Wednesday, May 23, 2012

GATAI@MIANG..

Salam Ceria di hari Rabu..

hari nih cuaca mendung ja..tp mendung tak beerti hujan kan...

Alahai aku skang nih jadi 'gatai@miang ' la..bukan gatai perangai hokey heheheh..tp tah la dua, tiga pat hari nih kulit aku cam alergik la..teruk gak wey..takkan alahan mengandung kot..dh masuk 9 bulan nih...takkan baru nk jadi elergik kan..

Kalau cuaca panas lagi la miang dan gatai tau..terutama kt tangan @ lengan aku...camna nk wat yer..kemarin aku amik cuti sbb nk rehat la akibat kemiangan yg melanda ..a day before tuh aku dh pi amik ubat kt klinik dh...(Klinik pakar Dr Adnan..yg rambut afro tuh hehe)...dc.adnan bagi aku ubat sapu yg day cream dan night cream (cam krim kecantikkan dh kekdahnya :)..pastu dia bagi ubat gatal utk makan..makan separuh ja ubat tuh...akibat makan ubat nih jadi mengantuk ok...

hari nih aku dh mai pejabat dh..dok umah pun gatai gak.hehe..hari nih rasa dh ok skit..aku dh pesan en somi tengahari2 tak leh nak kuar2 pejabat dh..bukan apa aku kalau cuaca panas lagi tambah elegik gatainya..so bek aku dok elok2 kt pejbat aku yg ber ekon nih kan...

harap2 miang2 keladi yg aku jadi nih cepat2 la baik and pulih sept sedia kala..kan kan...tak selesa ar..tergaru2 cam monkey lalala..heheh

ok daaa..nk smbung wat keja...

p/s: hari nih my baby sufiya ada exam lagi...English dan Bahasa Arab..Ya Allah moga dipermudahkan ilmu buat anakku amin ..amin

16 comments:

izan mama mia said...

mmg fyzz..rasa gatal tapi jgn garu..tapi mmg tergaru..hihhi

mummY daniSha said...

dulu time preggy selalu gatal kat pewottt tu hehe...memang x tahan gatalnye heeee

rose77 said...

hahahhaha...doktor tu mmg style rambut dia gitu kan...hahahhaha...nasib baik x buat pesyen dr rozmey....
Gatal2 tu balik nt didihkan air lps tu masukkan asam gelugur + garam...bila air dah suam2 kuku jirus dkt tempat gatal tu...insyaallah kurang lah ckit gatalnya tu nt...

.:fyzz:. said...

izan mama mia: mmg la husband la kwn2 kta jgn dok garu..tp tak garu lagi la nk garu..sbb gatai..

.:fyzz:. said...

mummydanisha: kat peyut tuh mmg kompem gatai..hehe..tak dpt disangkal..:)

.:fyzz:. said...

rose77: hehe kak rose pun tau doktor adnan tuh kan..2 la mujuq tak wt rmbt al2 dk romzey hehe..
tq kak rose..insyallah balik umah nnti fiza try wat cam petua kak rose bagi nih..

Puan Kutu said...

gud luck utk kak pia..

alo kesiannya jadi gatai miang.nti2 tu ok kot.cuba sapu dengan bedak amnesia ka.bedak sejuk ka,kurang sikit miang tu..semoga cpt lega..

::Mamalyna:: said...

dah lama aku tak jumpa doktor adnan ragged tue... ngan sore sepelaung leh dengar, hehehe...

doktor2 femes kat kedah mmg pesen rambut retro kut, hehhee

aLoNg@Na said...

jot,klu leh dielakkan menggaru tu mmg nk elak la kan..nti tggal kesan..tp tu la,klu dh gatal xtahan,mmg menggaru jugakla....elok dilapikkan ngn kain...agaknya bb ko besar kot,so kulit dh menegang sgt....gna ubt yg doc bagi tu,kot la alahan dkt2 time nk due ni...anyway alg doakan mg pijot dipermudahkan dlm segala hal yer....jg kshtn,jg diri baik2...
Utk pia,good luck ek syg...

.:fyzz:. said...

Puan Kutu: la nih dok sapu yg krim dktor bagi la...tp tuh la asik2 la miang dn gatai aih...
ingt nak beli mandian dettol la ..kot2 kurang skit kan..

.:fyzz:. said...

Mamalyna: heheh tuh la..hg pun kenai doktor adnan kan..mmg retro n rugged heheheh

.:fyzz:. said...

Along@na: tq along..bukan takat kt perut ja gatai (eh perut tak la gatai sgt pun..jd gatai kt betis, paha n lengan paling teruk..tq atas doa along tuh..insyallah moga semuanya selmat ..amin

LYAfrina said...

cuba pakai losyen..kdg2 kulit kering leh myebabkan gatal gak..

IntaNBerliaN said...

ingat ke sy sorg je tgh tanggung gatal... mmg bdn sy ni gatal2 lah.. xtau nape.. tp sy suspek psl mandi kolam rennag dkt pulau pgkor.. tu sy lah yg ckp... hbs berparut bdn.. adehhh...

.:fyzz:. said...

Lyafrina: losyen adalah wajib saya pakai tiap2 hari..(Nivea whitening ) tp since jadi alegik nih..saya stop dulu sbb dpt ubat dr doktor yg krim sapu utk siang n malam..

.:fyzz:. said...

Intanberlian:pembawakan mengandung kot kan..saya ketiga2 anak jadi masalah gatai nih tau..tp yg ni teruk skit..gatai smpai jdi elegik merah2 hbis bdn..huhuhu