Sunday, December 06, 2009

Bakal Menantuku Seorang Pramugara????

itewlah ayah aku..En Abdul Halim bin Hussin, yg mana beliaulah mengeluarkan statatement di atas..( my mom n ena izati..)

Camner aku nak memulakan bicara ya…sedangkan yg mengeluarkan statement “bakal menantu ku seorang pramugara ‘ adalah ayah ku..bukannya daku hatta mila adikku sendiri….ok cenggini citernya..semasa raya Haji yg lepas, rumah aku wat kenduri Akikah utk anak buah aku syahirah..meriahla jugak …ditambahlagi minggu berikutnya (yakni kemarin 5 Dec 09) mak ayah aku nak wat lagi Majlis pertunangan adik aku mila.


Kehangatan majlis kenduri akikah tuh mmg terasa di luar rumah la..ngan geng2 ayah aku berborak riang..di tambah plak kawan2 mak aku yg sibuk bergosip2 sambil makan kan…time2 tuh lak MEgat Abd Rashid (yg kini sah menjadi tunang adik aku) mai la kat teratak kami, sambil bertandang sambil berbincang hal pertunangan…meriah di luar rumah ayah aku berborak ngan kawan2nya..aku rasa time tuh aku dok tido2 ayam dkt hall umah aku tuh..

INTERMISSION BEGINS


TIBA2 TENG TENG…BABAK ACTION BERMULA..aku terdengar dari corong telingaku..mila dan megat serta anuar tak lain tak bukan somi aku yg dok rancak borak tadi..terhilai2 tertawa tp dalam nada mengkontrolnya..aku terpana dn kehairan..apa yg digelakkan mereka..adakah mereka menggelakkan akan aku yg meniarap smbil mata sekejap bukak sekejap tutp itew..atau munkin..entahlah..pastu mila bgun lalu menerpa ke arahku..mujuq tak dihempapnya aku..kalau terhempap pu n taka pa ..sebb susuk tubuh mila saling tak tumpah macam Olive bini si popeye (itew kata kakak aku..bukan aku mila)..heheheh…


Smbil ketawa terkekeh2 …laksana penghuni ‘tanjung rambutan’..mila berkata “ ngah oi (aku la tuh..) ayah habaq kt kawan2 dia..Si Megat adalah seorang Pramugara…MATA KU YG hmpir hendak lena tdi..terjegil dgn luasnya..nak gelak ka nk..sorak..entahla..tp akhirnya aku pun guling2 jugak gelak..masakan tidak…dimanakah fakta yg ayah aku perolehi..sedangkan Megat Abd Rashid adalah seorang PILOT pesawat ringan TUDM..
Ayah ooo ayah…manakala mak ..mengetap bibir..smbil berkata dng suara yg bernada slow..”kita nak malu dh…berulang kali..”


Moralnya” ayah len kali kokya pun eksited nak dpt menantu baru..kalau bercerita tuh refer pd Olive (Mila) ataupun yg empunya badan si megat sendiri..


Kemarin hari pertunangan mila….musti ramai penduduk kg nak melihat “pramugara’ itew kan..eheheheheheheh ..kadang2 nak tergelak gak ngan ayah aku nih..walaupun kekdang he looks serious..huhuh tp bila sumtime buat aksi….hheheh..

7 comments:

~aSHa~ said...

kenapa tumpahnnye kuah kalo bukan ke nasi...eheheh so ko tu potostat perangai lawak ayah hang la kot...ehehehe...serius, tapi sekali hang buang lawak....putus segala urat gelak...

oit mesti ramai org dtg bertandang kan..nak tgk pramugara tu..pilot lagi ganteng dari pramugara..pramugara tu harap muka dan body je shantekkk....tapi pilot mesti handsome, smart, gaji besaq...yg lagi best otak geliga...ye la kena ar geliga sbb tgh2 bawak pesawat kena kira momentum kelajuan ar..tahap kelajuan la...seme tu kena kira conggak2 je..bukan leh tekan button sane sini tanpa tgk had momentum tu kan...

aku ni taram je..ntah betul ntah tak bab momentum tu..ingat2 lupa daaa...dulu fizik aku 8 tau...mean mmg benar2 aku bermain time belajar...ahahahah..kalo aku rajin fizik, sure aku jadi pilot wanita kan...

::Mamalyna:: said...

teruja tue nak dapat menantu baru...heheheh...kira bolehler tue pijot, saling berkaitan ngan kapal terbang jugak...heheheh

iz-AnN عبداللطيف said...

hohoho...tulah tu...ayah hang teruja nak dapat menantu baru...nak tunggu si aina izzati tu lambat lagii (teringat masa kat itm dulu bila pijot bitau yang mak dia baru bersalin...biar betul...hahaha...)

.:fyzz:. said...

zidah:kompem hg la bwak boieng 897 MAS..pilot wanita yg indah rupawan hehhe..alo ok la fizik hg dpt 8 kalau aku amik kompem2..dpt 10..lebih skit teruk drp 9 ekehehe..
ntahnya..ayah aku nih kategori bkn reti melwak sngt..tp entahnya apa ke mimpi dier berkata Megat adalh sang pramugari eh pramugara..

ejan: heheh betui2 ..aku rasa ayh aku eksited .tuh la tersyasul..sedgkan bakal menantu dia..bwk pesawat ringan je pung..heheh

izan: ya ingt lagi kenangan 10 thn lepaih..kan kan..mak aku dpt baby baru yakni aina izzati..(geram gak budak nih..aku+mila sokmo buli dia..hahahah)

*Miss Geli^ said...

wahhhh.....
adik ipar pijot pilot tuuuuu...

jot, suh la dia bawak aku naik pesawat ringan tu leh?

.:fyzz:. said...

nogha: demi miss geli..apa saja Megat sanggup lakukan..heheh..mana aku taw..aku ni bakal kak ipaq dier lom tentu leh menjejakkan kaki nek pesawt tuh..(mklumlah aku bukn pramugari..heheh

iz-AnN عبداللطيف said...

uikss...ejan, meh la suh bos aku bawakan...bos aku pun driver gak...bawak fighter lagi...lalala