Wednesday, March 10, 2010

Siapa Ingt Kawan kita ini???

Lebih 10 thn yg lalu mieza bersama2 aku mengorak langkah sebagai student di UiTM jengka Pahang dalam Kos Sains Kesetiausahaan..tp kini miza bukan bergelar setiausaha sebaliknya..pasukan beruniform..bukan polis trafik, tentera..tp staff nurse di Hospital besar Sultanah Bahiyah, ALoq setaq..

masih ingatkah X2 Uitm Jengka kawan kita nih..Normiza Azmi…tmbah2 IZAN..hg mesti tak lupa geng kita nih kan..aku saja ja refresh balik kisah miza even aku pernah publishkan citer hal miza lam Fotopages aku tiga thn lepas..tetiba ja ingat balik..

Bukan apa..miza sekrang dh ada sorang anak..girl..aku rasa dh masuk setahun dh kot..tp malangnya…akibat kekangan masa dn keadaan..aku tak pernah lagi pi tgk anak miza yg dikategorikan budak dh..bukan baby lagi dh huhuhu…mmg la dok satu kawasan..tp memandangkan miza adalah misi yg ditugaskan ikut shift..jadi susah skit la nk jumpa..bila dia shift malam..tkkkan aku nak cenggurau senda ngan dia di siang hari..mau dia mengantuk kan..

For izan or for those yg nak mai jenjalan Kedah nnti..jom kita pakat pi umah miza..kebetulan umh yg aku beli nnti amik masa lam 10 minit ja ke umah mieza…


*ckp pasai rumah..aku dh dpt dh kunci umah..skrang aku lam proses nak wat grill ngan tunggu kelulusan TNB utk pasang lampu ngan kipas per semua la..

15 comments:

iz-AnN عبداللطيف said...

rindunya kat miza...lama tak jumpa ngan dia...jot...tunggu aku balik raya sana ar tahun ni...leh p beraya umah dia...asiklah tiap tahun beraya utara aku p umah hang...hang tu bila ar nak beraya luar dari kedah weii...tak mencabar minda langsung...

.:fyzz:. said...

izan: tuh la kan..aku pun ingt gk kt dia ..satu daerah pun lama tak jumpa..hg len..sbb anak perantauan heheh..aku nih dh mak pak..adik badik aku..pak mentua mak mentua aku dok kedah..takkan la tiba2 aku nk pi raya kt kelumpo plak izan..heheh...cukup la aku jadi anak perantaun hampir 8 thn di luar..Pahang 1999-2002, KL 2003-2005.penang 2005-2007..dh la izan..aku nak dok kg..aku kan anak jati kg..heheh
wey izan nnti kita pi konvoi ke umh miza ok..

aLoNg@Na said...

even alg xla serapat korang ngn si miza ni,tp alg still ingt dia..miza ni slow n steady je kn..mmg seswei ngn bdg keje dia skang..jd nurse...try imagine klu aku ni ha jd nurse?????

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

akak ingat miza ni. dia baik kan? lemah lembut jer

pijot, nak masukan api kena tunggu TNB ke? setahu akak, kalau nak dapat kunci, kena bayar deposit api air dengan pemaju, dah terus boleh guna dah elektrik tu (pasang lampu kipas semua)

.:fyzz:. said...

along: along nih first word msti ..even tak rapat..heheh..dh cam dh..heheh..jgn mrah mama sufiya cenggurau senda ja..tuh la miza nih lemah lembut orngnya..senyum ja..kwn dari sekolah menengah lagi nih..tuh la kalau kita jdi nurse..mau pesakit yg rawatkan kita hahahahah


kak mimi:tuh la miza nih yg sopan, lemah lembut tuh..akak pun ingt miza yer..
entah la setiap pemaju prosedure dier len2 kot ..fiza punya pemaju Teguh harian Sdn Bhd..emm deposit air dh ditolak dari deposit rumah hari tuh..then OC rumah br dpt 1/3/2010..skrang tunggu kelulusan masukkan pencawang Elektrik bgi taman Sena Impian tuh..untk semua rumah..jdi bila dh OK..baru pemaju akan call..tuh la nak heran pijot..byk kerenah tui kalau beli umh baru nih....

::Mamalyna:: said...

ingat2...nanti blehler aku p jumpa dia yek...ada no tepon miza tak?

.:fyzz:. said...

mamalyna: ada hg nk ka no tepon miza..nnti aku pm hg no tepon miza ok...lor lupa hg kan selalu lik kedah noh..leh kita pi reramai umh miza nnti

{ e'mie } said...

aku ingat lagi miza..dier memang patut pun jadi nurse..dier lembut sangat kan..dier lembut lagi ker skang ni..takut garang ker lepas jadi nurse...

.:fyzz:. said...

emie: miza dh jdi staff nurse dh 3 thn..gred lgi tinggi pd kita emie U29 lagi tuh..even miza tk dpt jdi PA..tp miza dpt jd nurse..suatu pekerjaan yg mulia..kan emie..
mieza cam dulu la..tak berubah....aku ngan dia pun still ckp saya ..awak..baik kan..heheeh

*Miss Geli^ said...

kim salam kat miza ehhh

.:fyzz:. said...

missgeli: insyallah kalau aku jumpa dia yer nogha..aku pun lama tak jumpa mija nih..

..nOj.. said...

ingat ingat. mane leh lupa walaupun miza ala2 pemalu gitu. hehehe

.:fyzz:. said...

noj: yer la kan..w/pn pemalu tp baik kan..:)

Anonymous said...

mmg baik miza ni..

Anonymous said...

mintak no tel miza bleh?