Sunday, October 13, 2013

SUPPLEMENT UNTUK KESIHATAN& KECANTIKKAN..

Assalamualaikum .. Cantik tak bermakna cantik di luar sahaja tapi dalaman kan...maksud aku penjagaan kesihatan yang sempurna...skang byk tui produk2 kesihatan kan..byk produk yang bagi kita tenaga tambahan dan untuk kelihatan berseri2 dari luar dan dalam.. cam aku sendiri yg dh beranak pinak nih..hehe..anak baru 3..then di samping sambung study...bekerjaya mmg la melalui rutin harian yang sangt pack dan padat...tak dapat dinafikan ada masa2 mmg stress ngan hal anak2 n kerja yang sentiasa never full stop and never end mmg memerlukan sesuatu untuk diri.. So far aku amalkan beberapa produk dan amalan yg aku suka lakukan..contohnya ke spa sesekali sekala..untuk massage..then untuk muka lak..aku akan pakai night cream (nnti I share k),..then toner..pelembab...BB cream and so so on la... Then untuk supplement Kesihatan nih..kt atas antara yang aku amalkan.. Aura White..leh search..byk kebaikannya..untuk wajah dn tona sekata..bagi kulit licin halus gitu..amalkan sebelum sarapan dan malam before tidur Vitamin C 1000 mg..Blackmores..dh aku share kt entry before nih kan...vitamin c as we ols tau mmg byk kebaikan dan sgt penting utk kita.. Examo from Era Edar........supplement ni very very good ok.bukan untuk aku aja malah utk anak2 aku...examo adalah makanan kesihatan untuk minda dan mencergaskan otak..cam aku kan dh mahasistua kan..hheeh..so mmg otak kdang2 agak 'berkarat'leh kata gitu..so kena la amalkan examo ni.inshallah mmg membantu.. Kita tak salah mencuba dan amalkan untuk kesihatan kan..badan kita pun cam keta..kalau tak service..kowang bayangkan keta tuh jadi cam na..begitu jugak pokok bunga jika tak dibajai..tak dijaga..mmg akan layu...(petik daripada kata2 rakan sepejbat aku yg dh berusia 52 thn..thanks for ur kindly experiences...) its help me a lot.. Apapun..kecantikan bukan terletak pada rupa paras semata2 kan..tp juga tingkah laku dan cara2 kita bercakap dan berinteraksi...kan..

4 comments:

Puan Kutu said...

sy ni kira macam enjin kereta yg dh lama tak servis kot..haha..

aura white tu macam best je..teringin gak nak cuba..:)

.:fyzz:. said...

Puan Kutu: heheheh lawak la hampa..takpa service balik..besalah baru pas bersalin..byk Ă©njin;kena perbetui..heheh

PUANSTOBERI said...

rajin makan memacam nih. akak yg doc bagi pun kadang2 buat skip. kihkih

.:fyzz:. said...

PuanStoberi: emm kadang2 pun ter skip gak..hehe