Tuesday, February 28, 2012

ASYIK-ASYIK NAK MARAH JA...

Salam...
Hari nih hari Selasa dah kan....cepat tui masa berlalu...
sebenarnya akhir2 nih aku asyik nak marah2 ja..terutama hal anak2 ..tambah-tambah kt kak pia...ada2 ja benda2 yg wat aku meruntun jiwa dn leh wat aku jadi incredible hulk..maklulmlah dh dajah 1 dh besar so byk la karenah2 yg bikin aku panas hati...bila cakap ja ada2 ja yg dia nak jawab...kdg2 bila naik hangin satu badan sangt..mmg volume suara cam tarzan kt hutan la....bukan tak mau cakap pelan2 tp ntah la ...bila ckp slow2 wat tatau...kalau dh terlalu
mungkin time skang badan letih kot..maklumlah 'berbadan dua' tui tak...extra letih skit la...Ya Allah kuatkanlah semangat aku...emm bukan tak kesian kt anak2 tp kalau dh lebih2 noty tuh..sapa pun msti sakit hati..tp bila tgk anak2 lena sayu ja...
kdng2 kita jadi stress kt pejabat gak kan...maklumlah keja ngan orang...paham2 ja la..malas nak kupas lebih lanjut...Ok fine..nnti nak cuti 90 hari..nak rehat panjang2...jaga anak2...
pepun..syukur mr hubby dh kembali ke pangkuan aku dan anak2..sngt bersykur...
ok la nk pi beli makan nih..lapar la sangat waktu pagi2 nih..

8 comments:

MAYA said...

byk sabar dear.. saya pon kdg2 camtuh.. menjerit mmg kalah tarzan..hehe.. bykkan istighfar ye.. melayan karenah anak2 mmg bukan senang.. ditambah pulak kita ni bekerja..sama2 lah kita berusaha..

izan mama mia said...

pernah org tua-tua berkata...masa anak dara..suara cakap perlahan sangat, sampai nak dengar pun payah..bila dah kawen, anak dah bertambah...maka makin tinggilah volume suara....ekikiki..cam terkena kat batang hidung sendiri laaaa...ungkapan sabar mudah dilafaz tapi nak buat susah....geeeraammm sangat bila anak buat karenah kan.... ^-^

♥cikmOt♥ said...

jot, jadi mama or ibu ni memang banyak menuntut kesabaran kita kan...hehehe...

.:fyzz:. said...

MAYA: terima kasih ats nasihat maya ...insyallah saya akn byk bersabar...kdng2 Allah nk duga sejauh mana kesabaran kita kan..

.:fyzz:. said...

izan mama mia: saya setju ngan kata2 izan tuh..mmg senang bila nk ungkkapkan sbar..tp sejauh mana kita utuh ngan kesabaran...wallahualam kan..

.:fyzz:. said...

cikmot: benar kata hang izan..nnti anak 3 lagi la kan...kena betul2 strong..fizikal n mental

MaryaYusof said...

Salam fyzz,

adakah fyyz? anyway, tahniah kalau betul :)

sabar Fyzz... kdgkala maybe sb penat sgt tu... Mcm sy Iman sorang pun buat sy geram sgt, mrh2 die lepas tu rs menyesal lak...huhuhuuu...

.:fyzz:. said...

Marya Yusof:
wsalam marya..tq tq..yes betul la tuh...menghitung bulan utk kelahiran anak ke 3..:)

mmg la kan..ngan karenah anak2 nih..kena sabar byk kan marya.