Tuesday, January 10, 2012

TAK SARAPAN 'MINDA TUMPUL'

Salam semua

Sharing is caring kan...just nak share..tadi kan masa pukul 2... aku sempat baca satu artikel di paper Berita harian...pasai Kepentingan SARAPAN PAGI kat anak2..

YES ..of course..sarapan sangat penting utk anak2 kita..even kt kita jugak...kalau tak sarapan mmg badan dan otak akan letih..tui tak?

Macam aku la kan...anak2 aku mmg aku bekalkan ngan roti utk dimakan lam keta...(ya la jarak dari umah aku ke tmpt kerja dan sekolah lebih kurang 1/2 jam..so lam keta la amik kesempatan utk makan2...tuh la keta aku kt dalam serupa pasar mini dh..huhuhu...

Kalau aku rajin..aku akan wat Sandwich telur ka..(sadwich sardin ..kak pia tak suka..dia mmg tk leh mkn lansung benda2 pedas..)..atau selalunya aku boh roti ngan sekaya...atau kalau tak sempat sngt aku akan belikan roti gardenia yg packing 70 sen tuh...

kira anaka2 aku kalau dlm perjalanan pi school mmg makan la lam keta...cam kak pia..dia break pukul 9.45 pagi kt sekolah dier kan..kalau tak breakfst pagi2 mau hilang tenaga nk belajaq di awai pagi..tui tak?

Pepun..ingat ya..bagi la anak2 kita bfast demi utk otak yang cerdas...


at least bagi roti gardenia nih...senang ,ringkas dan mudah..

8 comments:

munna said...

ini mmg selalu ada stock kat rumah...anak2 munna suka sgt dgn roti ni

.:fyzz:. said...

munna: sama la..nak makan bukak ja plastik kan..:)

~aSHa~ said...

anak aku kena bekalkan makanan setiap hari..pagi2 minum susu jer mereka...kul 9.30 nanti break..kat tadika mreka makanan tidak disediakan..sendiri..pelik benor tadika tu...

.:fyzz:. said...

asha: lor iyer ke..ptt tadika kena la bekalkan makanan kan...emm ko bekal kan apa kt depa?

Suria bte Karim said...

utk org dewasa cm kita nie pon kene bfast... kalu x macam x sudah jer muka... tahan lapo... roti nie fav sy... lgpon nie bukan ker keluaran bumiputra... jutawan syed al-bukhary... if x silap lah... tol ker?

MaryaYusof said...

Lama tak mkn roti gardenia... Btul tu klau xmkn pagi bole pening kepala & hilang tumpuan... tp sy sangat mls breakfast..terus mkn lunch ;)

.:fyzz:. said...

Suria bte Karim: mmg kan...sngt penting bfast nih...iya ka..jutawan syed al bukhary punya compy ya...emm nnti try survey..

.:fyzz:. said...

Marya Yusof: emm iyer la kt Peru msti ada roti lagi special kan..:)
tp jgn lupa roti gardenia tau..hehe
sya pun lam keta la bfast ngan ank2 roti ja..mai ofis baru makan ...