Monday, October 31, 2011

BUKA BUKU BARU...

ya aku baru saja buka buku baru...4 buah buku UUM yg baru aku dpt pagi tadi..alkisahnya kawan aku yg hantarkan kt aku..photostat dari cd...tp seriesly waa cakp lu..mmg persis buku original resepi...nih wat aku semangat nak belajar nih...Last week aku ada meeting ngan ahli kumpulan aku kt library...sbb ada task utk group asgment...ceh decide nk wat kt library la cengkonon..last2 kena lepak kt Mc D gak..sbb library penuh..cam tak caya lak aku...skang nih a bit bz ngan asgment2 yg agak byk...tp tak pa..kena submit bulan 12 nih..tp kalau dok tangguh2 nnti lagi fenin kapla dongga..

Hari nih..Isnin...hari kedua bekerja untuk aku di minggu ni...kemarin Ahad pun keja..kami kan dok Kedah kata...pepun..cam biasa ja..aku wat keja mengikut norma2 yg normal saja..bos ada....satgi tengahari akan ke Langkawi..kursus persaraan...tp tuh la..kata bos dia nk smbung hingga 60..whatever la..asal bos bahgia...Then aku lak..hari ni..rejeki tui..pi temankan kwan aku Pen.Pegawai MARA Daerah Sik..Puan Ima kita makan..then tup2 dia belanja aku Nasi Goreng Paprik..wah save bajet nih..pepun tq ima..

Emm...satgi tengahari as usual pi kt Safiiy ammar..bermain...cubit2 pipi..tokak2 dagu..ngan menenen kan dia..dh jadi amalan ku seharian..musti pi kt dia...itu satu kewajiban..

Petang nih...aku nak pi umah mak..hari nih pasar malam dekat ngan umah mak..and of course la mak akan beli mcm2 kt aku dan cucu2 dia...laksa,nasi ayam merah...sate..marvellous....mak nntikan kepulangan ku....tp takmau tidoq la..takut la..hehe..sejak kemjadian pecah umah last Thursday kan..aku jadi fobia gila..la nih cam set dalam minda aku ja tau..pukul 4.30 pagi ja musti aku terjaga..huhhu...so scary movie ok...

From gugel : Nasi grg paprik yg dibelanja kawan...

Lawatan Harian ke nursery safiiy ammar..lihat anakku..bersama mat khalif yg gomoks..


Dah la..byk gak hasil repekan ku ini..pepun..harap2 hari nih dpat dilalui ngan penuh bermakna dan ceria..

12 comments:

iduraz said...

sonoknyer tengok orang sambung blaja..jeles...kita abis dip aritu tak sambung2...asik tertangguh..hehehehe

.:fyzz:. said...

iduraz: fyzz dah sem.6..tp dh wat PLK kan..mmg lambt la skit habis...dulu bis diploma tak smbung..terus keja..la nih dh bekeluarga bru nk study..tkpa la kan iduraz..bgi semngt kt anak2..:)

Yasmin ♥ said...

Wahh . tak sabar nak jadi camtu . Heheh

wahida said...

aku harap aku dpt sambung belajar mcm ko jugak satu hari nnt...

~aSHa~ said...

selamat baca buku baru ye...cium2 bau baru kat buku tu

.:fyzz:. said...

Yasmin: boleh aih jom ar..:)

.:fyzz:. said...

wahida: hang boleh wahida..moh la wey..ala wat cam aku nih..sebulan sekali ja pi kelas..aku pi pun kdg2 terlena kt lam kelas..hehe..

.:fyzz:. said...

asha: tau takpa..msih lagi bau kedai..buku baru ku itew...sonok nnti leh letak kt rak buku...

nORmAL said...

bestnyer dpt sambung blajar.. nak jugek.. huhuhu

♥cikmOt♥ said...

aku ingatkan buku apalah tadi...saspen ja...huh

.:fyzz:. said...

nORmal: jom la...cari lah ilmu hingga ke liang lahad

.:fyzz:. said...

cikmot: lor hg ingt aku buka buku apa izan..:P