Monday, September 19, 2011

MISS UNIVERSE 2011

Kecantikan adalah universal dan ianya bergantung kepada mata setiap orng ..bak kata omputih..everybody have their own perception..ada yg kata kurus itu cantik..gemuk itu cantik..putih itu cantik  atau hitam itu menawan ..dn lain2 lagi..my personal view..kecantikan adalah lahir dari hati yg bersih, jiwa yg tenang....memiliki senyuman menawan, pandai membawa diri dan of course la 'a beautiful with brain' ..tui tak...?


tambah2 kita yg dh bergelar 'Super MAK' perlulah menjaga penampilan agar sentiasa nmpak anggun di mata suami, anak2 dan rakan2 seperjuangan....bagi aku bila nmpak cantik..kita akan more confident dn dpt laksanakan tugasan harian dengan semangat dn penuh dedikasi.

OOO ya since kecik2 lagi..seingat aku masa Erra Fazira jd Miss Malaysia dan wakili Malaysia untuk Miss Universe dulu2 aku ikuti acara Miss World/Universe nih..time tuh 1992 tak silap..bukan sonok tgk depa berbikini apa pun..hehe..tp sonok tgk wanita2 cantik dari pelbagai negara (especially dari benua Latin: venezuela, brazil, mexico..mmg gorgeous2)..suka tgk mereka memperagakan evening gaun ...baju2 kebudayaan...suka aku tgk..even ada pendpat mengatakan mengeksploitasikan wanita..itu pendapat masing2...by right..kita just think positive kan..

This year...Miss Universe goes to Miss Angola (peserta kulit hitam)...yeah hitam itu menawan.walaupun ramai yg masih berfikiran 'taboo'mengatakan wanita berkulit putih itu cantik..tp buktinya.. see...Leila Lope dimahkotakan Miss Universe 2011...


The annual Miss Universe pageant was held in Sao Paulo on Sunday night, and Miss Angola, 25-year-old Leila Lopes, took the crown after impressing judges with her striking cream-colored gown and insightful answer to the final question. Lopes is the first winner the pageant has ever selected from her country. After she beat 88 other competitors from around the world, she was crowned by last year’s winner, Ximena Navarrete, from Mexico. The Associated Press reports:



6 comments:

Lelaki Ini said...

errr...
masih tak leh terima owg kulit sgt hitam ithu cntik..
hahaha

.:fyzz:. said...

lelaki ini: masing2 punya pandangan...

♥cikmOt♥ said...

itam itu menawan...hehehe

.:fyzz:. said...

cikmot: heheh tui2...:P

~aSHa~ said...

yuppp hitam itu menawam..manisnye ada...ce kalo dia putih...lagi lawa dari org yg berkulit putih....kalo gelap pun dah cantik....

tapi senyuman dia mmg menawan dan manis

.:fyzz:. said...

asha: wey hg kan lam pantang..bgus la kawan aku nih blogger yg ingt kt kengkawan..heheh..
tui2..senyuman dier sgt ayu kan..so sweet ja...:)
hg sihat zidah..bby sihat? bila nk annouce nma ultraman baru ko?