Monday, November 02, 2009

Dulu & Kini..


Dulu dan Kini, merentasi masa dan waktu, meniti usia remaja mendewasakan kita. Ketandusan idea mungkin…atau merehatkan minda seketika. (sedangkan akikatnya kita sentiasa dibadai dan diwarnai pelbagai perkara yang memberi seribu makna kepada kita.

Fuh penat dh berfalsampah..eh eh silap berfalsafah..hehe aku sebenarnya nak release otak jap..maklumlah tgah dok menyopak idea ngan asgment yg perlu disubmit hari Jumaat nih.
Minggu nih ada kelas, so kena submit dua asgment for two subjects. So far, dh 85% completed.
Merujuk kepada tajuk, sebenarnya tiada apa yg menarik, Cuma sekadar peringatan kepada kita. Ya la dulu remaja sdn bhd..lipstic merah menyala lagi kan..ahahahha aku la tuh..skrang dh berubah, dh 28 thn..coming 2010 dh 29..lantaran itu, banyak perkara membezakan kita dari dulu dan kini, bukan setakat warna lipstic berubah tp seiring dengan gaya hidup dan aliran pada masa kini. Yang pasti kita tak akan menoleh ke belakang tpi pasti mara ke hadapan dgn impian dan kejayaan.

Ps: jangan gelakkan aku tau..tuh muka masa amik gambar passport untk Latihan Praktikal masa kt UiTm .time tuh sya berusia 19 thn..dn gambar di sebelah plak..gambar skrang la..:)

20 comments:

*Miss Geli^ said...

tak banyak sangat muka ko berubah kan jot?

.:fyzz:. said...

miss geli aka nogha: yer ke..tuh la kawn2 sekolah pun kalau jmpa msti kata aku dri dulu hingga kini cam tuh la...cam yg korang kenai..very simple nak kta stylo pun idak nak kata kuno pun idak..hehe leh tak cam tuh hhehhe

::Mamalyna:: said...

hehehe...aku nak gelak jugak...gambo lipstik merah tue, kalau 2 kilometer jauh pun still bleh nampok kaler siptik...kan

rose77 said...

zaman muda2 mmg suka lipstik merah menyala.....bila tgk gbr2 lama rasa malu....

.:fyzz:. said...

mamalyna: hg gelak aku noh..kompem 2km pun nmpak akan kenyalaan merah lipstik ku itew..haha..jaman dulu2 la nih kai lipstic pinky2 je.:)

rose77: ha ah tui tuh kak ross..mmg la time thn 1999-2000 gitu mmg glamour lipstic cneggitu..kira sya nih jadi 'bahan' la smpai skrang..huhu

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ala pijot akak pun dulu kalau pakai lipstik merah menyala2.. sekarang ni pulak suka pakai pink2 kaler..

memagn betul, kita berubah sejajar dengan kehendak alam.. dahulu single, sekrang dah kawin, dulu kurus sekrang dah gemuk (akak la tu) hahahahah .. apapun, pijot tetap tak berubah dari dulu sampai sekarang, tetap cantik dan slim melim..

.:fyzz:. said...

kak mimi: ha ah la akak..mmg dulu lipstic kompem merah menyala kan..time tuh pjot minat sngt lipstic kaler maroon..hihihi..tp cam akak la skrang dh kai lipstic pink2 ..:)
ala akak nak slim apa nya..naik gak badan nih hah...maklumlah mak dara dh..hehehe

aLoNg@Na said...

muka ko xbyk sgt beza ngn dulu la jot..cuma ton color lipstik jer berubah,dlu merah menyala skang dh ala2 neutral gitu...hahaha

dr segi fizikal pn ko menten jer..klu along ni ha,nk compare ngn dlu aku rs 2x gnda kot...ekekkekek..

yg pting,mksud tsirat di sebalik falsafah ko tu..mmg btol,semakin btmbah usia semakin mematangkan fkrn kita...

.:fyzz:. said...

along: naik gak bdn nih along..tp bila naik tuh jd stress n takut so cept2 diet..heheh..yap, betui kita jgn takut dgn bertambhnya usia...dn bagi aku, kita kena berubah ke arah yg lebih positif dlm usaha membangunkan jati diri sebg isteri, anak, ibu serta pekerja yg berdedikasi. (dn cam pjot jadi student yg rajin la kot..heheh (walaupun asgment tak siap lgi ni hehe..

~aSHa~ said...

pe aku nak ulas ek...ehehehe no komen...tetap anggun dari dulu sampai sini (dek dek bodek....transfer ek duit kat m2u...ehehehhee gurau jek.....)

aniwei....mana pg lipstik yg menyala tu..habis dah ke?...muka tak la gemuk tak la kurus menten...badan wa tak tau...itu kena tanya mr. anuar ar...ehehehe

~aSHa~ said...

jgn lupa ziarah disini, untuk info2 berguna, tq. http://azrisha03.blogspot.com/

.:fyzz:. said...

asha: iyer ke compliment nih..? heheh tak kisah my main motif utk topic tuhadalah utk anjakan paradigma buat aku dn jugak kwan2 ke arah lebih baik ..tuh jek..siapalah aku nih hashazidah..bukannya actress hatta penyanyi terkemuka pun..aku hnayalah Norhafizah bini anuar dn mama sufiya anak pak halim dn mak ton..heheh..
tp yg best ko tuh la..badan maintain tui zidah...kira badan cam anak dara lgi la jeles aku taw...

.:fyzz:. said...

asha: zidah blog mende tuh..ok2 nnti aku ushar2 yer..tadi lupa nak jawab soklan ko..lisptic2 merah tuh aku simpan kat 'muzium' hehe..last week kan aku suping set2 lipstic yg jenis kecik2 tuh..ada pelbagai kaler la then ada yg pink, light2 coklt.then merah menyala hehe ko tau jidah..yg merah2 menyala tuh aku hadiah kt mak aku..tuh my mom favorite color 4eva..heheh

.:Iz-AnN (",):. said...

hehehe....pepun yang berlaku, gaduh sana sini...kita tetap kawan kan...hurmm...lama betul...lebih lama memasing kenal somi memasing kan..

.:fyzz:. said...

izan: ya benar kata mu itu..w/pun badai, ombak taufan melanda.. kita dh lama kenai kan..:)hg dn kwn2 lain sentiasa di hati..

SuZiE said...

hi.. salam kenal.. akak keje MARA Kedah ye?? sy MARA Klntn.. dulu kat HQ..

.:fyzz:. said...

salam hi suzie..salam kenal dari kak fiza..yer kak fiza mara kedah, dulu mara hq gak..thn 2003-2005..then skrang dh balik kg..mara kelantan kat PMN ke..?

SuZiE said...

suzie kat hq 2005-2007.. pastu tkr PMN Klntn ikut husband.. husband kat PMN Klntn jgk.. dulu akak bhg ape?? suzie penah keje BSM & BPH..

.:fyzz:. said...

oo suzie kt BPH ngan BSM..kak fiza dulu masuk je mara terus unit Kemahiran..skrang known as BPL(K) then tukar ke KKTM Balik Pulau, penang, pastu MARA PENANG..pastu 2006 hingga kini kt MARA Kedah..oo huby pun staff pmn kelantan yer..akak rasa cam penah tgk ..

Mrs NarchotiQue said...

mama vogue..hehe