Wednesday, April 25, 2012

HARI GAJI...

Salam Ceria di Hari Rabu...

No WW today..sbb..hari ini msti ramai yg byk kata2 yg perlu diungkapkan..tui tak..maklumlah hari nih hari gaji..syukur alhamdulillah.(utk pekerja gomen macam saya la)..pastu dh dapt gaji dapat lak tunggakan yg 13% kan..rezeki2...

So msti mcam2 plan yg kowang nak wat kan ngan duit gaji yg agak 'lebih' pada bulan nih kan..msti ada yg dok plan nk beli hp baru, set sofa baru, baju baru, apa2 ja yg baru kan...

Sama la cam aku gak..ada dh plan kt lam otak nih nk wat apa ngan duit gaji bulan nih..yg pastinya kena la spend kan duit tuh dengan benda2 yg berfaedah ..kan kan..emm aku nk beli brang baby..rasanya dh complete...cuma ada satu dua barang ja nk tambah..maybe baju sepasang dua lagi kan..yg len semuanya dh OK..

Apapun..rancang belanjawan keluarga kita dengan sempurna...jika ada duit lebih simpan lam tabung atau kt akaun asing cothnya Tabung Haji atau ASB..tui tak...

18 comments:

iduraz said...

betul betul betull..memacam nak beli..tengok mana yg lebih penting la..hehehehe

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

huhuhu.. lenggang opis ni,
ramai yg dh meng-ulo ke bank.. heheh
kite janji gaji masuk aje, transaksi online aje.. ekekek..

waiting list dh manyak ni, wall fb ramai plak yg tag cam2 produk..
cam tau aje arini kan.. ;-p
haissssssh!

wahida said...

aku tolak hutang semua tinggal berapa ringgit je nok...huhu...

.:fyzz:. said...

iduraz:ya la kan..duit tgh lebey..mcm2 la bermain di fikiran kan..hehe

.:fyzz:. said...

Leily UMiAlya Husna: emm kat ofis saya pun lebih kurang la.besalah hari gaji pakat pi bank..sya tak mik gi pun duit..
emm tuh la suping online..hanya di hujung jari anda..:) tuh tak termasuk suping kt mall2 lagi..heehe

.:fyzz:. said...

wahida: takpa nok..settle dulu hutang2 piutang..pastu leh la bersuping2 kan..:)

mummY daniSha said...

hehehe..org pencen pun dpt gak kan...ni untung keje gomen.dah pencen pun leh naik gaji hehee...mak sy x tau..tibe tgk gaji lebey..senyum lebarla =p

.:fyzz:. said...

mummydanisha: ha ah..saya rasa orng pencen pun dpt gak..nnti nk tanya pak mentua..dia pencen polis..

Norsalmi said...

Alhamdulillah, syukur dgn rezeki yg ada.. Betul tu, Fyzz. Kena beringat2.. Tambah2 kalau yg ramai anak mcm akak ni..

LYAfrina said...

huhu,..syokla yer..dgr citer gov gaji naik belaka kan

IntaNBerliaN said...

syok org dpt gaji.. sy gak yg xkeje.. huhuu

.:fyzz:. said...

Norsalmi: tui akak..tak kira la anak ramai atau skit..tp yg penting belanja kena beringt.kan akak kan..

.:fyzz:. said...

Lyafrina: emm naik 13% ..syukur sngt lya atas rezeki yg Allah berikan ini..:)

.:fyzz:. said...

Intanberlian: takpa2...nnti huby bagi gaji@upah..:)

adianiez AIDA said...

aida pun happy. da dpt gaji :)
tak sabo nak beli brg baby hi hi...

.:fyzz:. said...

adianiez AIDA: emm tuh la kan..spend gaji utk beli brg2 baby sngt mengujakan..fyzz da beli dh..tinggal satu dua brg je lagi

Puan Kutu said...

baru terfikir kt kepala otak nak beli kamera,tp en suami awai2 dah warning..simpan je duit tu..emm punah sudah angan2.haha..

.:fyzz:. said...

Puan Kutu: takpa..nasihat suami kena patuh...:)..takpa next time kumpul duit..beli kamera ya..