Tuesday, November 01, 2011

OMBAK RINDU...

Cover asal..OMBAK RINDU

Filem Ombak Rindu yang diadaptasi dari Novel Ombak Rindu..

Hye u ols..good morning glory di  pepagi Selasa nan ceria lagi indah ini...hari nih aku nak berkongsi salah satu novel peberet aku ..........OMBAK RINDU..kowang tau kan novel nih..sngt best kan...aku masih ingt lagi ..novel nih aku beli masa aku dok di KL dulu(thn 2003 gitew..time br masuk keja..pas study la kata ..) ..time tuh adik aku mila yg order suh aku beli...(duit mila yg sebenaqnya..) then ..aku pun beli la kt CM@Central market ...

Baca punya baca..mmg best la novel nih...cengkonon bila kita baca novel.sokmo2 dok perasaan diri ini adalah watak lam novel itew...korang  selalu dak bajet gitew..kira mmg kita menghayati sepenuh perasaan la kan..walaupun novel tuh tebal..(mau baling hanjing , natam tuh lleh ..pengsan seketika aku rasa..) tp aku ttp baca dan baca hingga ke akhirnya..

And ..at the end novel ini telah dipilemkan..dn of course bintang fujaan ramai Aaron aziz...bukan aaron kwok foo seng hokey..mayat karan..eh silap maya karin.. Lisa Surihani..waaa..tgk barisan pelakon leh menggenggaqkan panggung nih..tp aku as usual maybe beli dvd ja la kot...tp kan...dolu2 masa Lagenda Budak Setan..aku rasa la..this is my personal view ok...emm aku rasa tak sama la apa yg kita baca lam novel..bila dh jadi pilem..len rasanya..kurang menarik..tp tatau la Ombak rindu nih kan..hope much more better or same as novel gak...

Aku nih sejak sekolah rendah..mmg hantu baca..bukan baca buku tapi baca novel..karya2 Eric Button selalunya..yg pengembaraan kan..then novel2 cintan cintun...tmbh2 masa darjah 6 aku Ketua Pengawas Perpustakawan..apa lagi..mmg kira pinjam buku ja la..smpai satu masa ..mak aku mengamuk hingga bis novel2 aku dia baling belakang umah..aku nih pi la kutip balik...nk mampuih buku sekolah kan..tp tuh la salah aku gak..sbb aku asik la baca hingga tak tlg mak aku wat keja rumah.so sapa salah..sendiri mau ingt la kan...eh ke situ lak aku.owh ya..kt wah nih sinopsis citer ombak rindu..sapa2 yg lom penah baca..leh la baca dulu abstrak di bawh

SINOPSIS OMBAK RINDU


IZZAH (maya karin) menjadi anak yatim piatu, dilacurkan oleh bapa saudara sendiri serta berhadapan dengan pelbagai dugaan dalam kehidupan dan cinta. Itulah antara liku-liku yang terpaksa diharungi.
Izzah (Maya Karin), gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah. Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam.

Pelanggan Izzah yg pertama adalah Hariz(Aaron Aziz)...dan dari situ la perkenalan mereka bermula..dan bagaimana izzah merayu supaya Hariz menikahinya kerana tidak mahu bergelumang dengan dosa yg dilakukan...


Kehadiran Mila Amylia(Lisa Surihani), anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya?

6 comments:

♥cikmOt♥ said...

aku dah baca seme sambungan novel ni...

.:fyzz:. said...

cikmot: iyer ke wey...ada sambungan kan..smpai derang tua kan..aku lom baca lagi

riva'i said...

saya tak suka baca novel
tebal soalnya.

lama selesainya.

.:fyzz:. said...

riva'i: biasanya orng perempuan yg suka baca novel...

wahida said...

wo wo..ombak rindu feveret novel aku ni...nak tgk filem ni nnt..



p/s: la nok, ko pun MARA gak ke? laki aku MARA HQ tu la..ko MARA mana ni? tapi laki aku masuk MARA tahun 2004, masuk HQ tahun 2005...

.:fyzz:. said...

wahida: aku pun nk tgk gak la nnti..

p/s gak: ya nok..aku mmg kija mara..bis ja mengaji uitm nun..dpt offer mara..2003 terus aku dpt posting kt hq..smpai 2005 gitew..pah tuh aku pindah lik Penang..n la ni Kedah kekdahnya....ish2..tak sangka ria kan..hehe..owh ya aku MARA KEDAH nok..