Thursday, September 10, 2009

Ustazah Kecik..

"mama, besaq nnti cheq nk jadi ustazah mcm ustazah norbayah"...





Assalamualaikum wbt ..dh nak pukul 4 ptg dh..satgi nk amik sufiya then dtg balik ofis.sbb ada majlis berbuka puasa di office hari nih..



hari nih tak dak apa citer yg menarik..cuma hari nih dpt gaji la kan..pergh...10hb dh dpt gaji..tpi tuh la kena la jimat dan cermat maklumlah cepat dpt cepat la hbis kan...bulan nih mcam2 la nak settle .dengn kuih2 raya, baju2 raya anak2 eh silap anak je..ai baru anak sorang heheh..dn keperluan2 lain..mujuq la aku tak yah stand by duit minyak n tol maklumlah umah mak n mak mentua dekt je kan...



berbalik pada citer dn tajuk di atas..saja je aku letakkan..suka la tengok si kecik sufiya nih pakai tudung..bukan apa aku dok train sufiya sebb insyallah tahn depan aku nak hantaq dier ke Sekolah An Najjah...sekolah yg memg mengajaq akademik dan fardu ain yg complete la..insyallah ada rezeki lebih...SEkolah An Najjah nih sekolah agama yg ke2 or ke 3 terbaik di Kedah.amik pelajar dari umo 4 hingga 12 thn la..tp aku plan nak antaq pia umo 5 hingga 6 thn ja then sekolah rendah nak hantar ke sekolah biasa la..alkisahnya..tpi itu semua perancangan...KITA MERANCANG ALLAH YANG TENTUKAN...aku harap cita-cita dn harapan aku menjadi nyata..hrap2 sufiya dapt membaca AlQuran dan ayat2 suci dengan sempurna.. SEkian citer di petang khamis yang ceria ini...esok jumaat cuti.sya nak pulang ke rumah mak..berbuka bersama keluarga tersayang..





Fyi: anak akak kt ofis aku nih umo 5 thn dh leh hafal Yasin..subnallah ..seronoknya....
another things i olready got my result..alhamdulillah 5 papers..all pass....no repeat2 ok..heheh

8 comments:

~aSHa~ said...

yg repeat tu budak2 nakal2 je...mcm kita...uhuhuhu...

amin, semoga sufiya jadi ustazah ye...

dan amin jugak perkataan 'anak2' uhuhuhu kalo boleh anak anak anak anak

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

tahniah yer sebab semua lulus dengan baik.. wah kak pia nak jadi ustazah yer.. dah la comel dengan tudung ala2 tok ti tu..

pijot, kalau pia suka dan rasa sekolah tu bagus, apa salahnya teruskan dia ke sekolah an najjah tu.. semoga impian nak jadi ustazah tu pun termakbul.. sejuk kan hati kita kalau anak2 dah boleh mengaji. boleh gak doakan kita bila dah mati nanti.

aLoNg@Na said...

pijot..tahniah ok..mama yg efisen gitu!..keje,study,famili seimbang...alg doakan ko sukses slu..
wah pia,aunty suka nengok pkai tdung tu..cumel je dia ek..nti dh besar jd ustazah ok...jot,klu pia suai sek kt situ,leh la ko sekolahkan dia kt situ..nti tahfiz ank ko..aminnn

.:fyzz:. said...

zidah: tuh la zidah.aku dulu kalau tak repeat paper msa uitm dulu cam tak sah je..msti ada gak yg E dn F hahaha.tpi kini alhamdulillah..semuanya pass..yap harap2 anak3 la (tiga orng) Amin..
kak mimi..: tuh la pijot hrp pia jd anak solehah..yg penting pendidikan agama dpt diterapkan senpenuhnya.skrang nih kalau makan..msti la dier ketua baca doa makan..alhamdulillah..

along: tq along..aku pun doakan along sukses gak..no gain without pain..walaupun byk rintangan alhamdullilah boleh hrungi insyallah..tuh la along..aku pun pk cam tuh la kalau sesuwei mmg teruskan sekolah kt An Najjah tuh..ha ah harp2 jd ustazah..amin..

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

re: pijot, kalau nak buat dlu pun tak pe, ntah2 si izan tak masuk blog akak, sudahnya tak berjalan la tag tu.. kalau kau dah buat, tag la orang lain, asha ke ayang ke.. sapa2 jer la .. tahun ni pijot tema kaler apa??

hubby kak mimi bukan kerja di kementerian yang sama.. dia kerja Majlis Perbandaran Selayang, gred C44 sahaja

.:fyzz:. said...

kak mimi: izan nih pi mana lak yer..selalunya dier yg rajin hapdet blog..insyallah kalau sempt pjot buat tag tuh..sbb skrang nih yakmat bz..ngan kad2 raya bos la..huhuhu..eh kak mimi cpt la hubby akak dh naik pngkat 44 yer..nnti tak lama 48 dn seterusnya jadi Pengarah la plak..bestnya..

Lissa, Azah, Ct, Angah, Kak Chaq said...

erm..tahniah..tahniah..yer pijot...tak sio-sio ko bersongkang mata menongkat dagu , tunggang tebalik menyetadikan diri hang..akhirnya pass juga kan...alhamdulillah...

erm tuk cik pia..cantikkk..leh jadi ustazah tu..mcm si thalia..cita-cita nak jadi ustazah..ehheh..seyuk perut aku ni..erm..jgn lupa yer ajak mama pia mai umah antie raya ni yer...kita pekena laksa..kekekekk

.:fyzz:. said...

azah: ya ka thalia pun bercita2 nak jadi ustazah yer..baguih2..aku nih pia tak la gitau aku cita2 dier pe lagi..maksud cita2 pun pia masih belum mengerti buk..heheh..tpi tuh la harap2nya kalau dier jadi seorang yg berjaya di dunia akhirat pun alhamdulillah..
wey azah insyallah aku pi pekena laksa kt umah hg nnti..apa2 aku roger len ok..wait for me...hehe