Tuesday, December 01, 2009

Penang-Family Day






Last week punya citer sebenarnya, alkisahnya 19hb November yg lepas ada family day kt Penang..ok la dh lama tak pi Penang..sambil tuh boleh ingt kenangan lama..maklumlah aku penah dok di penang hampir dua thn kan..pia pun penah dok Penang..hmm tuh dulu tp kini im back to my hometown. Jarak perjalannan ke Penang mengambil masa lebih kurang dua jam gitu ja..pia mmg excited gila..sbb apa? Sbb leh naik bas…suka sgt la kak pia..maklumlah bukan senangkan nak naik bas….heheh..dua biji bas disediakan oleh MARA. Hmm hari tuh kan hari khamis, so bos bg permission kpd semua staff dpt balik awal..bas bertolak pukul 3.30 dari aloq setaq.

Sebenarnya pada malamnya ada pulak Hari Kualiti, so hanya kakitangan saja yg dibenarkan masuk ke dewan..maklumlah bawk masuk anak2 ..bukan jadi Hari Kualiti nnti len lak jadinya kan..so lepas makan malam di Coffee House kt Hotel Naza . aku pun terus bermake up an dn terus ke dewan..manakala pia lak..dok la ngan Babah kan…depa kuar nek keta pi mana tah…then aku pun teruskan la ngan program rasmi kami hari Kualiti MARA Kedah 2009.
Pada malam berkenaan aku dpat hnya segulung sijil iaitu “ ANUGERAH PEMBANGUNAN KERJAYA” nih anugerah diberikan kepada staff yg mengambung pengajian..yg len punya sijil spt tiada cuti sakit, kedatangan terbaik tak dapt daaaa..huhuhu
Pastu kan ada acara yg memang dinantikan oleh semua orang la..iaitu ‘LUCKY DRAW’ and luckily aku dpt hadiah yg mmg aku suka sangt..iaitu PERIUK KUKUS(gambar spt di atas)..maklumlah kt umah aku belum lgi ada kan..so gumbira la…

Keesokkan harinya..hari Jumaat bersamaan 20 Nov 2009, di tepi hotel Naza yg kami dok jugak..berlansungnya HARI KELUARGA…..program berjalan di tepi laut..kira aku nih tak masuk sgt la banyk acara..sbb dok jadi ‘baywatch’ si sufiya nih..pantang aku pandang ke lain skit..pia nak wat terjun anjal lam lautan ..dont sangka clear water no boya..huhuh bahayes tui..tp on that day…aku sempat la masuk dua acara..satu acara tarik tali, dn satu lagi musical chair…huhuhu tak tak leh fokus la..first round kusi muzik aku dh out..hehehehhe..selalunya aku msti jadi juara or naik juara..or tmpt ketiga kusi muzik nih..tp kali nih no luck…tarik tali..ya ampun, balik kt umah ..jenuh sapu minyak panas..giler..bukan takt aku semua orng sakit badan akibat tarik tali..huhuhuhu..

Akhirnya……..petang dlm pukul 3.00 petang gitu..kami bertolak balik ke aloq setaq..harap2 family day akan dtg akan buat kat tempat yg lgi best..hopefully…..

2 comments:

ايزان عبداللطيف said...

jot...dah besar benar si pia tu...alahaii...

.:fyzz:. said...

izan: mmg besaq dh..besaq, tinggi..besaq perangai..huhuhu..byk peel kdg2 tuh..biasalah la kan budak2.:)