Sunday, January 29, 2012

BUKAN PONTENG SEKOLAH...

Sufiya ceria bersama-sama teman di transit AnNajjah

Salam ceria di pagi Ahad

Alahai spoiled tui la hari nih..bukan pia ponteng sekolah..tp dia demam..jadinya tak pi la sekul hari nih..emm kira bulan JANUARI nih ja dh dua kali pia tak pi sekul..yang first tuh masa tok aku meninggal(16 Jan) and hari nih la plak tak pi..
Mmg ralat la ..dh la aku dh semangat waja iron kn ketiga2 pasang baju sekolah dia sejak minggu lepas lagi..kasut sekolah semua dh putih bersih..stokin, tudung semua dh tersedia..huhuhu..tp akhirnya tuan punya badan demam...

pia ..pia..dia la kalau main la tak ingat..dh la skang ni musim kemarau..panas sngt..tak hujan lansung..tuh la akibatnya..last2 demam..dia demam dari hari jumaat lagi..muntah skit2..pastu makan ubat sedia ada lam peti ais ja..tp tak gak lega demamnya..(gayanya kena mik ubat len la kt klinik)

malam tadi badan dia dok panas lagi..aku mmg bajet dh msti demam tak kebah lagi..akhirnya aku pun bwk dia ke ofis ..aku mula2 tuh siapkan keja mana patut..pastu mintak la permission kt bos kuar pi klinik...aku cam biasa bwak pi Klinik pakar Kanak-kanak Dr Adnan..hmm siap la dpt antibiotik, ubat demam, selsema semua kan..

baru tadi, aku baru siapkan surat kat Cikgu kelas sufiya..at least let her teacher know..why she's didnt attend a school kan..nnti cikgu dia ingat..pia sesaja ponteng sekolah lak kan..
Tuh ja citer hari nih..doa2 la moga kak pia getting better kan..

8 comments:

ibu MZW @ farah idayu said...

semoga sufiya cepat sembuh..risau kan musim anak2 x sihat nih...

~aSHa~ said...

musim tak menentu..last week panas terik....3 hari sudah hujan tak benti2...

.:fyzz:. said...

Ibu MZW@farah idayu: tq farah..mmg la skang nih musim budak2 demam kan

.:fyzz:. said...

asha: iya ka..hujan gak kt tempat hg..kt aloq setaq nih tak hujan2 lagi..

aLoNg@Na said...

mg pia chumel cpt sembuh..blaja rajin2 mcm mama pia tau...

.:fyzz:. said...

aLong@Na: tq aunty along...actually pia dh sihat hari nih dn telah kembali ke sekul:)

MaryaYusof said...

semoga Pia cepat sembuh...kecian kat die... musim hujan & panas sgt ke kat utagha skrg ni fyzz?

.:fyzz:. said...

MaryaYusof: tq marya...pia dh ok dh..tuh la mmg cian kt budak2 kalau demam kan..
emm musim panas la skang nih...tak hujan lama dh..kering sngt..kena minum air kosong byk