Wednesday, May 26, 2010

AKU DI SISIHKAN...SEDIHNYA AKU...

* ada rekues drp beberapa org kawan..yg suh boh gambaq latest..nih la ...tp gmbq separuh ja..pia ngan ptongan rambut baru..(first time rambut pia dipotng di salon..dn wajah tembonku memakai shawl..frankly speaking..aku rimas gila pkai shawl nih.asik2 cam 'ulaq sawa' dok turun nak jatuh..herot dn petot la..foto sekadar hiasan utk penceritaan di bawah..)

Sentapkan tajuk di atas ini...tersisihkan aku..disisihkah aku? itew persoalannya..sebenarnya..aku mmg ingin menyisihkan diri di arena blog nih..seriously..bukan kerna merajuk atau apa..tp disebabkan..(ayat ulangan) asignment2 aku yg selambak dn melambak nih..giler ar..leh wat aku demam kepialu dn dikuarantin kan ..


Aku ni as u ols tau mmg tak ngetop dn femes cam reramai kengkawan aku..spt Nojah, Izan, Nogha, Jidah, Anna, Ejan dll lagi tuh...tp TRULY SPEAKING KEDAH..aku mmg cintakan arena blog ini sejak aku me renamekan nya sejak beberapa lama dulu...bukan perhatian yg aku inginkan..tp perkongsian minat bersama kengkawan..yg lama..dn yg baru (malah ramai kawn baru yg dpt di arena blogging ini..)


Malahan aku mmg tak baper phm..dn kurang pahm sngt, malahan..jadi skit blur...bila disebut alexa la...pastu abang femes la..pastu redmummy (tp dh phm bila dier masuk metro)...sbb bila aku berblog nih..aku harpkan sesuatu yg keluar dari minda ku..utk simpanan dn rujukan ku..dn mungkin dpt dikongsikan oleh kengkawan dn rakan bloggers yg lain..that y la..kalau kowang pasan..entry aku satu atau dua je sepanjang satu hari....emm..


Walau gimanapun....aku mmg fokus..andai aku masuk blog sesape pun..aku akan baca ngan detail...dn aku akan mengomen cam karangan budak dajah 6 Seroja ...dn aku takkan mengomen tnpa membaca terlebih dahulu...itew lah aku. Pijot gelaran yg diberikan kepada aku oleh kawan2 tegar uitm jengka ku..entahla..tang mana pijot tuh diperoleh..dn sapa yg mulakan aku pun tatau..izan ka..nojah ka..midot ka..ntahnya..mak pak aku tak kelui aku pijot pun..heran.com gak..pepun tkpe la...kan yg penting depa bhagia..hehe leh tak kata cam tuh..


Utk makluman aku dh tanamkan tekad dari semalam..tanak hapdet blog..dn jenguk blog kengkawan buat seberapa ketika......cothnya pagi nih..aku mmg dok fokus study asgment aku dn kumpul material..tp tetiba hatiku terdetik nk bukak blog aku...dn terbukak la plak.komen2 ...

last2 jidah lak suh aku tgk ada entry menarik kt blog dier......huhuhu mmg pun..menarik sbb ada kisah mengenai ku...TQ JIDAH...l lap u my pren


dh aku bukak blog jidah..jadi aku terpaksa dn ngan naluri keinginan yg tinggi melawat blog kengkawan yg seangkatan dengan ku....sesungguhnya..aku hargai kunjungan kengkawan ke blog aku..tanpa paksaan ...sbb bila ada yg 'datang' kita akan 'pergi' ...betui dak..?


fuh panjang lak nukilan rasa ku hari ini...tp yg pasti..ianya lahir dari hati yg suci tanpa was-was...ok la..takat tuh ja kot..nih nak melawat blog2 femes kengkawn nih...


*TAJUK DI ATAS ADALAH HIASAN SEMATA2 tiada yg kaitan antara yg hidup atau yg telah mati..

11 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

hahahaha...gelak guling2...siot ar hang ni jot...
teringat masa memula kenalkan diri...hai saya .....panggil fizah...eh bukan pijot ka..:P

.:fyzz:. said...

izan: wey gelak2 per wey..nih entry sedey nih...heheheheh..yer la..aku sejak sekolah tadika Kemas hingga sek rendh dn menengh orng dok panggey fizah..tiba2 hampa kelui aku pijot.:)

~anna&anuar~ said...

hahahhaha... nama ai kah di situ????

owhhhh.... tharuuuuuuuuu!!!!!

.:fyzz:. said...

anna& anuar: yap anna & typewriter..eh anna & anuar..nama yu..so femes kan.tp sori ai tk boh link pun ..maap yer..hheheh

~aSHa~ said...

ehehe amacam? ada perubahan tak?
wah skrg ni makin hebat nampak..5 org tgh online duk tgk blog hang pijot..hang kena teruskan lawak spastik ko..kalo idak...kami takmo tgk kang....eheheh

masa hang perkenalkan diri time zaman itm..aku dlm toilet ke?

hehehehehehe

~aSHa~ said...

btw lupa nak habaq si pia hang pun ala2 dora la rambut dia..pis to 'dora pia'

.:fyzz:. said...

asha: hampeh.com....wey hg ingt aku nih pelawak sepenuh masa ke..kalau ada leh la aku masuk trio senario..hahhaahah

wey jidah..yer ke rambut pia cam dora..tah Cina tuh wat rambut pia jadi jeriji tajam2..kunun2 style la tuh..hehe

Echa said...

nama aku takde.. lagi aku sedih.. disisihkan oleh pijot...

.:fyzz:. said...

Echa:wey..alo2 jangn la majuk2..meh nak bagi eskrem koneto..
wey aku kata dan lain2 jugak..tuh include ko la chah..:)

::Mamalyna:: said...

ko nie, tajuk mengerikan...ingatkan ape tadi..

.:fyzz:. said...

Mamalyna: heheh tak la..aku hnya bergurau senda ja...hehe wey jumpa di aloq setaq na...