Wednesday, June 10, 2009

Nukilan hari ini...

Alhamdulillah..hari nih last day aku posa ganti…hari nih pun dh 16 Jamadilakhir..tak lama dh nak masuk bulan posa dh..nak masuk Rejab dh pastu Ramadhan..pastu Raya……pada kawan2 yg belum habis ganti posa..sila la ganti posa anda..kang bertambah lagi dari thn ke tahun..dn sesapa nak wat sunat puasa di bulan Rejab silakan la..
Hari nih blank skit la…sebenarnya niat hati tuh nak wat asgment..(kena wat projek paper) dok perah otak dari kemarin lagi nih..idea tak mai2 lagi..ada tuh ada la…tapi kena fokus skit lagi..tambah2 hari nih cam tak larat la..pagi tadi lam kui 5 pagi aku bangun sahur sorang2..aku wat nasi goreng..lam keadaan mamai2 tuh aku masih leh potong bawang lagi tau..tahnya lepas Subuh tadi perut meragam je..bis dh aku rasa bahan2 makanan yg aku simpan sebagai tenaga aku hari nih..(nih rasa letih dn bad mood skit) makanya aku tak leh buat lagi la asgment aku…(amik kesempatan yg ada.sementara bos outstation..dier ada mana la ada masa nak wat…(kalau nak wat pun aku leh wat time weekend la…owh ya ..aku kalau posa mesti kena sahur..even makan roti sekali pun..yer la nak simpan tenaga kan..
Emmm…sunyi je ofis aku nih..sebb ramai pegi Sukan MARA SeMalaysia di Bandar penawar, Johor…termasuk la bos aku (ketua kontinjen) berkampung seminggu la kat Johor..ikut hati aku mmg nak join..tapi memandang kan minggu depan aku ada kelas..then aku ada midterm exam.ada asgment yg berlambak nak mampus nih ..so aku putuskan aku tak pegi la…lagi pun kesian la nak tinggal kan buah hati kesayangan aku sapa lagi sufiya la.cian kat dier msti dier rindu kat mama kalau mama pegi kan…
Kepala pun dok pusing2 nih…mmg kompem break nnti tempat tujuan aku tak lain tak bukan di surau la pe lagi…hari senin lepas kan..aku punya la letih sbb first day posa.aku tido dekat dua jam lebih..dari kul 1 suku hingga 3 petang..mak aih..mujur la bos aku takdak…tapi hari tuh mmg penat gile…maklumla hari 1st kan…hmmm dh la tatau nak type apa dh nih..ok daaaaaaaaaaa..
· Gambar di atas sekadar hiasan…(pia n mama forever)….

4 comments:

..nOj.. said...

yela pjot... tp aku muskil la... klu ibu yg menyusu anak bulan ramadhan boleh xpose kn... ke camne ek yg penah aku dgr... tlg sesape terangkan kt aku... aku ni nk tau cemane keadaannye aku nk ganti pose dlm keadaan aku menyusu badan anakkku... sedangkan xpose ni pn aku sepanjang masa rase haus n lapo... skang ni aku minum air hampir 3 liter sehari

.:fyzz:. said...

nojah bilasahaja ko niat" sahaja aku puasa esok hari di bulan Ramadhan kerana Allah Taala.." insyallah hilang rasa lapo dn dahaya (ade tuh ade la gak tp skit2 la..betapa power nya niat posa kita tuh..Wajib puasa bagi kaum wanita yang menyusukan badan sekali pun berpuasa..tapi jika memudaratkan wanita yg menetekkan anaknya tuh leh la tak puasa..tapi wajib ganti..(tapi pd kengkawan lain sila la komen..aku takut statatement aku nih salah ke..tp ikut pemahaman aku cengitu la nojah..selmat berpuasa...sambil menetek.hehehe..(aku pun cam ko gak minum air cam hantu air dh..huhuhu..)

~aSHa~ said...

makan la kurma byk2 wei..

ini mengikut fahaman aku la ek..

aler tak sempat nak taip...nanti aku tanya ustaz kat sini...esok ye..tak sempt..tadi ada ramai org sini

.:fyzz:. said...

lor jidah kata nk sambung bgi komen ..ar citer ar psai pa kalau makan kurma...apa yg akan jadi..??teruskan ..kami tengah kusyuk nak tau nih...