Wednesday, June 23, 2010

BAKI GAJI...n berita gumbira..

Di dalam purse baki duit tinggal Rm0.80 kupang ja lagi..campuq duit siam 10 baht bersamaan duit kita sekupang ..

kesian kan..esok baru gaji...

Nak keluaq hujan lebat...tgk baki slip bank..gaji lepas ada skit ja lgi..RM234.61 seng...

ops lupa..berita gumbira...rentetan daripada perpindahan umah.aku akan dpt cek claim dari HQ..RM826 hengget..syukur rejeki...sesape nak aku banjer..sila la dtg umah aku ya...heheh

15 comments:

~aSHa~ said...

transfer ke kawan2 skit....jgn lupa kami2 ni

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

aku aku...sambil angkat tangan...hahaha

Hanim said...

blanjer k.anim kat holiday villa leh? dekat jer tuh...heheheh

~anna&anuar~ said...

sile dtg penang mkn angin sesambil blanjer anna yeeee.....

..nOj.. said...

jauh betul utk dibelanjai tu. ko bg duit tambang weh. aku naik bas tengahari ni kang

::Mamalyna:: said...

pijot, tolong simpan duit hang tue seket...aku akan p umah hang nanti nie...raya nanti..

SuZiE said...

duit pindah umah leh claim ye?? claim pe tu?? nk claim gak la.. nk pindah kl voley??

.:fyzz:. said...

asha: maaf ...hnya banjer mkn pakej tengahari dn malam je kt umh aku..transfer len thn..hahaha



izan: hehehe..ok ok aku nmpk tngan hg yg montok dn putih itew..

hanim: pakej kt umh je..kt otel len thn akak...hehehe

anna@anuar: makan angin dh selalu..anna la plak makn angin kt aloq setaq nih..heheh

noj: duit tmbang ko kena kuarkan sendiri..hahahaha..aku masak spesel..ko order je haper nak..

ejan: hahaha aku rasa duit tuh tak lama dok lam poket aku ejan..tak dan raya rasanya..:)

.:fyzz:. said...

suzie: heheh bukan pindah suka2 je suzie..kak fiza kan beli umah under pembiayaan mara..so dpt la claim pindah..alhamdulillah dh nek gred N27 nih dpt la claim RM826 tuh...alkisahnya..tidak dpt RM700++ kalau gred lama.

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

pijot,kalau kita beli rumah under gomen,mmg dapat claim ek.. kalau rumah tu dekat jer pun boleh claim jugak ke..dia kira berapa km ek? tu kira claim lori ke.. atau mmg dah ditetapkan

SuZiE said...

ooo.. gitu.. suzie x beli pon umah lg.. nk beli umah kt KL mahal sgt.. tgh kumpul2 duit nk join loan ngan husband.. husband x sah jwtn lg.. kt klntn ni mmg sah2 suzie xleh beli umah.. bestnye dah naik gred.. gaji pon naik.. nk share cket?? 10% every month pon ok.. hehehe..

~aSHa~ said...

kak mimie --> boleh claim...kita guna lori seme bagai kan? mintak resit dgn lori tu..

.:fyzz:. said...

kak mimi: yap tepat sekali kak mimi..kita kalau beli umh under gomen..automatik dpt claim pindh..tp tak kira KM..dier bg rates ikut gred..cam gred 17..layak rm700++ kalau gred 27 hingga baper tah..RM826 ..macm yg pijot dpt nih la..tp tk dpt lagi..cek comin soon...
tp dgn syarat kita dh pindh umah dn dpt pengesahan pindah dri ketua jabatan kita akak..

akak dh nak pindh umah baru ke?

.:fyzz:. said...

suzie: leh2 mai kt kedah ..nnti leh banjer..hehe..
kalau join loan ngan husband lagi ok..sbb leh beli umah lagi besar n puas hati...
tp kena beli cept sbb harga umah melambung2 skang nih..beli la under loan mara untung..

.:fyzz:. said...

asha: emm kalau MARA takyah dh resit2 semua tuh..sbb dlm pekeliling mmg termaktub dpt angka tuh je..tatau la jabatan len..tp mara semua base pd jpa..