih...tpi tui la blog lgi snang dari fp.....yer la kalau fp kena imageshack la itu la ini la...to izan tq sekali lgi byk bg tnjuk ajar ku sifu...

hmm hari nih kamis, esok n lusa dh cuti..ahad keja ...isnin cuti plak Maulud Nabi..cuti lagi..bos aku dh ada hari ni..so agak bz tapi yg herannya aku tetap dok pulun nk belajar mengenai blog mengeblog nih..kira kenkonon masuk exam la...(emm next month exam PTK) ...aisey buku lansung tak sentuh lagi pun...hmm nnti la esok nk peksa malm pun smpat lagi nk baca kan..leh tak cam tuh..huhuhu

tadi rehat time tadi aku kuar jenjalan ngan kak harni (opismate aku la) niat tuh nk window suping je..then singgah la First Lady..terus nmpk satu bju yg aku sangt berkenan..amik la sehelai...maklumlah baju yg sedia ada lam almari amat la Sungguhla membosankan, tapi baju yg aku beli tadi tuh..very simple kaler hitam then ada manik2 so luvly la..bagi aku la..kalau orang lain tatau la..aku nk kai ngan kain corak batik yg sedia ada dh..black n white…emm kira bulan nih aku kena la beli beberapa barang yg tak sepatutnya aku beli, cam hp, jam tangan, cincin, brooch2 …maklumlah penyamun tuh hankut bis brg2 aku kan……kira ralat gak la brg tak patut aku beli kena beli..ptutnya duit tuh leh guna utk menda lain..tuh la kan .orang kata tak dak rezeki..hmmm cian kt diri aku..smpai skrang aku sedih lagi..bukn apa mengenangkan..brang2 yg hilang tuh…yg plg sedey cincin kawin,tunang dan gelang tangan kawin aku..(sedih gila) takpa la penyamun munkin di dunia hg terlepas tapi di akhirat..
tadi kawan ofis ajak pi aerobik esok pagi ..hmm tingin nak pi ..tpi start kul 8..emm awal sangt..yer la time cuti2 gini la aku nak kemas umah, basuh kain dsb nya ..time cuti cenginila leh jadi suri rumah sepenuh masa..mmg all out la wat keja rumah..rasa cam terapi lak bila umah dh kemas dan tersusun rapi......so tatau la nk folow atau tak kak jas pegi esok.. ..kalau main badminton tuh ..munkin kot..sebb skang nih my husband dok main bdminton kt court tertutup ngan geng2 dier..last week pi sekali..mmg best la....mmg pecah peluh la..paham2 ja la jarang wat eksesais kan...aku skang nih nk reduce weight lam 3kg lagi..aku ikut program kauseling penurunan berat badan ..so far alhamdulillah dh turun 5kg sejak 8 bulan lalu...ramai gak la kawan yg tegur akan perubahan..maklumla aku kalau badan naik..muka mmg tembon la kata...huhuhu..so Doktor kata ikut BMI berat badan kena turun lagi 3kg...hopefuly berjaya la.....ok la that all for today...daaaa..adios..
* gambar di atas hanya hiasan semata2..maklumlah cerita tanpa gambar kureng memberansangkan..tui tak...
mama n pia..(cable car, langkawi 2008)

10 comments:

.:Iz-aNn (",):. said...

sib baik...blur² hang pun, pikap gak...nangis aku kalu nak ajar hang tau dak..hehehe...:P

~alyna~ said...

amboi pijot..bla nk jd sifu aku lak..heehe..mn bj br beli tu..nk tgk gak..hehe

.:fyzz:. said...

izan: hg jgn teriak zan oi..aku mmg lagu tuh..at the end leh gak kan..heheh..tkpa nnti klau aku tak phm ajaq lagi neh..ehhe
pina: aku pun baru dok tatih cik puan pina oi..tak terer lagi deh..lor mu nih pina..mu cuba baca molek2..aku gi beli kt First Lady ja...

Cik Puan Mimi said...

pijot, buat la entry program kaunseling penurunan berat badan tu.. mana tau boleh jugak kita2 yang gedebab ni turun kan sikit berat badan tu.. hehehe

.:fyzz:. said...

atas permintaan kak mimi ..pijot akan share serba skit pasai kaunseling penurunan berat badan nih...rasanya baik pjot wat entry kan baru beh...hmmm...tui dak kak mimi..msti ramai kgnkawan nk tau gak kan..

.:Iz-aNn (",):. said...

aku tak mau tau skang...dalam pantang nanti baru aku mau tau...

Cik Puan Mimi said...

yeeyyee permintaan ku dikabulkan.. cepat2 tau pijot, lagi best kalau ada gambar sebelum kau turunkan berat (kg) & gambar terkini (kg).. baru ler kool (macam korang selalu cakap tu)

.:fyzz:. said...

insyallah kak mimi saya akan kabulkan permintaan kak mimi tuh..hehhe..tunggu yer..

izan: alo izan hg take noted la.nnti lam pntang hg leh praktikkan...

kak Anim said...

Akak pun dah buat blog.jemputla yer...

.:fyzz:. said...

hi kak anim nnti fiza visit akak nyer blog yer...tq ..bgitau..