Monday, May 24, 2010

Banyak Spekulasi...

Lately byk tui statement..yg sentap2 di kalangan rakan-rakan bloggers..terutama geng2 haku la...emm kadang2 aku blur..kadg2 aku paham..dn kadang2 buat2 tak paham..apapun..aku tetap sokong mereka..

owh ya.bukan itew yg ingin aku bincangkan atau omongkan..tp mengenai spekulasi diri dn babyku ini..ramai tui yg wat andaian..aku akan dpt anak pompuan la..anak lelaki la..pastu tgk aku dok make up aku akan dpt baby girl sekali lagi la..then..ramai la penilik2 nasib yg tak bertauliah..fuh..kekadang tuh ku tersenyum ja..kdg2 aku menjawb gak..

for me..tak kisah la..anak lelaki atau perempuan..hatta laki ku sendiri pun tak kalut lantas tidak pernah dok tilik pewut ku ini..tui dak..tp aku tak la amarah atau sentapss pun kan..(i like perkataan sentaps..sbb dok jenjlan kt blog kengkawan msti ada ayat sentaps nih kan..so femes at this time...

sebenarnya..dua tiga menjak nih aku mengalami siptoms stress tahap sederhana kot..entahla..jiwa aku skit kacau ngan kehadiran asgment..yg aku tak berapa nak phm..(dok try find out maklumat2 dn info trafic terkini..) tambah lak next month ada midsem UUM..satu habuk apa pun aku tak baca...kalau aku wat 'toyol' leh tak..? eheheh .selain itew..aku as korang tau..sedng berbadan dua kan.jadi agak keletihan..mataku lebam kerna terlebih tido...dh tuh laks..aku nih nak pindah tp tak terpindah2 lagi..kerna..byk alasan dn sbb musabab..kalau aku state kan di sini mau amik masa tiga hari tiga mlm tk hbis citer...tp insyallah kali nih kompem heboh..aku akan pindah pd 28 mei 2010...dengan rasminya...setelah..grill rumah, kabinet dapor, kipas, lampu, loceng pintu..semua nya dh settle...dh pindah nnti..yg best dpt la claim pindah..(yer la smua gomen servant cam kita akan dpt claim..RM820(claim pindah..) yg best dh naik sbb dulu gred n17 so la nih gred N27..so byk la skit kan..alhamdulillah..

OKlah..setakat nih je omongan kosong aku nih...kekadang..tatkala sunyi di ofis ini..teman2 hiburan ku adalah kowang la rkan 2 bloggers yg ku syangi sekalian..

tatata...

10 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

sabar jot...jangan dok sentap2...pis no war...lenkali kalu ada masa, sila buh gambar terkini yang berbadan dua tiga itu...hehehe

SuZiE said...

x kesah la dpt baby boy @ girl pon.. asalkan kak fiza n baby sihat.. tp lg best kalo kak fiza dpt baby boy.. sepasang gitu.. :)

..nOj.. said...

tetiba je aku terbaca dengan jelas perkataan terlebih tdo tu. terus jeles dan sentaps disitu. bile la aku nk dpt guna perkataan 'terlebih tdo'. huh

.:fyzz:. said...

226iza-AnN a.k.a cOmOt: susahnya ejaan nick@long name hg nih izan..hehe pepun yer la kan jgn sentaps..wey sila rujuk entry sebelum..tuh la wajah ku berbadn dua..tak berubah ngan mendadak dn mendada lagi..hehe..

.:fyzz:. said...

SuZIE: yap..tui kata suzie tuh..kfyza tak kisah la boi ke gal ke..asalkn sihat sejahtera..tp tui gak..kalau dpt sepasang..mmg rezeki la..(pepun terima la..rezeki yg Allah bgi..:)

.:fyzz:. said...

noj: jeles dn sentaps yer..tuh la aku kan time rehat di ofs..musti ku lena..selalunya la.tk eberi day..pastu lik umh kui 8 aku dh landing..mengantuk dh dpn tibi..dh tuh kui 8.30 malam aku dh dibuai mimpi..noj hg tau dk..umh aku dh jd cam hutan safari dh tau...huhuhu

~aSHa~ said...

eh bukan word sentap je pijot..ko pun dah guna perkataan yg sering digunakan femes....

toksah buat toyol2...hang tu nak amik degree...bukan amik diploma murahan mcm kita dulu tu..ehehehehehe

.:fyzz:. said...

asHa: hg jgn jidah..cheap2 diploma kita pn perom uitm jengka tau..hehe..tuhla apa yg kita ada skang..yakni jwtan kita..setia usaha pejabat..

wey aku suka la.skang ni perktaan..sentap, femes, murahan..the very top words la kan..:P

*Miss Geli^ said...

lebih tido atau bahasa kasar, membadak...

macam mana ko sekarang?berapa berat ko??hahhahahhaha

.:fyzz:. said...

missgeli: hahah membadak tuh pun sesuwey gak wey..kah kah..amboi kasar sngt bunyian tuh..hahahah..wey berat aku nih dh ber tan2 matrik dh wey..kang aku gitau ko ngan jah musti kata aku set gumok..hahaha