Thursday, October 21, 2010

SIAPA DRIVE KETA BERKAKI AYAM?

Salam

hi hi....saja ja nak tanya..kalau korang drive keta la kan...korang pakai kasut atau tak?

macam aku lak..aku mmg tak selesa pakai kasut..tak reti la nak wak keta..rasa cam nak tekan minyak sekuat hati ja kalau pakai kasut..itew la perasaanku..

So cmner ngan kowang lak..??

tuh je aku nak tanya..tetiba aku teringat nak tanya soklan ni kepada rakan2 sekalian..

Pepun dh bfast ke lom..aku order ja hari nih..ngan kengkawan yg pi Pasar tani kt aloq setaq nih..nasi Kerabu..

16 comments:

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ciK mOtƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

ye, aku salah sorangnya...sambil angkat tangan ni ha...
siyes, aku tak reti la nak wak kete kai kasut ke apa...masuk je kete sure aku tanggal...
sebab kalu aku kai kasut ke apa, aku rasa cam tak confiden jek nak tekan clutch ngan minyak...

bad habit...bila tah nak leh bawa kete kai kasut ni...

umilia said...

ye ye..aku pun same (sambil angkat kaki)heheheh...tak reti nak pakai kasut / slipar..rs mcm aku tekan mnyk skit jd byk lak aku tekan..klu laki aku lak mmg kene pakai kasut..klu tak dia tak selesa..lain org lain ragam kan..

..nOj.. said...

aku pakai kasut spike. yg ade duri2 tu. hehehe. takla.

aku pakai selipar. ape2 jua jenis selipar yg ade grip dan selesa yang penting tidak bertumit. kalo time tu nk pg keje dan pakai heel, heel akan kuletak di seblah atau blakang. dah sampai ke tempat tujuan baru pakai heel.

pernah jugak aku terlupa bwk heel. akibatnye, aku pakai selipar je pg keje. hahah

*Miss Geli^ said...

aku pakai je kasut ape yang aku tengah masa aku masuk keta tu, contoh kalu aku pakai heel, heel la juga aku pakai masa drive

laki aku jenis tak pakai kasut/selipar kalu drive..kalu dia pakai kasut keja, dia siap tanggal kasut dia tu

Mama AqiL said...

aku ingat aku sowang je drive tak pakai kasut..rupe2nyer ada geng lar..hihihi..

time belajar kete mmg aku pakai kasut ar kan..but once dh dpt lesen..terus aku dh biasa berkaki ayam je bwk kete...

tak selesa ar kalau pakai kasut..cam tak confident je nak tekan minyak tue..

Zaidah said...

zai selesa tak pakai kasut...tapi kekadang pakai kasut jugak....hehehe

.:fyzz:. said...

Izan: ala..sampai bila2 la kekdahnya..sbb ada mak kawan aku smpai tua drive keta tak kai kasut..hehe

.:fyzz:. said...

umilia: tui tui kata hg tuh..bila pkai kasut rasa cam tekan minyk skit.sedangkan dh kuat dh tekanannya..tuh la akibt bila berkasut..kan kan..

.:fyzz:. said...

noj: oo ko pakai selipar..ok gak tuh..tp patut kalau kt sekolah memandu ravi..kena pakai ksut bertutup kan kan..hahaha

.:fyzz:. said...

missgeli: terbalik lak..patut abang geli yg kai kasuit..nih ko lak pakai..mmg pemandu yg berkemah la ko nih nogha..leh kai kasut..ish kalau heel gi mana la nak tekan minyak..huh..extreme tuh

.:fyzz:. said...

Mamaaqil: mmg mmeg..bila belajq memandu kita amat skema..pakai kasut bertutup..aku lak siap pakai stokin lagi..pergh sungguh baik..tp dh dpt lesen..kasut ke mana ..stokin ke mana..hanya bekaki ayam saja..hahaha

.:fyzz:. said...

zaidah: iyer akak..mmg selesa bila tak berkasut..rasa udara nyaman je kan..:)

::Mamalyna:: said...

aku tak pakai kasut jugak...cam ko kata, kalo pakai kasut, rasa cam tak bebetul tekan pedal minyak tue, hehehe

.:fyzz:. said...

Mamalyna: wah ramai tui tak pakai kasut kan..sungguh xcellent hehhe..tp tuh la selesa lagi berkakian ayam kan ejan..

LIP (^_^) said...

suka tak pakai kasut. rasa lebih yakin..hihi..sama ah kita..

.:fyzz:. said...

LIP: suka kan..bila kaki free je bila drive kan..yer yer sama...:)