Tuesday, March 30, 2010

LETIH & LEMAU..


Seriously..seminggu, dua nih badan aku sngt la letih..lemau(cam biskut meri yg masuk hangin tuh la kot)..kalau aku biskut la.heheh..tadi time rehat aku tido je...bangun kui 2.30 petang dh..pastu kakak ofis aku belikan aku rojak..aku tingin rojak so order la suh kak ida belikan...


Kepala pun asik sakit ja..orng masuk bilik aku cam bilik dukun la rasanya..ngan bau tiger balm, minyak cap kapak semuanya..tp mjuq di cover ngan semburan aircond yg wangi nih...huhuhu..pastu standby asam sekampit kecik habuan ilangkan loya...nak kata muntah..tak la..biasa2 ja..cuma letih ja..


So kengkawan what should i do...apa saranan korang ..maksud aku..nih normal la kan..hehe aisey aku lupa la.sbb aku peknen thn 2005 yg lalu..so far, aku amik vitamin, folic tuh je la....

10 comments:

iz-AnN عبداللطيف said...

ishhh hang ni...cam baru peknen anak sulung...hehehe..

.:fyzz:. said...

izan: hmm camtuh la rasanya..tp kan..masa peknen pia dulu lagi teruk la izan..time tuh aku dok KL..aku pernah wat aksi muntah dngn lagak ngeri kt Puduraya..mujuq anuar ada....huhuhu..kira la nih tak la teruk sngt..cuma letih ja skit..:)

Zue said...

normal la tue Kak Fyzz sbb masi awal lagi.. kak Fyzz sabar je ye. :)

~aSHa~ said...

siannye dia..aku dua2 kali preknen..dua2 tu teruk dan turun berat badan..tak selera makan tak selera bau masakan...nak muntah pun takde apa....aku mmg tak tahan preknen..aku sanggup beranakkkkkkkkkkkkk je...dan buat anakkk opssssssssss

.:fyzz:. said...

zUe: makasih dik...tuh la kan..awal2 peknen gini la kan..hrp2 tak panjang..

zidah:pagi tdi aku makan mangga masak yg enak...tuhla ada sesetengah masakan mmg tak selera nak makan kan zidah..owh cayalah..orng len peknen naik berat..ko turun..hmm aku nak gak cam tuh wey...oooo pandai..buat anak ko sukaaaa yer..hahahah

..nOj.. said...

hehehe kelakar plak la... biasa la pjot wei. dh lama x ngandung kan. ni kira cam fes time gak la ni. hopefully ko ok ek

::Mamalyna:: said...

semoga ko cepat ok...jgn lupa datang kenduri yer...ke time tue ko dah pakai baju peknen..

.:fyzz:. said...

nojah: yer la nojah..dh mampir 5 thn lebih tak peknen..kira cam pes time la..huhuhu..hrp la ilang segala mual nih ngan cept..

mamalyna: wey ejan..hg nih agak2 bulan 5 nih aku baru 3 buln lebih..heheh nk kai baju peknen pun cam over protekted la plak hahaha..too early...:)

{ e'mie } said...

aku pun tak tau nak bagi nasihat aper..coz aku anak pertama n kedua memang teruk sangat alahan..anak ketiga ni tahan skit..alah jugaklah..muntah2, loya2..tak lalu makan..tapi lapo nyer kerap sangat..letih2..tapi aku gagahkan jugak...yer ler..balik kesian anak2 aku nak bermanja ngan aku..heheh..sabo yer pijot..itulah keseronokan mengandung sebenarnya..kalau kita tak preggy, kita tak macam ni..betul tak?

.:fyzz:. said...

emie: yer ke emie cam tak caya kan kecik2 ko dh nk masuk anak ke3..heheh..aku respect la..sonokkan anak ramai..aku nih nak kalau leh tiga orng ja..tp Allah taaala nak bg lebih aku terima ..aku nih alah ngan bauan2 la..tmbh kalau bau aroma sampah ke..ketiak org ka..mau aku nak muntah depan2 tuh gak..tp aku tak muntah sgt pun..emm betui kata ko emie..tak peknen tk la merasa cm nih kan..kdgn2 aku kesian tgk ramai kengkawan yg dh lama kawin tp tak dpt baby..kita doakan moga2 mreka dpt baby cam kita gak kan..