Monday, March 30, 2009

Kembali bergelar Mahasisiwi


Perasaan aku kini bercampur baur…happy, takut, nervous, dll lagi perasaan yg sewaktu dengannya..syukur pada Allah swt, dgn rahmatnya dibukakkan pintu hati aku sambung belajar semula..kali nih aku continue study kt UUM, Sintok. Lapor diri 15 April 2009 nnti…program yg aku ikuti..Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Awam Dengan Kepujian (BPM Hons) nih aku copy paste dr offer letter aku la( 4 tahun lebih, PJJ) …rasa amat teruja..tak sangka kan…aku sendiri pun cam tak caya sebb before nih aku tak rasa skit pun nak smbung study..tapi atas support dari suami, family dan kengkawan..aku menyahut cabaran ini…memula rasa cam tak confident maklumla result time diploma pun ala2 cukup2 makan je kan huhuhu..apapun..aku harap impian aku untuk mendapat segulung ijazah sebelum usia 35 thn akan terlaksana…emm skrang nih 28 kan…so lagi 4 thn umo 32..insyallah doa2kan lah…skrang nih aku agak dn memang agak bzi ..ngan keja2 hakikuki kt pejabt lagi..keja berkiki kt umah lagi..ngan anak dara aku sufiya ..ngan somi …mmg tak menang tangan la….kesibukan yg melanda membataskan aku untuk meluahkan citra rasa dn luahan jiwa lam blog aku nih…maaf la pd kengkawan yg tak smpat aku lawati blog2 korang tuh..yg pasti hampa semua lam ingatan….back pada citer smbung mengaji nih kan..memula tuh cam tanak la kan..tapi bila fikir balik kelas sebulan sekali saja ok la..tapi cam biasalah pack skit…hmm pada kengkawan yg belum sambung lagi..atau plan nak sambung…just go ahead tak rugi sambung belajar ni…Nabi Muhammad saw pun bersabda “ carilah ilmu hingga ke liang lahad” ..betui tak…aku skrang cuba nak bayangkan camner la keadaan bergelar 4 in 1 person..yer la as wife, as mother, as worker (seketeri la kan)..as student…aku berdoa pada Allah swt memudahkan jalan bagi aku…apa yang aku mampu aku doakan ..moga Allah murahkan rezeki aku…bnyk lagi impian yg belum menjadi nyata…cthnya nak baby boy…(tpi tak kisah la gal pun tak pe kan)…impian yg menjadi nyata dh ada rumah, kereta (walaupun tak seberapa) dn yg pling berharga of course la suami dan anak terchenta….ok la aku nak pi surau nih…doakan kejayaan aku..wish me luck key….adios……….owh yer kat atas tuh …gambar masa dpt Diploma masa kt UiTM Shah Alam…2003….harap2 dpt pakai jubah tuh sekali lagi …..AMin….daaaaaaaa…

11 comments:

Kak Anim said...

TAHNIAH Fiza..akak doakan yang terbaik tuk Fiza.. bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian

.:Iz-aNn (",):. said...

jot...tahniah...moga hang terus sukses buat masa kini dan masa yang akan datang...

.:fyzz:. said...

kak anim: tq so much...betul tuh insyallah fiza akan wat yg terbaik...

izan: makasih2...AMin...yg penting sukses sukses..heheh..tq..

..nOj.. said...

aku komen secara panjang di blog ku... jemput masuk

*Miss Geli^ said...

Pijot, aku dengki Hokey!!!

Dengki kat ko!

~aSHa~ said...

aler jeles nye...leh tak MARA tanggung aku jugak

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

tahniah pijot.. semoga cita2 mu akan tercapai.. MARA tanggung ker pijot??

.:fyzz:. said...

noj: aku dh bagi statement kat ko nyer blog yer.sila rujuk.tq
miss geli: aler aku tak daftar lagi la nogha..gi pun aku sambung kt UUM je..len la kt oxford ka yale ke..time tuh ko mmg kena jeles ..nih uum...unibersiti utaqha mesia je..pepun doakan la aku yer...
jidah: ha ah MARA tanggung la..makasih mara..
kak mimi..makasih kak mimi..yap mara tanggung...kalau sesape yg berminat sila la refer pejabat mara yg terdekat..pd orang luar leh mohon gak..tapi kena bayar la..tp kan..kalau pointer elok leh bayar baper percent je..kira murah la kak mimi nk compare ngan ptptipu tu...ptptn pijot lagi setahun dh abis..dok ptong gaji tetiap bulan...

ida81 said...

wah..fiza..sambung study lagi ye...good luck ye..moga dipermudahkan segalanya...

midot said...

pijot..sorry terlambat wish tahniah kt ko..teringin gak nak further study cam korang2..

.:fyzz:. said...

ida: tq ida..moga segalanya dipermudahkan ..amin

midot: takpe..anyway tq so much..yer la..ko pun nnti sambung lagi..pepun wish me luck..