Monday, August 24, 2009

3 Hari Menyambut Puasa

Foto hiasan..pia n babah (Kuala Perlis, Mei 2009)
Nota di atas: Semua kakitangan wanita di Pejabat ku dpt pulang sejam awal..hip hip hip horeeeyyyy...gracias bos...(korang camner?)

3 hari dah kan kita berpuasa..alhamdulillah..so far so good la aku puasa tak tuang lagi..melainkan ada hal yg tak dpt dielakkan bagi semua kaum wanita so terpaksa la kan..tapi buat masa nih im ok and still berpuasa dengan jayanya.. seronok rasanya..tenang saja..tambah2 kat Aloq setaq cuaca mendung saja..so tak la dahaga sangat…
Owh ya..berita gumbiranya..kemarin my bos dh sign kelulusan untuk semua staff wanita..wanita saja ok..yg jantan yang ala2 lembut tak leh la mengaku diri wanita ok..back to point..KAMI DPAT BALIK PUKUL 4 PETANG..yabedabedoo awal sejam..alhamdulilah syukur sangat..leh la balik awal..pegi mencari menu2 yang berkenan kan..heheh…sebenarnya aku masak time sahur saja…time berbuka puasa tuh kena tunggu time cuti la ..cam semalam aku Cuma wat Agar-agar Kurma untk pencuci mulut berbuka puasa…yg lain tuh aku masak satu jenis je lauk..yg lain semua lauk tunjuk kat pasar Ramadhan..nak wat camner kan..dh tak sempat…tapi at least masak la gak kan..even satu dua jenis…
So camner ngan hampa yang lain……bos bagi permission balik awal tak..? kalau dpat balik awal ok la leh elak jam..per semua kan..lagipun kita kaum hawa mmg lebih afzal menyediakan lauk pauk untuk suami dan anak2 tui tak.. Ok la can cin cau blog..hari nih agak bz..dan mmg bz..banyak tui keja..yer la nak compactkan masa sbb kan ke balik awal..tapi kadan2 lajak ke pukui 4.30 gak..ok til now daaa..blog

3 comments:

laila syakila said...

kak fiza...kte kat ikm tsya, pekan pun dpt balik awal jugak...tp tadop la smpai kul 4 dpt baliknye...paling cpt pun kul 4.30 petang la...sume staff, takde diskriminasi...sume dpt balik awal...emmm tak sangke kak fiza kenal ek ngn kak nowa...hehehehehehehhehehehehehe tu yg tekezut tuh...upenye kak fiza dulu ex uitm pahang ye...same la...cuma kte ngn kak nowa tu sdara la...ehhehehehehe biler la p.a nak buat course ek....leh gathering...kak..kte da kawen pun...anak sorang dah...4 bln lebih dah umur dia...baby boy..senang2, visit la blog kte ek....ok tata...

.:Iz-AnN (",):. said...

tak balik awai pung...sama jek timbe balik...hehehe...

.:fyzz:. said...

Hi laila..tuh la tekezut gak camner la laila leh jejak blog kak fiza..niway o..through email nogha yer..awat tak kenai lak..nogha tuh classmate kfiza masa uitm jengka dulu..kami kat mara kedah nih ada diskriminasi skit la..owang pompuan je boleh balik awai.yg laki keja kt ofis hehe..maklumla kaum wanita kan..kena tungkus lumus kat dapor..tapi padahal.ramai yg pegi masak juadah ‘tunjuk2 je..heheh..eh chup2Laila: …laila dulu x uitm pahang gak ke..?ish tak pasan la ..emm pasai course tuh tatau la..hari tuh ada borak2 gak ngan Sue kita nnyer bendahari la..katanya bajet kureng so tatau la bila kita nye course…ok kak fiza dh visit dh blog awak..dn tgk dh si comey awak.tak sangka yer..dulu2 jumpa anak dara lagi skang dh mak dara..tahniah…ok daaa.
izan: ish..boleh cam tuh..aku sini tokleh timba balik ..tp dibenarkan kelek awai je..(psst hg takpa la bos sokmo takdak.aku lak bulan posa bos asikdok je lam bilik dier tak kemana..no more outstation..)