Monday, March 29, 2010

MOM TO BE


Salam Ceria di pagi isnin yang indah ini..fuh cam ner nak mulakan ucapan atau kata-kata..rasa cam lidah kelu nk berkata2 nih….sebelum itew..aku panjatkan kesyukuran kepada Allah swt..kerana telah memberi peluang dn ruang kepada aku untuk menimang cahayamata kedua…yang dijangka hadir dlam hidup aku serta suami n of course la kak pia..pada November 2010 nnti…


Sila rujuk entry nih…heheh yg nih entry LUKENABEB..tp kali nih bukan cubaan tapi betul2 abang ajis yer..heheh…


Kandungan ku kini memasuki minggu Ke 7…first aku pi check kt Poliklinik Mutiara pada 14hb Mac..keputusan negative..then heran gak sbb dh 4 hari lewat kan…pastu beli Pregnancy test kt Guardian..pada 17 Mac..yap hasilnya POSITIVE..tp cam tak konfiden lagi…selang beberapa hari…pada 24hb Mac..di Klinik Pakar Dr Adnan…bertemankan sufiya..Doktor adnan bagi result mmg dh POSITIVE aku akan dpat baby……fuh rasa cam nak wat kungfu hustle ja kt situ..heheh sbb terlalu gumbira..


Tak semena2 aksi separa sarkas bermula sekali lagi…Dr Adnan.hantar aku terus keluar ke muka pintu..dier pun turut happy..dn kata pada kak pia..tahniah..kakak nk jadi kakak..camtuh la kot..aku masih kegembiraan..terus ucap tima kasih..dn terus berlalu cenggitu sahaja TANPA MENGAMBIL UBAT-UBATAN YG DIBERIKAN OLEH TUAN DOKTOR…hmm akrobatik betui kan..akhirnya semalam aku pi sekali lagi..mengambil folic, dn ubat2 aku tuh….


Tuh je la..kepada kengkawan yg aku sayangi semua..makasih..atas doa anda..de

ngan IZINNya jua..aku akan dpt baby baru..tak kisah la boy or girl..yg penting sihat…patutla aku asik2 nak makan asam je skang nih..and one more thing..aku kan peminum tegar Nescafe..skrang nih dah tak leh minum lansung dh..
Ok adios
….izan yg nih la aku nk habaq kt hg heheh

28 comments:

*Miss Geli^ said...

tahniah pijott....

ingat jangan minum kopi..kang jadi kulit cam anak aku tuh....tak putih gebu cam aku..
hahhahha

iz-AnN عبداللطيف said...

tahniah jot...aku tumpang hepi kat hang...yelah, dah lama sangat kak pia tu sorang2...pasni makin meriah la umah baru ngan kehadiran bb baru...pepun jaga diri dan kandungan bebaik ya...

.:fyzz:. said...

missgeli: tahniah pd ko gak..dpt baby yg comey..tak gebu dn melepak cam ko pun..cha cha lagi cun pd korok mung..hehe..ha la.aku la nih alah kopi cap kapal api dh..tahniah anda pengomen pertama ..hadiahnya berupa...set pinggan mangkuk korok kopal..hehehe

izan: tuh la kan..pia asik2 nak beli adik kt kedai ja.heh..makasih la..nih baru fasa pertama hamil..moga semuanya berjalan lancar..amin..

~aSHa~ said...

tahniah pijot...minum la soya ye...

jaga diri elok2...

lepas ni ada la teman tuk si pia...bermain2 di luar rumah..dan menyapu daun2 kering bersama 'adiknye' di rumah tok nye...

Echa said...

tahniah.. sama la due kita.. :p.. hehehehe.. fuhh.. masin mulut aku

.:fyzz:. said...

asha: wey zidah tq ko remind kan aku minum soya..sbb masa peknen kan sufiya..leh katakan hari2 aku minum soya ngan taufuufaa...utk kulit baby cantik..insyallah...balik satgi nak singgah pasar malam la..nk beli soya..n taufufaa..tuh la.pasni pia leh la main2 ngan adik dia...kak pia...skang pun dh pndai uruskan diri..tak kai pampers dh..dh leh mandi sendiri..pasnih leh tlg mama jaga adik..hehe

echa: ha ah kan..ko nyer due selang sehari dari aku je kan..fuuuh..kengkawan semua kita pakat doa echa dpt baby lak yer..amin

iz-AnN عبداللطيف said...

jot...aku tak minum sangat soya tau masa ngandung irfan...tapi kulit dia cumel jugak...hehehe...

pepandai jek nora makan kicap kulit anak gelap...nipu tul...aku dulu suka tul makan kicap weii

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

TAHNIAH !! berkat usaha gigih tangga kejayaan.. akak turut happy.. jaga diri baik2.. tu la dari haritu cakap2 bila nak dapat bb kan. akhirnya Allah makbulkan.. AMIN

SuZiE said...

tahniah kak.. sufiya bakal jd kakak.. jg diri elok2..

nnt akak kena g kursus kat jawi kan?? amik awrd kat blog suzie eh..

..nOj.. said...

kt memane situasi pun, mesti ade kes terlupa itu ini ko neh. ampeh tu la.

ucapan dariku, tahniah wei... dh lama ko x berjaga mlm, akhinye kini ko bakal berjaga malam lg. hahaha.. jaga diri bebaik tau.. bwek!

.:are_race:. said...

"yang dijangka hadir dlam hidup aku serta suami n of course la kak pia..pada November 2009 nnti…"

TAHNIAH LA KAT HANG NGAN NUAR..TAPI DUE DATE DIA BULAN NOVEMBER 2009....ERMM..BACK DATED KA????AHAKSSS..

.:fyzz:. said...

suzie: award? ok kak fyzz terjah blog awak yer..tuh la kena pi jawi lak..rasa cam tknak pi ja..huhuhu tp disbbkan geng lama kt mara penang pi..pi gak la..:)insyallah kak fiza akan jaga diri baik2 nih baru sudah makan pizza ja nih.hehe

nojah: makasih atas ucapn tahniah dri mummy kuyin..wey aku tak berapa pahm istilah jaga malam..sbb seriously aku tak penh jaga mlm eben dol masa kak pia tecik2..tp tatau la 2nd baby nih..tp aku wat jadual berkala la kt babah baby suh jga anak..hehe

are_race: hang alert tui noh..ha la aku repair balik tarikh aku bersalin tuh.heheh

iz-AnN عبداللطيف said...

hahaha...gelak guling2 aku ni...

::Mamalyna:: said...

tahniah pijot...cayalah nuar, heheheh

pijot, aku kenal dr adnan tue..rugged giler, dah tua tp rambut panjang, pehtu nak panggil nurse just ketuk meja jer...aku tau konpom sound die kuat kan bila wish kat pia kat pintu tue...heheh

Ibu Kimie & Balqis said...

Tahniah Fiza...jaga diri lek-lok..Mesti kak pia pun tak sabaq nak tgk baby baru...k.anim pun tumpang seronok nie...

.:fyzz:. said...

izan: hg gelak kt aku ka boh tarikh salah hahaha..haris tuh alert tui

ejan: ha la ejan wey..dc adnan tuh mmg rugged ..rambut afro lagi tuh..hahaha...tp dier sempoi..mmg aku akn refer dier la nnti..tp time scan aku pi on saturday..bini dia yg scan..bini dier doc gak..hg pun penah pi klinik dier ke ejan?

kak anim: makasih akak..tuh la kak pia msti happy...sonok la nk dpat adik...hehe...

umilia said...

aku da agk da ko ngndung ms kite jmpa kat lgkawi tu..tgk ko mkn beselera je..bdn pun da naik..heheheh..tp ms tu lum lekat lg kot..hahaha...apepun tahniahla ye..so welcome to the club yo..selamat la ko meraso kepenatan kami2 yg ade ank 2 ni..huhuhu..

.:fyzz:. said...

umilia: wey mana ada..ko nih saja ja.aku masa makan tuh nasi ayam siap kongsi dengan pia tau..hmm time tuh odw kot..hahah..kepenatan..hmm insyallah dh kurang skit kot lia..sbb aku mmg set up dh..pia leh berdikari ..aku baru nak bersalin lak..skang pia dh leh tlg aku basuh pinggan ..jemur kain..hehehe..

lin_cute said...

pijot...TAHNIAH dari aku ......akhirnya pisang berbuah dua kali....alhamdulillah....ada kawan tuk berbual dan bermain si piah comei tu...hehe...jaga diri dan kandungan sebaik mungkin k....

.:fyzz:. said...

lin_cute: makasih la lin..yer la.kali nih aku dh ikut korum korang yg dua ornag anak la..hhehe..insyallah akan kujaga baby sebaik munkin..cam pesan anuar hari2 heheh

Zue said...

tahniah...
jaga diri and kandungan elok2 ye..
:)

.:fyzz:. said...

zue: tq zue..insyallah ..pagi nih demi anak tersayang dh makan nasi lemak sebungkus..heheh..pepun thanks again..:)

::Mamalyna:: said...

aku penah pegi bawak check up tinger lyna...bininyer doktor yer...die ada klinik kat jitra kan.. rugged betul, dah beruban dah...

{ e'mie } said...

ya Allah pijot..betul ker?..ada jugak aku kawan tahun ni..aku ingat aku sorang2 jer tahun ni...tq yer jot..jadi teman aku..at least ada kawan anak aku ni...aku mungkin bulan 10 ni..ko bulan 11..ok lah tuh..hehehehe..tahniah yer jot..walaupun aku orang terakhir ucap tahniah yer...

Lissa, Azah, Ct, Angah, Kak Chaq said...

wawawa...tahniah pijot..kerana berusaha bersungguh2 selama ini....tahniah juga wat echa yer...erm..bertambah lagi la si junior2 ni dan paling penting anak aku si Thalia la paling tua yer....erm..so pada hangpa berdua jaga la diri bebail..jangan melompat2 terhenjut2 sngat k.....minum soya banyak2..kicap ok jer..aku minum anak kedua ni tak legam pun..heheheh....

.:fyzz:. said...

mamalyna: oo ya ke..mmg dr Adnan pakar kanak2 ...pia ..selalu la aku bwk pi situ kalau tak siht..mmg rugged ejan..hehe

emie: yer la emie..nih bukan cobaan nih betul2 hehehe..ada la geng tahun nih kan..rakan sebaya la ngan cha2 anak nogha..ko alah apa2 tak emie?yer la aku bln 11 ko bulan 10

azah: hahaahh echa tuh cenggurau senda ja..tp gurau2 pun mana tau menjadi cam aku nih hah...aku berusaha utk thn nih azah..syukur menjadi..alhamdulilah..thalia sebaya ngan anak lin_cute kot..anak hgpa plg tua sekali..heheh...hang hebat azah minum kicap..aku tabik kt hg..hg boh lam cawan ka gelas..heheh gurau ja noh..

IDA said...

tahniah fiza..welcome to the club :-) moga sihat selalu..take care

.:fyzz:. said...

Ida: tq ida..ida dh 6 bulan kan..yap..masuk club ibu mengandung dh..heheh