Thursday, October 03, 2013

PELAKSANAAN MESYUARAT 5S

Assalamualaikum wbt..

Khamis..hari ini kena masuk mesyuarat 5S..aku merangkap Setiausaha..arahan HQ untuk pelaksanaan 5S berperingkat..ok fine..kita mulakan dengan 1s dulu..sisihkan dulu ok.pastu baru la leh susun , sapu, seragam, sentiasa amal..tak gitu...

So far, ok la ...majlis pelancaran akan dibuat pada 8hb oktober nih..then aku dh keluarkan surat pada MPC untuk bagi ceramah berhubung 5S nih..pendapat aku la kan...setiap orang perlu la menjaga tempat tugas masing2 dgn teratur, kemas, dn bersih..baru pelaksanaan 5S nih akan Berjaya...komitmen perlu diterapkan pada semua orang..kan...

Setakat mesyuarat pertama hari ini..

First mesyuarat bersetuju..mengadakan gotong-royong berkala pada setiap hari Khamis dari jam 2.00 hingga 3.30 petang...seterusnya, setiap kakitangan perlu amalkan amalan 5 minit sebelum bekerja dan 5 minit sebelum pulang untuk mengemas workstation masing2..dan beberapa perkara lagilah yg dibincangkan tadi..pepun..moga hasrat pejabatku untuk aplikasikan 5s akan Berjaya...

 
gambar ofis aku sebagai hiasan..boring gak takdak foto nih kan..nun..kat belakang adalah bilik aku..:)..
 
 
Mesyuarat 5S, Ahad nnti  mesyuarat Pengurusan pulak..alahai..sabar la ..esok kelas..lusa kelas..minggu nih adalah minggu yg memenatkan..

8 comments:

diana said...

Minggu ni ramai pulak yang update blog citer pasal 5s nih..

.:fyzz:. said...

diana:iya ka..hujung2 tahun bru cempera 5s kan..hee

Uncle Lee said...

Hello Fyzz, this coming to you from Canada....bahasa saya sebelum Merdeka, da out of tune, but boleh faham 35%.
Thats a nice portrait pic of you, and very creative, holding it up.
Love your little princess big eyes. She's really cute. Has a lovely smile too.
You have a nice day, and simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

.:fyzz:. said...

Uncle Lee: thanks uncle lee for ur compliment..i do appreciate it.me, ..just an ordinary woman with my own world of creativity ..

adianiez AIDA said...

kastam melaka da di odit oleh MAMPU last month. letih la 5S ni! kata nyer MAMPU kan tukar konsep few month akan dtg. hmmmmm tukar lagi...

.:fyzz:. said...

adianiez AIDA: aik..nk tukar lagi..kami baru la nk launch..sabo je la kan akak..

PUANSTOBERI said...

kiterang je tak bebuat lagi 5s nih.. selambaaaa... hahahahah :D

.:fyzz:. said...

PuanStoberi: iya ka...tak buat pn tak pa akak....kdg2 mula2 ja semangt..heheh..tp hope dpt laksnakan la..:)