Thursday, December 10, 2009

Ali..kau mmg Setan...

antara dialog sheila majid @tipah yg fofular hingga kini.." tipah tertipu bang..tipah tertipu..ingt tak ?

fuyooo..mmg oldskul betui kan..papan wayang nih...yer la thn 80 an kan...


"ali....aku cintakan kau ali..."
Kisah mengenai kenakalan seorang mahasiswa bernama Ali di sebuah universiti. Dia sering mengusik pelajar-pelajar lain termasuklah Asmidar yang kerap menjadi mangsanya. Namun perasaan bencikan Ali akhirnya bertukar menjadi cinta. Begitu pun percintaan kedua-duanya menghadapi masalah apabila sepupu Ali, Tipah yang juga mencintai Ali mengaku dinodai oleh Ali.Add Image
***********************************************************************************
ali kau mmg setan..anak monyet, anak beruk..anak cipanzi..anak ba**..kau mmg setan..huhuhu....sambil conteng2 lukis2 muka setan..tuh la asmidar yg dilakonkan oleh kak ogy..
sebenarnya kan..aku suka sngt citer nih..since aku kecik2 lgi..citer nih thn 1985..kira one of my favorite movie la..malahan lagu citer ali setan..ala yg.."dlm kehidupan ini yg terindah..melalui usia remajaaaaaa ..senda gurau suka duka silih berganti ..meninggalkan kesan abadi..lalalalalal" lagu pilem ali setan ni pun tangkap lentuk hingga hari nih pun msih dinyanyikan oleh aku ..hehe
sedar tak sedar filem nih menjadi Filem lagenda tau..dh hampir 25 thn filem nih..bg aku ..nih la antara filem Melayu yg bestttttttt sngt...
mcam mana ngan hangpa plak..suka tak pilem ALI SETAN nih?

17 comments:

iz-AnN عبداللطيف said...

jot...hang ingat tak lagu feveret kita...

"dalam kehidupan ini, yang terindah...melalui usia remaja...hurmm...ghindu ar weii...syahdu kan lagu tu...

.:fyzz:. said...

izan: awt la aku tak hengat..lagu spt yg dinyanyikan olh hg tuh..mmg nostalgia la..(mmg best sngt kan..lagu tuh la picture kan kita dulu2..budak2 nakal yg comey hahahah

~aSHa~ said...

ko ingat tak kisah babak katak?

geng kita pun tiru pasal katak tu...ingat tak kejadian di taman tenet...berkenaan ong ong ong

.:fyzz:. said...

asha@zidah: la awat tak ingt..babak katak oo katak tu..yer yer..kejadian di tmn tenet tuh mmg tak leh lupa smpai lecturer yg aww tuh panggil kita semua kan..ish2 tak sngka kita betui2 nakai..kan kan..(dulu2 la..heheh)

*Miss Geli^ said...

laki aku suka citer citer old skul cenggini..aku kureng kot...
aku lebey suka tengok citer pramlee

.:fyzz:. said...

missgeli@nogha: citer pramlee pun aku layan gak tambah2 citer seniman bujg lapok, labulabi..citer zman badul pun beh gak..tp tuh la ..citer skrang nih byk cam hampes kan..

~aSHa~ said...

aku ingat hang lupa....wei mmg kita nakai ala2 syaitan dulu...opssssssss bukan kita..itu orglain kot mcm syaitan..kita baik mcm malaikat...

.:fyzz:. said...

asha@zidah:iyer ke hg ingt aku wey..aku sokmo tak penh lupa akn kegilaan dn kewarasan hg, nojah, izan, nogha, emie..lin..dn rkn2 lain yg sewaktu ngan nya tau..kira hg nih top 3 gak tau..
uiks not devil but angel..ada ka hg kta jahat serupa setaan...he3

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

walaupun akak tak join kenakalan korang, tapi lagu tu memang paling best.. cuba fahamkan bait2 lagu tu, memang dalam hidup ni, zaman remaja yang paling best, tak de masalah, tak de nak fikir pasal cari duit, pasal anak,tp tau nak enjoy je kan..

.:fyzz:. said...

kakmimi: yer la kan akak..time remaja tk perlu pk apa2 kn yg penting nk bersuka ria ja..time tuh tak perlu pk hal ank, hal umh tangga..(kak mimi kmi mmg nakai..dulu2 la..heheh)

~ umie_muaz~ said...

giler..aku pun ader kisah ngan kawan aku sorang ni tangkap katak di tengah2 blok siswi..kul 4 pagi!!! adakah dier dan sorang lagik ni ingat..budak satu bilik ngan aku tau..gilerss..time nih tengah exam tu...citer ali setan memang aku suka..lagu dier tu best..aku sampai skang layan jugak citer tuh..citer pramlee lagi lah aku layannyer...

..nOj.. said...

pjot, ko xyah ckp pn ktorg seme mmg dh tau cite ni adelah cite ko... asek la ko nyanyi2 lagu ni... ntah hape2 feeling ko amidar la tu... hampeh... opss sori aku x join geng jahat korg ye... aku geng2 nerd, kuat stadi, suka lepak library dan awis qorni

iz-AnN عبداللطيف said...

aku budak awis...

::Mamalyna:: said...

aku suka wei, citer nie...tp jarangler nak tayang kat tb...

.:fyzz:. said...

nojah: yer la aku tk dpt lupakan ngko dulu yg sentiasa memakai tudung labuh eben dol nak ke toilet...tk dpt lupakan akan kealiman ko mendendangkan nasyid lagu2 kump.raihan..mmg tak sngt baikkkkkkk kah kah kah..plis la..hahaha (gelak secara kuat2)

izan: yer la ko budak awis..huh

mamalyna@ejan: mmg best citer nih kan..tp tuh la dh jrang tyang kt tb..nnti nak cari kot2 ada dvd citer nih..(musti ada kan..)

umilia said...

betul3x..aku pun suke..tak basi cite ni..lagunye pun sdp..tp prasan tak..bile dia wat ali setan part 2 tak sdp mcm part 1..maybe sbb kak ogy tak blakon kot..apepun tipah tetipu tetap dihati..huhu..

.:fyzz:. said...

umilia: yap citer nih mmg tak lapuk dek hujan tak lekang dek panaih..kan kan..aku setju..ali setan 2 mmg tak best lansung..