Tuesday, September 10, 2013

UPSR..bermula hari ini...

Assalamualaikum..hai semua..apa kabar ..sihat? aku ok je..masih lagi meneruskan hari2 dengan penuh kegembiraan..(kena la happy2 kan..tak mo sedih2...no no no..bak kata anak aku yg kecik tuh..:))

well,comey kan kartun ulat buku kt atas nih...tengah mentelaah kekdahnya..hehehe...hari nih bermula la UPSR..msti suspended kat anak2 yg darjah 6 and of course yg paling suspen dan gelabah of course la mak ayah ..kan kan..tak caya cee tanya diorang..aku masih lom bekesempatan lagi sbb sufiya baru dajah 2...tp tuh ar..katanya pihak kerajaan akan mansuhkan upsr nnti..emm tak syoik la gitu kan...harap2 tak jadi..

moga anak2 yg mengambil exam, yang bermula hari ini for the first paper BM pemahaman..aunty fyzz wish all of u all da best...yakin pada diri sendiri..tawakal..solat dn berdoa pada Allah swt.inshallah akan mendapat kejayaan..amin..

bagi aku sendiri..aku masih lagi ingt detik2 aku mengambil exam UPSR 20 thn lepas..masa tuh tahun 1993...nk kata segar dalam ingtan tak la jugak..tp seingt aku..sejak darjah 5 mak aku dh hantar aku ke tuisyen persendirian...dulu 4A ja..bukan 5A cam skang nih...dulu tuisyen bukan setakat hari minggu tapi hari sekolah pun ada..emm so adik2 ..aunty dh pernah merasa ok..betapa penat nya belajar tatkala itu..cewah...Alhamdulillah..rezeki aku cuma mendapat 2A 1B 1C..ok la kan..A tuh of keros la BM then B English..tak tak best C tuh math..huhuhu..mmg tak baper nk terer la math nih..mmg sejak azali..:(...........then lepas tuh dpat offer Sek Men Dato Syed Omar..form 1 aliran agama ....tp yg ralatnya..dh dpt offer sekolah tu..mak aku tak izinkan lak...sbb beberapa factor..first..sekolah sebelah petang dan risiko2 kesosialan ..social..hahah..tuh la..akhirnya bersekolah la aku di kampong sahaja...aceh panjang lak citer aku kan...

Last but not least..........moga calon2 UPSR akan berjaya dan menjadi kebanggaan ibu dan ayah anda..ada ke rakan2 blogger yg anak2 amik exam hari nih..?

6 comments:

Puan Kutu said...

baru tahu fyz tua 3 tahun dr sy..sy upsar taun 1996.time tu dpt 2a 2b je.hehe

semoga diterangkan hati dilapangkan dada buat semua anak2 yg amik upsr..:)

.:fyzz:. said...

Puan kutu: ooo yer ke...adik la noh..heheh...saya 1996 PMR lak...

tuh ar..amin..moga mereka semua dpt menjawb exam dgn cemerlang..

aizamia3 said...

Moga semua calon dapat menjawab peperiksaan dengan tenang hendakNYA..

.:fyzz:. said...

aizamia3: ishaallah..amin...

PUANSTOBERI said...

aaa.... kalo fyzz 20 tahun lepas.. akak nyer tahun 1991..lebih 20 tahun dah rupanya.. igt baru je lagi.. *panggg sekali baru tahu.. bajet muda je kan.. kuikuikui :D

.:fyzz:. said...

PUANSTOBERI: iya ka...hahaha..mmg kita kdang2 dok rasa diri ala2 remaja riang ria gitu..kah kah..gelak diri sendiri...