Tuesday, May 11, 2010

3 months olready..

Foto ihsan from Google..walaupun tdi dpt copy of my scan...

Hari nih..11 May 2010...dh 3 bulan dh kandungan ku ini..


Pagi tadi.. lepas ja breakfast merangkap lunch tadi..aku terus ke Klinik Pakar Kanak-kanak Dr Adnan, kt Aloq Setaq. Spt dijanjikan..Dr Mafizah..(aik nama cam iras2 aku kan..)..ada di pagi ini..aku smpai klinik lam pukui 10 gitew la kan..pastu yg bestnya..masa aku pi aku satu2nya patient yg ada..yes, tak yah la aku menjadi 'tugu negara' kt klinik kan...dh isi2 form then nama ku di kelui.


Per lagi masuklah ngan ucapan Assalamuaikum...(ramahkan aku)..pastu Dr Mafizah check tekanan darah aku..OK...pstu aku citer la sikit yg kemarin..aku cam effected food poisoining skit sbb asik2 berops je kan..dh tuh muntah (muntah cam normal la for pregnancy woman such me rite..


Then..acara berikutnya..aku diminta oleh Puan doktor utk baring..sbb dh nak scan katanya..pastu..disuruh nya aku bukak skit zip baju kurung..then ankt skit baju ku itew.......ala malula doc..hehhe..


pastu ku sngat gumbira..kerna..ku dpat lihat bayi kecil ku bergerak2..nampk bentuk kepala yg tecik..doctor tunjuk jantungnya yg bergerak aktif...ALHAMDULILAH..doctor kata aku sihat dan baby jugak sihat...syukur pada mu Allah..dengan kurniaanmu ini...


Setelah semuanya selesai..dn say thanks to doc..aku pun tunggu kt luar sementara ubat /supplemen diberikan pada ku...


Insyallah mengikut scan..14 Nov 2010 nnti akan lahirlah bayiku di dunia ini...kawan2 doakan yg terbaik buat ku...


16 comments:

iz-AnN عبداللطيف said...

wah jot...behnya...jaga diri bebaik ek...aku pn tak sabar nak tau jantina anak hang ni...hehehe...pia tntu sonok dapat adik ni...

..nOj.. said...

baiklah. aku doakan semenye baik2 belaka. dgn baby yg sempurna tubuh badan dan akal fikiran. seronotnye la kan. ko musti mcm mengandung sulung kan. tahniah

~anna&anuar~ said...

uwaaaaa... beh nye.. jaga diri bebaik ye kak pijot.. moga sihat n slamat sume nye..

p/s : sob3... doakan anna jugak ye...

.:fyzz:. said...

izan: ok zan..akn ku jaga diri ini sebaik munkin..maksudnya aku kena kerahkan keja semua kt anuar la.maksud hg gitew ke zan..heheh..pia pun dok kata lam perut dia ada baby gak..mlm tadi dok boh kain selimut dier lam baju dia..katanya dier peknen gak..heheh

.:fyzz:. said...

noj: tuh la.nojah..rasa cam first baby lak..maklumlah dh hampir 5 thn tk dpt baby...hehe tq..doakan semuanya OK..

anna: insyallah..anna wat entry suh doakan moga turn anna lak..dulu kak pijot wat gitu..berkat Allah nak bg rezeki dn usaha kami...serta doa kawan2 kak pjot dpt second baby lak..:)

..nOj.. said...

wei pjot... 3 bulan perut ko dh buncit ke ni weh?

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

bestnya.. akak pun paling suka saat2 scan perut. suka tengok pergerakan dia, paling best bila nak tau jantina kan

.:fyzz:. said...

noj: lor apa motip ko tnya pewut aku buncit ke tak nih...? tak la...lom muncit lagi la...tp aku kan stori kt pia..kata ada baby lam perut..pia nih paham..kalau org ada baby musti pewut muncit...ko nih jah...

.:fyzz:. said...

Cik Puan Mimi: kak mimi ..tui tuh pijot rasa nyaman sgt bila tgk baby kita gerak2..rasa sangt dekat ngan dia...tuh la..time pia dulu anuar dn pijot suprised..taknak tau..tp turn baby nih tatau la..kalau ilang sabo nak tau gaks..heheh

*Miss Geli^ said...

best kan pregnant...

ko ttau lagi ke jantina baby ni jot??

.:fyzz:. said...

missgeli: nmpk dh ...mana leh tau jantina apa..tak seperise la nnti..huhuhu..hampes la ko nogha..uhua hua..

~aSHa~ said...

besar dah dia...semoga sihat sihat ye nak...(bisik mama mdm kepada baby tu)

.:fyzz:. said...

asha: yer la mama mdm..baby dengar bisikan mama tuh...mama tak bisik ke nak hadiah spesel buat baby masa deliver nnti hehehehehe

Mama AqiL said...

aku ada 2 pertanyaan..

soalan 1 : Besday pia adalah sama ngan besday aku iaitu 14 Okt..tahun je beza ok..

soalan 2 : Due date tuk second baby ko laks sama ngan besday anak lelaki aku iaitu pada 14 Nov..sekali lagi tahun berbeza.

Dalam erti kata lain..ko mmg suka polo aku ek..Hihihihii..best ar wei..nanti anak ko leh sambut besday ngan anak aku..then aku laks leh sambut besday ngan pia..

kuntumz said...

salam ziarah...
indahnya di alam dunia pregnant kan??
take care ye..

.:fyzz:. said...

Mamaaqil: ha ah la kan..iyer la anum sama la..mmg ansangkarebel..tpi tuh due je anum..tatau la ..kalau tepat mmg aku betui2 polo hg la ..hehehhe

kuntumz: mmg indah alam kehamilan...tq..i will take care myself ..all for my baby..:)