Wednesday, May 12, 2010

AKU FRUST...

Aku mmg betui2 frust malam tadi…apa yg frustnya…BADMINTON la…malam tadi dari Dato Lee Chong Wei hingga la beregu kedua..mmg semangat waja..kita mendahului …2-0..

Ala kowang tgk tak Games Piala Thomas malam tadi antara Malaysia vs Jepun…aku mmg geram la…dh la since peknen nih aku tak penah la lajak tido sampai pukul 11.00 malam lagi..tp gara2 games malam tadi aku tido lewat (selalunya pkui 9 tuh aku dh zzzzzzzz..kerana semangat kesukanan yg jitu..ewah ..(walaupun tgk di tv ja kan

Aku tgk Wong Chun han..perseorangan kedua kita.main cam budak baru main badminton..pastu Beregu kedua pun gitu la..yg plg aku geram..games penentuan utk menentukan JUARA KUMPULAN B..Hafiz Hashim..leh lawan ngan SUZUKI SATO dari JEPUN..dh la pemain jepun tuh ranking ke 200++ dunia..manakala Hafiz lak..ranking ke 22 dunia tak silap la..leh kalah..tp kalah pun Rubber set la..TP AKU mmg frust..

Cam pagi tadi topic kt HoTFM pun hal badminton nih…then pengulas sukan Abu Bakar atan…pun kata..kita kalah mmg memalukan…huhuhu..

Hari nih game penentuan ngan Denmark lak..kalau kalah gak..nmpk gayanya putih mata la….dh la games pemanas badan ngan NIGERIA hari first tuh pun tak dapek main..sbb flight delay…
Walaucamner pun..aku selaku rakyat Malaysia amat yakin team Thomas Malaysia dpt berjuang habis habisan. Betui dak kengkawan…

MALAYSIA BOLEH!

10 comments:

Aku Memang BeGiNi said...

same lah..tp sayang seribu kali sayang spptnya ambik peluang utk kalahkan Jepun, kan tak psl2 kene keja keras utk lawan denmark yg memang boleh tahan gak dlm sukan badminton nih..bukan nk pertikaikan pemain negara, tapi....

..nOj.. said...

tak sangka plak ko peminat sukan. sungguh anbelibebel ini. hahahaha. aku tak tgk pun. hanya baca2 komen kt fesbuk je ckp malaysia kalah dgn negara pembuat raket. hehe

iz-AnN عبداللطيف said...

aku pun tak tengok..paling gemilang masa mesia menang piala thomas tahun berkurun dulu...huh

.:fyzz:. said...

AkuMemang begini: Denmark mmg negara yg leh tahan lam game bad min ton nih kan..mmg seriyau gak kalau team mesia tak menang..kita doakan la moga kita sukses..

Noj: wey aku sekolah rendh n menengah dulu sukan per...byk medal kt umah aku tau..
tp kalau dulu..kalau musim badminton aku ngan kakak aku msti main badminton kt laman umah..kalau bulu tangkis naik ats bumbung..jenuh la kami godam ngan galah..
yer la kan..kalah ngan jepun ..adey la kenot belif..

.:fyzz:. said...

izan: hg tk tgk ka..aku tgk sbb minat membara..tp tuh la kalah la plak..kita menang 18 thn lepas..masa tuh..Rashid Sidek, Razif Jelani..Foo kok keong..cheah soon kit dn soo bee kiang..(memori 18thn lalu..1992 tatkala dajah 5 masih di ingatan..menonton dengan wan,tok..dn kakak di kg tok aku..

~aSHa~ said...

ehehehehehehe ingat frust apa la tadi...agaknye kalo dpt anak lelaki ni mesti aktif sukan

~anna&anuar~ said...

nyampah gilllllleeeerr tgk... hafiz hashim tu langsung x guna kelebihan tinggi dia tu... malu kalah dgn 'abg pendek'.. nmpak x smgt lgsung.. baik amik pasukan sorak kat tepi stadium je main...kalo kalah pun, x la malu sgt.. sbb mg dah tau x reti main.. ei... geram la kak pijot......... (emo dah aku di situuuu)

.:fyzz:. said...

asha: zidah..pia yg pompuan tuh pun aktif sukan..dia ikut belah anuar..Pak mentua aku kan jaguh lumba basikal negara..wakil negara ke sukan Asia n Seap dulu..pstu adik badik ..include anuar mmg aktif sukan..tuh la..kalau boy msti lagi aktif kan...:o)

.:fyzz:. said...

anna& annuar: tuuuu la pasai..dh la ketinggian hafiz hashim tuh 188cm..lawan ngan japan yg pendeks itew..suzuki vitara tuh la..leh kalah..adey la...geram tui ..
ckp anna tuh betui..baik amik dato misbun main..dh pencen pun msti lagi terer dari dia...grrrrrrrrrrr membara..kita tgk ngan denmark laks nnti..

~anna&anuar~ said...

okeeeeehhh.. ari ni tgk ngan denmark plak.. sbnarnye risau... dgn nippon pun dah kalah, ni kan plak dgn denmark.. hrp2, depa ni cpt la sedar.. n bangkit smulaaaaaaa....