Tuesday, December 08, 2009

Selagi Hayat di kandung badan..

2009 bakal melabuhkan tirainya tidak berapa minggu saja lagi..melalui hari2 terakhir menjelang 2010. Sebenarnya, bnyk perkara yg perlu difikirkan, diselesaikan, dilaksanakan. Selagi hayat di kandung badan, mmg pelbagai benda yg perlu direncanakan.

Antara perkara2 bermain di fikiran aku skrang nih

1) Stationary & Pakaian sekolah sufiya
2) Pindah rumah (of course la nnti kena settlekan byk perkara pasang2 lampu, grill, curtain)
3) Projek UUM JIWA MURNI di Pemulihan Dalam Komuniti (nih kena bg dpt A nih) ..hari Ahad depan
4) MiDsem exam UUM 15-17 Disember nnti(satu buku hapa pun lom tgk lagi)

Tuh antaranya la..semua benda mmg relate ngan$$$$$$ kan..fuh..mmg aku tulis la lam reminder aku what should I do..every day…hmm kadang2 fenin gak..tp tuh la ..nama pun manusia kan..tp kdg2 kita merasa penat sangat kan..munkin..terlalu bnyk memikir akan sesuatu hal itew..tp bila ada list..dn list berkenaan telah pun disempurnakan..kita akan rasa happy..betui tak?

So bagaimana ngan korang gak msti bnyk aktiviti dn program yg dirancangkan..tambah2 hujung tahun cam nih kan

Walau apapun rintangan, halangan ..cabaran..aku berdoa pada Allah semuanya akan dipermudahkan.AMIn ya robbalalamin..

14 comments:

~ umie_muaz~ said...

sama2lah kita mengejar impian yang masih belum tercapai n terlaksana ni..aku ni pun banyak jugak tak terlaksana..tahun dah bertukar tahun, impian tak jugak tercapai...

.:fyzz:. said...

EMIE: insyallah berkat usaha, doa..kita akan dpt melaksanakn apa yg diimpikan oleh kita kan emie.apa yg ko target next year emie? citer ar..

rose77 said...

Fynn- Pengalaman pindah rumah..walaupun rumah sekangkang kera...habis dlm 25K juga oooo..dgn grill nya dan mcm2 lagilah.....berpeluh2 mak cik mengira duit keluar laju cam air terjun....

aLoNg@Na said...

hmpir 70% impian tlaksana utk thn ni..tp msih ada jgak yg blom bjya dicapai..pepun mg thn2 akan dtg ttp menjanjikan kebahagiaan,kjyn dan kemudahan pd kita,insyallah...

impian for 2nd bby xmsuk list ke pijot?

..nOj.. said...

umie muaz tu emi ke... nape nama dia camtu? aku ingat sape td... pjot aku doakan tercapai la cita2 ko tuh... dun wori b hepi... aku pun ade byk lg impian yg lum terlaksana... hurrmmm

.:fyzz:. said...

kak rose: mak ai..25K..fiza nih bajet lam 10k n below je hehe..maklumla wat yg patut2 je pun..tuh pun tgk la kena cut cost..mmg la fenin kan..bnyk mende kena buat bila pndh umah kan kak rose.

along: amboi tersedak gak mama sufiya terbaca last statement tuh..tp impian tuh kena laksanakan sejk thn nih then forward ke next year hehehe..(doakan2 la ..andai Allah bg rezeki dpt adik kt pia kan..:)

~aSHa~ said...

a'ah pijot... 2nd baby tkde dlm list ke...ehehehee...

wah dah besaq sufia nohhh...nak sekolah dah....wei betul ke dia nak sekolah dah? ke masuk sekolah tadika 6 thun?

semoga impian mu menjadi nyata...tahun depan cipta impian baru...

iz-AnN عبداللطيف said...

pijot...jangan lupa adiah besday aku dan anak2 tahun depan...kena masuk lam list sekali...hohoho

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

sejak kitani semua dah umur2 kan .hehehe memang semua kena list down, tak larat semua otak nak berfikir..

tapi yang paling utama dalam list tu, kena la susun mengikut priority.. baru la semua berjalan dengan lancar mengikut perancangan

insyallah semoga allah permudahkan semuanya.. amin..

*Miss Geli^ said...

ko rajin wat planner sekarang ni eh??

gud gud..jgn lupa letak tarikh besday aku eh

.:fyzz:. said...

nojah: umie_muaz tuh emie la ..aku pun dok ingt anymous mana gak la..heheheh..moga impian kita ..cita2 kita akan berjaya kan..takpe nojah..thn 2010 kita wat list baru utk planner next year lak..musti byk agenda kan..

.:fyzz:. said...

zidah: pia nak masuk sekolah tadika annajjah..tp sekolh tadika tuh dh serupa dgn nak masuk sek menengah dh gayanya..ngan kasut sukan, baju sukan, baju sekolah .tudung, buku2 la ..cam2 la jidah..pia nak masuk 5 thn la wey.hg nih..(cubit perut baru tau heheh)

izan: aku ingt aih besday hg ngan anak(pssttt acu cuba habaq balik aku lupa la..hehe hanan 7.5.2007 kan..hg lak bulan 8 kan (20 sumting..) manakala irfan belotok..bulan 2 thn nihkan..betui dak..terer kan aku..

kak mimi: tuh la dh umo makin meningkat nih tak buat planner mampuih tak hengt...kan kan..tuh la tuh moga semuanya berjln lancar amin..n for kak mimi n family gak ..

nogha: aku tiap2 bulan buat planner..tp utk hujung thn nih aku nak wat yearly planner la..kira nk bajet la program next year..yer yer aku boh sama besday hg,, sara, n baby baru (wey nama pe bb baru hg..ceh cam dh beranak dh kan..hiihiks

tiya said...

hye kak fiza.. thanks 4 jadi tamu kat blog tiya n tgl komen... hehehe... ur blog nice jgk... mmg tiya suka baca blog mama mama owg nih. seronok tgk excitement seorg ibu... can't wait for my turn plak. hehehe.... nnt jenguk2 lagi pas ada entry baru. coz lama tak update... bz.... hehehe

.:fyzz:. said...

tiya: hye dik tiya...ye ke ada citer terkini..ok ok..nnti kak fiza terjah yer..insyallah after this ur turn plak become mama..heheh :)