Wednesday, October 20, 2010

MAMPUKAH AKU..?

Mampukah aku..itulah menjadi persoalannya…


Spt korang sedia maklum..aku baru saja masuk Semester 4 di UUM…dn semester nih ada 5 subjek menanti…dn of keros la..byk assignment yg perlu aku buat kan..

TP MAMPUKAH AKU MENERUSKAN …yer la aku dh nak beranak bulan Nov nih..insyallah..pastu aku terpaksa skip la kelas utk bulan Nov…dh tuh plak kan..ada kuiz..ada beberap tugasan yg perlu kena submit..

Tatkala ini..aku tak meluahkan apa yg aku rasa pada suami, pada mak atau ayah…pada kengkawan di pejabat..tp pada korang rakan2 di alam maya @bloggers sekelian…

Kadang2 ada yg cam nak bagi down aku gak..eh..mampukah nak study, nak wat asgment..ada baby2 nih..aku sedih gak la bila orng kata cam tuh..at least..say la something yg buatkan aku semangat..conth..baguslah ..awak belajar…kuatkan semangat..chaiyook..chaiyook ke kan..

Semester nih ..(sem 4) ada lak subjek EKonomi…giler haper..kuar plak teori2..pengiraan..ala gini la..Q2+P2=4Q2 tah apa wey..giler la..aku tgk muka lecturer..rasa cam nak tembus dinding je..sbb aku tak pham…adus…harp2 aku dpt la catch up..subjek nih..kalau JIDAH..msti dier suka subjek ekonomi nih aku rasa..tp kalau aku, izan, nojah..kompem..juling bijik mata ..huhuhu



Ok la..aku nak teruskan wat keja..nak siapkan sijil budak tamat Praktikal..pastu satgi nak pi breakfast lak…

Well..kengkawan..plz..sentiasa sokong rakan anda ini..bagi aku..doa kalian amat bermakna..makasih u ols..

14 comments:

Echa said...

YAKIN BOLEH pijot... aku yakin ko boleh... go go chaiiyuukkkk..

.:fyzz:. said...

Echa: peserta pertama yg mengomen membina..TQ echa..sambil genggam tangan..yakin boleh..!

☆ciK mOt☆ said...

jot, hang boleh jot...
percaya dengan diri sendiri...
persetankan orang lain...
pepun aku bangga ngan hang...
proud to be yourself k...

~aSHa~ said...

org mmg suka kalo kita down..bukan suka tgk kita maju ke depan pijot..itu la manusia dengki..depan je bermuka manis..

takpe pijot..ko membanggakan kami, kawan2 kamu ni..yg takat dip je..uhuhuh

teruskan usaha mu...

alang2 menyeluk pekasam biar sampai seluruh badan tu bau pekasam..

so alang2 ko dah belajar..teruskan walau dah beranak pinak....

kan ada pepatah dlm AGAMA...tuntut la ilmu walau hingga ke liang lahat..

..nOj.. said...

ok aku nk nyanyi...

jika kau fikirkan kau boleh...
kau hampir boleh melakukan...
jika kau fikirkan ragu2...
usahamu tidak menentu...
engkaulah apa yang kau fikirkan...
terkandung dalam pemikiran...
berfikir boleh melakukan...
fikirkan boleh...
percaya apa kau usahakan...
bertindak atas kemampuan...
fikirkan boleh...

kalau ko nk dgr secara live, boleh la tpn aku. takpun aku rakam, pastu antar kaset kt ko. hehehe.

ala pjot, boleh punye. jgn la ko pk yg bukan2. rujuk lagu diatas ye. gud luck

Hanim said...

a'aa fiza..mcm kawan2 yg kat atas tu dok bagi semangat ..akak rasa fiza boleh harungi semua tu...Insyaallah..

umilia said...

ko mmg dr kat uitm klu tgk lec tembus dinding beb..tu yg aku kenal sgt ngn ko..hahahaha..eh tp jgn down ngn ape aku ckp tu ek..aku tau ko leh wat..klu tak takkan ko leh smpai ke tahap skang ni kan..insyaAllah Allah sentiasa membantu ko dlm kesulitan..jgn risau..kami kwn2 ko sntiasa menyokong ko dr blkg dpn atas bwh kiri dan kanan k..

Cik Kiah said...

sapa yang memberi komen y mendown tu kak... jgn pandang rendah pada ibu2...

.:fyzz:. said...

cik Mot: hehe hg.persetankan yer..ok ok..insyallah..akan ku cuba sedaya upaya ku..makasih wey..

.:fyzz:. said...

asha: yer la wey..alang2 aku seluk pekasam biar smpai satu badan..pergh falsafah baru tuh..OK wey..tui kata hg tuh..ramai yg akan mengupdown kan kita..dari nak bg semangat..pepun i will do my best!!

.:fyzz:. said...

Noj: aku rasa pengomen terbaik adalah ko la nojah..bukan takat meromeng di sini tp turut menyanyi...thumb up kt ko...nnti jgn lupa poskan kaset nyanyian ko wey...(hahahah..hampes la ko kan..gelak seirama aku dibuatnya)
pepun tq my buddy..

.:fyzz:. said...

Hanim: thanks akak..fiza akan wat yg terbaik...

.:fyzz:. said...

umilia: pergh atas bawah hujung beranda yer nak skong aku..tq my fren..aku bangga dpt kengkawan cam korang yg sentiasa give me motivation to improve myself..makasih..
ha ah..ko pun pasan akan ke bluran aku masa uitm kan...hahaa

.:fyzz:. said...

Cikkiah: ada la budak2 lam kelas akak kt UUM tuh..bukan takat takutkan bab belajar je..pastu takutkan akak bab2 nak beranak lak..jaki jipang tui..