Wednesday, October 06, 2010

TANYA PENDAPAT KORANG...

Betul ke..tv jenis plasma ..flat screen ..jenis2 gini tak tahan...betui ke wey..aku tatau tuh la aku tanya..

Camnih..alkisahnya..beberapa hari yg lalu...tatkala aku ngan sufiya ralit dok tgk Siti Kelembai kt Tv9 tuh kan...tiba2 ..tv kt umah aku ..'plup' gelap..malap..ghaib ..habis tak dak apa yg leh ditengokkan..lam erti kata len..lingkup la kan..
Almaklumlah tv Robertson atau istilah tv cap ayam tuh dh lama..dh hampir 6 thn..sejak aku dok kt Penang lagi tv tuh 'berkhidmat ' ngan aku sekeluarga..walaupun 24 inci dn murah harganya..tp byk jasa dia kepada kami ..

So make it short..aku nih..dh lingkup dh tv tuh..makanya dok plan la nak beli tv baru kan..kejadahnya..dok umah malam2 cam haper lagi bila takdak tibi..mmg boring la ..tambah2 pia lak suka tgk dvd cam Dora, Upin Ipin itew semua..

oleh itu..aku dok plan kan nak beli la tv plasma or flat screen cam foto di atas ni..so pendapat korang gimana..sbb ada yg kata tibi jenis flat2 plat2 nih tak tahan..IYER KE..plz give me some advices..

Tq for all suggestions..and advices..i do appreciate it very much..

18 comments:

..nOj.. said...

ntah la pjot. aku pun tak tau. tv kt umh aku setail kembung dan gemuk dan jenama rosnah je. :p

.:fyzz:. said...

noj: jadah la ko nojah..hahahah..mari kita gelak ramai2..wey serius nih..aku pun tak penah ada tibi kurus2 cenggini..tuh la..jenama rosnah wey..aku up skit la robertson.hahahah

umilia said...

aku pun tak tau..sbb aku pun gune tv yg gemok2 ni..kite tggu kwn kite sorg yg dpt tv free tu..dia msti tau sbb dahlame pakai..hehehehe..

.:fyzz:. said...

umilia: adey la..sama la kita..dari jaman dulu hingga kini ..aku pun tv gemoks gak..tp dh tibi ku dh rusak.maka dok sebey tv la.kita tunggu 'kawn' kita yg dpt tibi free tu kan..

☆iz-AnN a.k.a cOmOt☆ said...

aku pun tak tau gak jot...
sebab aku dapat free ja...
eh umah aku ada dua tibi
mai la amik satu...:p

rose77 said...

macam2 jenis tv sekarang ni fiza...LCD ada, Plasma ada, dan yg terkini LED kot...bg pendapat kak ros lah kan, baik ambik plasma..cuma harga dia mahal lah ckit dan screen dia tu tahan lasak lah dr LCD....klu kena benda tajam pun blh diselamat lagi...huhuuhuhu...tv dkt rumah dah calar gara2 sufiya menulis dkt screen dia....lps tu dia spray pencuci cermin....ikut hati mmg nk bg penampar ja...

.:fyzz:. said...

izan:hehehe..lor hg pun tatau ka..nih sapa yg expert yg leh jawb soklan aku nih..aiseyman..
baiklah..satgi aku amik bas aloq setaq -putrajaya..hg kata nak bagi..aku amik sungguh nih..hehe

.:fyzz:. said...

rose77: plasma yg tebal skit kan kak rose kan..fiza pun tak baper expert bab2 tv nih..dok survey ritu..tv flat screen jenama sanyo RM1600 gitu la..tp masih lam survey..tgk bajet gak..
ala sufiya pi sembuq cat..hehe sabaq ja kan..

har_ris said...

jot...LED Mahal...Plasma leh Tahn..Flat screen..pun ok...sume la ok...tp sebey byk tmpat la...harga x sama..amik yg branded la...aku pun mcm izan gak..benda free..mana nak amik kisah pun...hehehehe

SuZiE said...

kat umah parents suzie kat KL tuh pkai TV LCD kot.. eh.. ape beza LCD ngan plasma ek??? kat KL tuh pkai yg TV nipis tu lah.. saiz 42 inci.. tp mmg sensitip cket TV ni.. pastu bil elektrik mmg parak.. tp yg bestnye leh tgk bulu idung pelakon sekali.. hahaha..

suzie x mampu lg nk beli TV besar ni.. mmpu pkai TV 29 inci yg gemok tu jek..

~aSHa~ said...

ermm tv ni ok pijot..cuma yg aku dgr time rosak tu...nak baiki tu yg susah..org kata dari baiki baik beli baru..gitu la...

tapi susah nak rosak, cuma kalo rosak, toksah la baiki, terus beli...itu yg aku dgr

.:fyzz:. said...

haris: hampa syoik la dpt tibi free..tp tui gak noh kena byk sebey2 nih...yg penting kalu nak beli kena cari yg berjenama la skit..jenma Rosnah, Melah, samseng tak leh kan..takut cept rusakk..

.:fyzz:. said...

Suzie: pergh..besaq nya 42 inci tuh..leh amik tiket kt orang@jiran..sbb dh cam wayang dh..
ok la yg gumok 29 inci tuh pun hokey per...yg penting leh tonton tibi kan suzie kan..

.:fyzz:. said...

Asha: komen hg byk membantu aku utk membuat keputusan utk beli tv jenis ini atau tidak..tui gak kata mu itew...sensitip kan tv jenis iney..i think i got the answer...

*Miss Geli^ said...

Ko amik plasma tivi..jgn la amik LED..sebab LED ni pakai kaca..plasma ni plastik..

tapi biasa la..orang kata kalu plastik ni, gambar tak cantik..of course gambar LED ni cantik...

tapi kalu laki ko suka kepuasan, amik la LED...

Tapi, kalu ko amik LED, make sure ko beli brand SHARP..kerna hanya brand SHARP saje ada guarantee yang lama..dia bole terus tukar baru kalu cermin tivi ko pecah/retak..

untuk keterangan lanjut, sila hubungi orang yang berkenaan..mekasih

.:fyzz:. said...

missgeli: aku rasa ko dh macam promoter Sharp @ pekerja kedai letrik dh..aku rasa hehhe..pepun tq atas khidmat nasihat ko tuh..nnti aku pikirkan ..setelah mengambil kira pndangan bernas korang semua..tq my pren

Cik Kiah said...

mas pun pakai stok boyot prot tu kak.. yang ramping camni tak pakei lagi.huhu. abg pakai larh..cam cantik je tengok.. ayah pun gigih nk bli next month..moh kite bli ramai2 kasi kaye toke kedai tu..

.:fyzz:. said...

Cikkiah: Mas..tuh la cam menarik dn tertarik ja ngan tv jenis ramping2 nih kan..yg boyot n montok pun ok gak..tp tuh la..old sekul skit heheh