Wednesday, September 11, 2013

INJECTION 1 TAHUN ANAK

 
2 bulan

 6 bulan
1 tahun...
 
Assalamuaikum..hujan masih renyai2..hari ini mmg hujan tanpa henti..sedari subuh tadi..biar la nk hujan..itu semua rahmat dari Allah swt pada umatnya kan.
 
.ok nk citer aku baru ja masuk ofis lebih kurang pukul 10 lebih tadi...alkisahnya hari ini aku ke Klinik Kesihatan untuk injection puteri aku..Sufi Amira...sepatutnya 3 bulan lepas inject utk setahun..tp memandangkan sufi amira asek2 tak sihat maka ditangguhkan ke hari ini...ajak en somi temankan ..tp tak dapek la pulak dia ikut sbb ada hal di tempat kerja..(takpa dh biasa).....so terpaksa la aku bawak ke semua mereka meredah hujan petir tuh..huhuh
 
mujur la sufiya ada..so leh la tolong2 mama..hari ini kelas sufiya bercuti sbb memberi laluan pada kakak2 yg amik exam upsr...kami keluar umah lebih kurang jam 8.15 pagi..singgah sebentar kt kedai..beli roti habuan alas perut anak2..hujan masih menari2...tempias anak2 aku ngan anak2 hujan walaupun berpayung..risau mak ..takut2 anak demam..:(..
 
Smpai di klinik...mujur orang tak ramai..duduk tak smpai 5 minit dh dipanggil nama sufi amira dn saffiy ammar...si abang pun aku join sekali check up..rini si abang makan ubat cacing...first sekali pelatih2 staff nurse kot..amik berat dn ketinggian anak2..sufi amira baru ja 9.5kg..kecik comey ja kan..si abang pulak 15 kg..abang sihat sikit sbb mmg selera makan dia mmg menjadi2...pastu dh siap check up bagai..terus ke bilik 5 untuk sesi perjumpaan ngan nurse ..time nih mcam2 la diorang tanya hal anak2 ..aktif kah...minum susu apa..dll lagi...sesungguhnya nurse2 tadi tersangat baik..tq yer...
 
akhirnya last sekali ke next room untuk injection baby..alahai ciannya anak mama..kali nih bkan kt paha..tapi kt bahu..jenuh pelekoh la..maklumlah nama ja kecik ..tp jenis agresif..kira bersilat kuntau gak aku tadi..mana nk kepung si abang yg super aktif tuh gak..hbis menan2 lam bekas misi nk dihangkutnya balik..sabo je mak jemah...
 
Ok la.akhirnya..dh anak teyak serba skit..kami pun balik ke nursery.....aku pun pulang ke ofis ngan bekal nasi campur n radix panas..maklumlah tak sempat dh rini nk berdating bagai ngan husband..so makan la aku kt pantry bertemankan kawan2 ku..
 
So next appointment bulan 12 nih lak......syukur sesangat anak2 sihat...dn aktif..dn mengikut perkembangan yg sempurna..alhamdulillah

6 comments:

wahida said...

inject kat bahu? serius ni festaim aku dgr noks...huhu...

.:fyzz:. said...

wahida: iyer nok..aku pun dok ingt paha..so aku pelekoh la paha anak aku tadi..tup2 misi tuh kata kt bahu..:P

Puan Kutu said...

mmg kecik comey je sufi amira ni.afia baru 4bulan dh 7kg.hehe..

.:fyzz:. said...

PuanKutu: ha ah..mmg tecik je..kt taska ..cikgu2 pangil dier kecik2..hehe...waaa semangt nya afia...mcm abam dier gak la :)

Marya Yusof said...

Fyzz,

Kejap je sufi amira dah setahun... rasa mcm aritu dgr Fyzz bersalin & dlm pantang... :))

Anak2 mmg penawar jiwa kan :))

.:fyzz:. said...

Marya: ya marya.anak2 lah madu bagi kita..segalanya kasih syang pada anak2...:)