Wednesday, December 02, 2009

Pagi yg memalukan....

*****************wajah sufiya yg asyikkkk..dibuai mimpi indah*****************
Cenggini citernya..pagi ini dengan tahap konpiden yg melampau...sambil menyusuri jalan yg tenang..almaklumlah cuti sekolah... dgn tahap 'apungan' ataupun bahasa omputihnya drift yg memuncak menuju ke destinasi pertama ku taska sufiya...


as usual eberi monin ..aku mmg la kuar lam kui 7.30..then aku terus amik lajak pi taska pia dulu..baru la pi ke ofis kan..walaubagaimanapun andainya udah terlewat dn bila jam memperlihatkan jam 7.40 ke aku mmg kompem pi office terlebih dahulu..


setelah memakir keta di sebelah taska sufiya..aku terus mencapai beg...dn menyerahkan beg itew tanpa segan silu pada cikgu sufiya....sementara sufiya masih kusyuk terlena di seat penumpang depan...aku capai la botol susu n selipar pia...suddenly death..cikgu pia berkata" fiza, awat beg pia dh tukaq ka? teng teng teng..tereng teng tereng teng222....oooo oooo.." owh my God...aku dh bagi beg make up aku kepada cikgu pia..ooooo tidakkkkk...yg pelik bin ajaib..awt aku pi bgi beg make up..hatta bnyk lagi beg len lam keta...cikgu pia naik heran akan kepelikan sikapku menyerahkan beg make up itew..lantas aku berkata..."kak seha..adey la fiza lupa bwk beg pia la...lagu mana nak buat nih" huhuhu..giler la..camner la aku leh lupa bawak beg pia..takpenah jadi lagu nih tau...then cikgu pia berkata sambil mata memusing ke atas dn ke bawah (munkin mencari idea) " biaq pi la ..bisa di atuq" katanya..huh lega..tidak ka jenuh aku patah balik lagi 10km ke umah aku..


moral of the story...jgn ober konfiden..even dol dh kuar awal..cek sama ada itew beg sebenar atau tidak...huhuhu..:(

19 comments:

~aSHa~ said...

ehehehe
dlm beg pia ada apa? baju je ke atau susu gak?

abih tu apa inisiatif cekgu tu? cekgu taska kena bijak kan....

::Mamalyna:: said...

hahahaha...'bisa di atuq'...bila org kedah slang indon...tu ler hang duk kalut ape? kecik2 dah ajar pia mekap doh...heheheh

.:fyzz:. said...

zidah: ada baju2 pia la..mujuq susu ada kt taska dh...bih tuh..tah la aku pun tak tnya lebih lanjut kt cekgu pia tdi..mklumla tk punch card lagi..huhuhu

ejan: tuh la pasai..konpiden ja kuaq awai pi keja..dok2 pi tinggai beg..kenot imagine..hehehe (bahasa indon campuq bahasa kedah..jadi sedap woo..keh keh..

ايزان عبداللطيف said...

hahaha...hang ni dah tua kut jot...tu yang main bagi jek beg...tak pun hang makin rabun...lalala...

.:fyzz:. said...

izan: yer aku sedo..aku dh tua..dh nak mask 19 dh..eh silap 29 hhuhuu..tahap rabun aku masih lagi 200 power watt nya heheh..aku pepagi time drive mmg kai cemin mata..tp entahla..beg make up yg kecik tuh di huluq kt pengasuh..kehairanan gak aku..:P

rose77 said...

nasib baik bag makeup....klu bag kecik yg simpan seluaq kecik ka lg haru biru....

.:fyzz:. said...

kak rose77: betui2..satu lagi tiba2 pi huluq purse kt cikgu pia plak noh..pi gheja gherit kuku ja la heheheheh

SuZiE said...

huhuhu... sadis btl.. nk suh anak akak make up eh???

aritu suzie tersalah pkai kasut.. sblh lain la plk.. bile nk cpt mcm2nk jadi..

..nOj.. said...

mcm siot ko ni pjot... hahahaha... kelakar gile walaupun aku penah gak tertinggal beg daryn satu masa dulu tapi takde la aku hulur beg duit aku kt cekgu... hahahahaha

aLoNg@Na said...

tula hang jot,kalut sgt..dh tu ober konpiden,nsib baik beg mekup..klu beg tu ada trut..trut...,x ker haru dibuatnya..hahahhahaha

pia isap susu lg ek?

mrS May said...

aduyaiii..parah tul ibu pia nie..

.:fyzz:. said...

suzie: mujuq la kfiza tak berlalu pegi meninggalkan pia beserta beg make up tersebt..hehe tak dpt byangkn bila ksut ank suzie sebelah merah sebelah biru..hehe

*Miss Geli^ said...

lorr...aku rasa klu ko bg cikgu tu henbek ko yg penuh duit, mesti cekgu tu tak kompelin kn?

.:fyzz:. said...

nojah: wey bila msa aku citer aku bg beg duit..sila baca semula..rabun dekat tui ko hehehe

along: mmg ober the konpiden along..hehe tuh jd lagu tuh..pia isap choc milk skrang nih..mklumlah dh jdi baby tua..hihiks..

mrsMay: nak buat lagu mana...?huhuhu

.:fyzz:. said...

missgeli: of keros..msti cekgu sufiya wat derkkkk jek kan..maklumlah dh huluq henbeg...hahahahah..sekali bukak ada singgit pat kupang..huhuhu

umilia said...

ish..hang ni mmg kalutla pijot.stakat 2 org ank ni tak pnh lg la aku lupe bwk beg ank2 aku.klu lupe bwk botol dia ke.tuala dia ke leh trime lg.ni 1 beg lupe mmg haru la hang ni.hahaha...

.:fyzz:. said...

lia: tu la tuh..ada hikmah aku ada sorang ja anak...kalau 2 orng anak..tataula hahaha..

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

kih kih kih, lawak petang hari ni. akak ngantuk terus segar baca cerita ni..

haah la, hang ni baru anak sorang dah kalut sampai lupa bag, kalau anak 3, cemana la tu kan. heheeh gurau jer yek pijot

.:fyzz:. said...

kak mimi: tak dpt bayangkan pjot ada anak dua,tiga..msti clumsy, funky kan hahaha..tah telupa sorang lg anak kt umah hahaha..