Thursday, August 29, 2013

ADA DUKA DI SEBALIK GEMBIRA....

Assalamualaikum semua

Lama jugak dah hapdet blog sejak beraya ni..sementelah pulak aku menghadapi exam di UUM untuk semester 9..fuh mmg mencabar dn tercabar walawey...subjek2 mmg sgt susah ..dugaan tui bila dh nk habis gini kan..moga Allah permudahkan dn aku lulus semuanya AMIN

Demam raya makin reda..tapi demam lain yg datang..minggu nih anak2 aku pakat demam...yg paling sadis..hari ahad baru2 nih baby aku suhu mencapai 40.1 darjah......abang lak 39..kakak sufiya pun sama tak sihat.......sedih sgt..last2 terpaksa la bawa ke hospital sbb mmg panas sngt kat yg si baby tuh..mujur la jumpa doktor pakar semua..then diberi ubat mengikut dos yg sebenar..anak2 tak perlu di tahan di wad..tidak..jenuh la sapa yg susah..aku jugak kan..
Sufiya lak dh seminggu mc ..maksudnya seminggu tak ke sekolah minggu nih..sedih mmg sedih..tp apakan daya..sufiya mmg flat..demam..muntah...kesian sngt dh la kecik..bertambah kecik...smpai aku terdetik di hati ..Ya Allah andai kesakitan yg dirasai oleh anak2 ku dpt aku tanggung..bagilah kesakitan itu pada aku..begitulah perasaan dn naluri seorang ibu pada anak2 nya..

sebagai menghormati anak2..aku stop dulu aktiviti ber fb..ber instagram..demi nk focus menjaga anak2 yg amat aku sayangi...semua anak2 mmg nk berkepit dengan mama...yg kecik2 lagi la..yg kakak pun sama..tp kdng2 aku terpaksa ketepikan kakak sbb utamakan adik2..smpai sufiya mengeluh dgn aku....kesian mmg kesian tp adik2 perlu diutamakan...
Akhirnya..dua hari lepas mak aku dtang amik pia dn dijaga di kampong..mengalir jugak airmata seorang mama...terpaksa sbb ketiga2 anak demam dn perlukan perhatian...mama syang pia..hrp cik paham ...

Hari2 mak call..dn aku pun call mak..katanya pia dh makin ok..makin pulih..syukur sesangt..hati ibu mana tak dirundung kesedihan bila anak2 sakit kan...

Skrang nih aku sedang cuti semester..inshallah bulan 10 aku akan memasuki semester terakhir di university..moga aku terus cekal hadapi dugaan dan rintangan yg aku tempuhi hari ini..aku percaya kesukaran hari ini adalah kunci kejayaan untuk hari esok..

8 comments:

Mon MonaLea said...

insyaalah...minta semuanya kembali seperti sediakala. risau bila anak demam kan. lagilah bila dah panas sangat2x.

umilia said...

aku tau ko kuat hadapi dugaan ni..kite kan wonder woman..caiyok2..

.:fyzz:. said...

MonMonaLea: amin..inshallah...mmg risau kan..bila anak2 x sihat..mak yg risau lebih..huhu

.:fyzz:. said...

umilia: yez..we are superwoman kan lia..:)

Puan Kutu said...

bertabahlah fyzz,kejayaan bukan dtg bergolek..

anak2 tak sihat tu ujian juga buat kita.semoga semuanya cpt sembuh

~aSHa~ said...

dear...ini semua ujian dari Nya...
ko kena kuat yer

aritu anak2 aku demam juga 2 org...tapi sib baik la papa nye ada...sbb papa selalu oustation...kebetulan papa balik rumah mereka pun demam...ok la skit..malam2 papa mereka jaga...sbb aku dah tak sedar dah...letih bape hari dah sbb papa dia oustation

.:fyzz:. said...

Puan Kutu: tima kasih ya kawan...semuanya ujian Allah taala..inshallah anak2 dh makin pulih..

.:fyzz:. said...

asha: tq zidah ya sahabatku..yer la ko lagi la hubs selalu OS kan...anak2 demam mmg perlu penjagaan yg rapi...