Wednesday, April 25, 2012

MANJAKAN DIRI KE SALOON

Hai semua...aku baru ja balik dari Salon..tadi break tengahari aku pergi terus...mmg plan nak potong rambut dan cuci rambut...
Lega la kepala aku nih..bukan apa kebetulan aku dok rasa sakit kepala ja..bila ke saloon tuh aku terus gitau kt pekerja saloon tuh suh massage kepala aku lebey2 skit..nk hilangkan kesakitan kepala aku nih..
pergh sedapnya rasa..ngan kuku dia ala2 panjang tuh..ngan massage dia tuh..hampir buat aku terlena hokey...
rambut la..memandangkan rambut aku nih spesis tebal kan so aku just potong pendek separas bahu sket..pastu aku layer kan ja...dn suh dier nipiskan skit...
Emm..dh settle cuci2 rambut..potong2 rambut..rasa sangat FRESH...
beginilah cara aku memanjakan diri..aku suka cuci rambut..sbb di kepala la kita selalu hidapi penyakit stress..tui tak..stress kt tempat keja, stress atas jalan raya..stress ngan apa2 ja la...

U ols pun kalau nk manjakan diri..moh la ke saloon cam saya..nescaya tak merugikan..malah mengujakan..hehe

24 comments:

fieda said...

mmg seronok..

IntaNBerliaN said...

lamanya x g saloon.. sy pun sk org main2 kepala + urut kepala ni.. ni yg rasa nk g potong rambut ni.. dh panjang.. rimas.,..hihi

wahida said...

tu lah...aku pun suka gi salon sbb sekarang dia bagi massage kepala sekali...sedap lak tu...siap urut2 bahu lagi...oh...sgt lega...

kengkadang kalau tak potong rambut, aku saja cuci kat salon sbb nak suruh dia urut sekali...hehe...

.:fyzz:. said...

fieda: ya ya.sngt mengujakan..:)

.:fyzz:. said...

Intanberlian: pi la ..rasa hilang sakit kepala..bila diurut2 manja...mmg rimas tmbh2 kita yg bertudung..rambut tebal lak kan..

.:fyzz:. said...

wahida: sama la nok..aku pun mmg leh katakan tiap2 bulan pi cuci rambut..saja suka suki ja pun..nk bagi hilang sakit kepala dongga nih..hheehe..

rose77 said...

fiza- akibat mak rajin p saloon lah si anak x mau potong rambut dkt kedai nyonya..dia pun nk p salon jg....keluar dr saloon teruih bgtau ''best gilerr mama dia garu2 kepala adik...''

.:fyzz:. said...

rose77: bijak2 sufiya ..hehe...dia pun nk gak digaru2 kepala..hihiks..

mummY daniSha said...

heee..dah lama x gi salonnn...=p

izan mama mia said...

hihi..dh lama tk g saloon mmg tak suka org main2 kepala..lalalala

Marya Yusof said...

As salam Fyzz,

Bestnye dgr org yg pergi salon ni... Marya mmg suka org urut2 lg2 kat kepala... Adui, nak leleh air liur rasanye... :))

LYAfrina said...

dah berkurun x mnjakan diri ni.. hehe..bila ntah ada msa..nk gak merilekskan diri skali buat rawatan ni

.:fyzz:. said...

mummy danisha: pi la sekali sekala manjakan diri..

.:fyzz:. said...

izan mama mia: ish2 ruginya...orang main kepala la best..leh hilang stress tau..bila dipicit2 dn diurut2..:)

.:fyzz:. said...

MaryaYusof:
wsalam marya..emm mmg sonok marya..rasa sejuk dn sgt fresh kepala kita tuh.hilang semua ketegangan..:P

.:fyzz:. said...

Lyafrina: pi la sekali sekala..kita kan keja..kalau wat treatment2 cam pi salon, spa..leh hilangkan kepenatan kita..and rewards pd diri kita .kan kan..

NuR IzZaTi said...

dah lme x p saloon..huhu.. akak, ade fb x? nnti nak jmput mkn knduri =)

adianiez AIDA said...

yes. betul la fyzz. aida pun weekend ni nak gi saloon la. cuci kat umah tak cukup menghilangkan keserabutan rambut hi hi...

.:fyzz:. said...

Nur Izzati: nnti2 ati pi la...leh relaxkan minda..
ada ..hafizahhalim (id kak fyzz)
tq nk jmput..:)

.:fyzz:. said...

adianiez AIDA: pi aida...bila lagi nk manjakan diri kan..:)

Puan Kutu said...

mmg seronok klu manjakan kepala diurut macam tu.rambut sy pun dh panjang dh nie..salon mana yg best tu?hehe

~aSHa~ said...

smlm aku g saloon dgn anak dara ku

.:fyzz:. said...

PuanKUtu: salon yg saya pi nih dekt ngan ofis ja..senang skit..leh jalan kaki..area aloq setaq la..:)

.:fyzz:. said...

asha: waaa..best2...cuci2 rambut n potong rambut ke?