Monday, May 28, 2012

KENDURI KENDARA DI SANA SINI

Salam Ceria di hari Isnin...

Satgi tengahari dh janji ngan hubby nk ke Majlis Kesyukuran ..kawan rapat, aini yg cikgu kt Sabah tuh la...aku pun dpt short notice ja jemputan ..so lunch nnti terus pi...

emm tuh la kan..start cuti sekolah nih ..kenduri kendara byk tui ..ada yg pi ..ada yg skip..bukan apa byk sangt..cam semalam ada student praktikum kt pejabat aku Farhah tuh kawin..(3 serentak deee..ngan dua orang adik badik pompuan dia.) pastu aku tk dpt pi pun sbb ..pagi tuh dh ke klinik check up..then badan pun cam tak baper nk sihat ja..

hari nih ada dua kenduri yg aku dpt jemputan....hok nk pi tengahari nih satu and then balik keja nih lak..jiran aku wat kenduri Akikah anak dia...tp wat kt kg..dekt jalan nk pi umah mak aku...insyallah tak dak apa aral aku menghadirkan diri aja..

Aku rasa hampa pun msti byk dpt jemputan.....dah orang jemput.kita pergi ja la kan...selagi tak dak apa2 hal atau kesulitan..

K la nk siap2 nih..nk pi dah..tatata..

9 comments:

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

biasa la taim org cuti skolah ni,
ramai le yg nek pelamin..
sy pn byk gak dpt jemputan,
tp weekend la.. =)

IntaNBerliaN said...

sy plak duk mncari umah knduri.. sbb rs nk mkn nsik knduri je... hihii

.:fyzz:. said...

Leily/UMmi AlyaHusna: byk la kenduri kendara kan..kt sini..kenduri akikah, bersunat, kesyukuran.kira byk la..emm kira susun jadual nk pi..:)

.:fyzz:. said...

Intanberlian: hehe..ada ja tmbh2 belah SP..msti byk kenduri..kalau takdak..mai kot belah2 aloq setaq nih mai..:)

@lfidah @dim said...

dah cuti sekolah banyaklah kenduri kendaranya kan fyzz...makan sebelum bersalin..nnti dah kena pantang..

LYAfrina said...

msuk musim ct skolah..biasa bmulala musim mgawan..msing2 ambik pluang ni nk wk mjlis..kawan lya pon ada 2-3 org gak y kawin ct skolah ni

.:fyzz:. said...

@Ifidah@dim: tui tuh..la nih sya amik kesempatan makan la apa yg boleh ..selagi teringin dn tak melampaui batas..:) hehe

.:fyzz:. said...

Lyafrina: heheh ha ah kan...and ramai gak yg bersalin pd bulan June nih..kan kan..

LYAfrina said...

lya singgah sini ;-)