Tuesday, June 11, 2013

SYAABAN DAN CERITA PUASA GANTI...

Salam Syaaban
 
Insha Allah, kurang lagi sebulan kita akan menyambut Ramadhan..mmg kali nih agak mencabar bagi aku sbbnya..menguruskan anak2 yg ramai..hehe...iyo la kan..depa kan kecik2 lagi...harap semuanya dipermudahkan..
 
Hari ini aku masih berpuasa..masih ada lapan hari..byk kan.maklumlah total puasa ganti aku 16 hari...moga sempat aku habiskan puasa ganti aku nih....moralnya nnti cepat2 byar puasa..jangan contohi aku ini ..okey...:)
 
Pagi tadi bangun sahur..dlam jam 5 pagi, bangun sorang2...tengok anak2 semua lena diulit mimpi indah lagi..perlahan2 aku ke dapur...membancuh secawan milo, dan dua keeping roti yang disalut mayonis dan tuna (cap ayam brand)...Alhamdulillah ..kenyang sampai skrang..hehe
 
Kisahnya mmg seronok kalau berpuasa...ya la kan..aktiviti makan2 kita dpt dikurangkan..perut pun dpt rehat...kalau hari tak posa...lepa skit lapar ...asyik2 nak makan aja kan....huhuhu..sabaq ja la...
 
OK la nk smbung buat keja..tata...
Kwan2 ayuh kita berpuasa di bulan Syaaban...bagi yg nk ganti ..cepat ganti..jangan jadi cam saya last minute..:P

4 comments:

@lfidah @dim said...

nasib saya da habis ganti fyzz.tapi kalau puasa memang blh rehatkan perut.betul kata fyzz kalau tak asyik makan je ketrjanya..ni pun tgh mengunyah..

p/s: meilah join GA ni

http://apen-idariana.blogspot.com/2013/06/my-3-series-birthday-giveaway-by.html

.:fyzz:. said...

ifidah@dim: betui2..asek makan dn makan kan..hehee..ok ok..insyallah satgi2 saya singgah naa..

Puan Kutu said...

selamat berpuasa.sy taun lepas puasa penuh

segak ehh mama fyzz kita..:)

.:fyzz:. said...

Puan Kutu: tq murni...iya la kan..last year kan preggy...
ala..besa ja...:)