Saturday, October 12, 2013

KERJA DI HARI MINGGU

Assalamualaikum.. Hari ini hujan agak lebat..tp kejap hujan kejap berenti..di awal jam 6:50 pagi aku telah keluar rumah dengan anak2 ku..buat apa cuti2 gini keluar..cam aku citer kt entry sebelum nih aku kena bertugas di UTC..bulan nih aku kena bertugas dua kali...husband pun keluar seiring dengan kami tadi..tp ngan kenderaan yang berlainan la sebb dia menuju ke kelas dia yg mmg tiap2 hari Sabtu..last week aku mmg tak dak weekend sbb jumaat dan sabtu ada kelas di UUM.. destinasi pertama adalah ke rumah mak aku..hantar safiiy ammar dan sufi amira ngan tok dia..sonok la dpt dok ngan tok...:)) aku smpai umah mak tadi..dh terhidang nasi lemak dan nescafe panas favourite aku...tq mak....hari ini aku bawak sufiya temankan aku di UTC.. Sampai ja tadi..cuaca mmg mendung..hujan dh berenti...ku parkirkan kereta betul2 depan utc..tak larat aku nk menapak jauh kt ofis aku ...walaupun jarak nya kalau jalan kaki 5 minit gitu..sampai2 ja..fuh..kena menapak nek tangga lak ke tingkat 4...pecah peluh pagi aku...escalator dalam pembaikan kekdahnya..sabau je mak jemah..pastu..smpai2 lak..sorang petugas yg sama shift ngan aku pi mana tah..terjenguk2 aku..dh la lom punch card....tong ..ting...dpt idea turun lak kt pejabat LHDN kt utc gak..tumpang punch card..leh gitu..heheh..mjur la depa sngt baik hati...emmm naik ja atas terus call rakn pejabt mintk no tel ct fatemah yg bertugas dengan aku...syukur dia sampai selepas itu...rupanya keta dia rosak tah apa...em lega sbb aku dh punch card..kami yang bertugas jumaat n sabtu nih..kalau shift pagi 8;30 hingga 3;30 petang..pastu kalau malam..3;00 hingga 10;00 malam... oo ya..hari nih aku bawak sufiya temankan mama..maklumla first time bertugas..so mmg nk ada teman..hehe..gi pun time break nnti nk bawa dia beli barang2 personal..n preparation raya haji serba skit... emm masalah keja hujung minggu? emm bagi aku ok ja..suka suka..sebb dapat elaun overtime yg masyukkkkk..then leh jumpa customer seterusnya bagi info2 pada mereka kan.. OK la i nk smbung keja..emm keadaan skrang..masih lom ada sesapa pun yang mai..cuma kebisingan yang nyata di luar sbb ada renovation escalator....pencemaran bunyi..don don like ar.. bye.,.selamat berhujung minggu

2 comments:

PUANSTOBERI said...

terus nak nyanyi lagu..utc..utc.. alamak, kena duty smpai malam eh??? tskkk....

.:fyzz:. said...

PuanStoberiL: ha ah ada shift smpai malam..tp fyzz dpt excuse la..tak mo la smpai malm..:)