Tuesday, September 10, 2013

PATI MUSTAJAB...

Lunch hour tadi set ngan kak ida teman berjalan2 time tengahari...aku as usual lak..tengahari msti kuar cuci2 mata dn besalah..ada2 ja yg aku beli..selalunya aku beli makanan ringan utk anak2..keronsang..dll lagi yg tak haper2 kan..biasalah hobi aku..tapi beli ala2 kadar la.(ops nih kan dh nk tengah bulan kena jmat2 okey..peringatan buat diri sendiri..hehe)

Ok tadi aku ke Stokis kawan aku...hajat di hati nk survey2 jamu Mak dara u ols..tapi terambik la pulak pati mustajab ini...aku amik yg extra hot..yg kaler merah...........mana taknya aku perut aku naik skit nih..haitttt nih plg aku risau ok..tang perut tuh la..as far as I concerned ..perut kena dijaga..jika tidak boncit..yokkkk boncit preggy takpe nih..alahai..so takpa lengahkan masa malam nih before go to sleep mmg kena sapu la.....

my review pasal pati mustajab..aku mmg dari dulu gunakan pati mustajab nih..pernah aku beli yg tiga set..kaler hijau...kuning n merah..tapi hari nih beli yg merah ja extra hot..harga pun murah RM24..tapi kawan aku yg baik hati tuh baik RM17 je..thanks lela..leb yu beb.........

before nih aku guna fellina..tapi dis time guna balik la pati mustajab..di samping harganya yg agak murah byk daripada fellina...........tapi ingt..sapu ..tonggang sebotoi pun tak guna ok..jika dok minum ais byk2...then tak wat seat up.....aku sebenarnya..bab ais nih mmg kurang skit..kalau tingin tuh semiggu ..sekali atau dua je..then bila sedaq diri perut dh cam preggy 2 bulan..terus la pulun wat seat up..huh...

Ok la yer..pd kengkawn yg ada masalah peyut yg sedkit memboncit..sila la gunakan produk ini tanpa rasa was2 yer..maybe serba sedikit boleh membantu di samping senaman dn pemakan yg sihat...

14 comments:

syue wana said...

salam perkenalan
jom singgah blog saya.
berkongsi ilmu dan cerita menarik tuk semua

www.freevitamin.my

aizamia3 said...

dulu pernah guna tapi stop.. lepas ni nak try baliklah sebab dah rasa lemak makin membuncit lak.. hehehe..

munna said...

anak buah pakai losyen ni... nampak mujarab dgn dia

.:fyzz:. said...

syue wana: tq for visit..ok fyzz akan kunjung nnti..:)

.:fyzz:. said...

aizamia3: besalah kan ibu2 cam kita nih kan..kena la ada supporting utk kurang kan lemak2 nihkan..:)

.:fyzz:. said...

munna: iya ka...sesuai la tuh..

wahida said...

aku pun pakai yg merah extra hot tu noks..mula2 pakai rasa panas, lama2 sekarang perut aku dah x heran dgn kepanasan dia tu...dah steady jer...ekekek...

aku sapu sebelum masuk gym...bagi cepat keluar peluh...

.:fyzz:. said...

wahida: iyer ke..tuh ar..mmg bahang memula kan..aku pakai nih masa bersalin thn lepas..mmg sedap ..pakai sebelum berbekung..

nok best nya ko ke gym...bila aku nk pi gak nih...bdn makin montok nih hahahah

diana said...

kalau saya rimas sikit ubat yang sapu2 ni..rasa macam geli ke..heheh..kalau ubat makan ok je..;)

.:fyzz:. said...

Diana: saya ni semua saya makan..sapu..demi utk mengurangkan lemak2 ini..huhu

Echa said...

rajin ko pjot kan... aku beli je.. pakai ntah bila.. tp aku try ijau je...

PUANSTOBERI said...

kak pakai yg bau delima tu. sedap. rasa nak makan je. tp awai2 ja rajin..skang takdak dah.. tak displin gitu lah. cuma skang mmg dah elak minum ais. tu yg oke sket tu. hihi :)

.:fyzz:. said...

Echa: kdg2 rajin..kadg2 idak jugak hehe..yg hijau pun best.wangi je..

.:fyzz:. said...

PUANSTOBERI: Akak badan dh tecik tomey2 gitu..iyer ke..yg bau delima hat kaler pink tu ke..hat tuh belom try lgi..nnti la nk try..")