Wednesday, January 11, 2012

KEPENATAN..

Salam semua...

lately aku rasa sngat penat..balik umah ja skang ni...lepas ja Maghrib tuh kekadang dah lena dibuai mimpi..then aku terjaga balik la lam kui 12 ke atas menyelesaikan semua kerja spt:-

-Susun buku2 sekolah pia mengikut timetable
-Kemas beg nursery safiiy dengan beg transit sufiya
-Iron baju sekolah plus baju keja aku..
-Basuh baju plus sidai
-dll keja yg sewaktu ngannya

even nmpak remeh ja keja2 tuh..tp kalau tak wat pagi esok kompem kelam kabut..walaupun aku bagn pukul 5.30 lebih..hhuu..kan pepagi nak siapkan makan anak2 lagi..walaupun bekalkan roti lam tupperware tp kena sapu sekaya la jem la..takpun grg roti telur ...pi mai ..mai pi..tup2 dh kui 7..kalau kuar lewat ja skit mau jam kt jalan...

sebenarnya badan aku mmg dh tersangat letih sngat...tapi aku menguatkan mental aku menyatakan FYZZ U CAN DO IT..I AM SUPER MAK..

Dah la keja kt pejabat yang tanpa segan silu ada ja kan...pastu aku pun dok study nak exam UUM next month...pastu ngan uruskan hal2 anak2...all that things make me STRONG ...and i will try my best as i can to my family ..and my career...

adios..nak continue masuk sistem HRMIS yg tah apa2 tah nih...

10 comments:

♥cikmOt♥ said...

i'm super mak too...
huhuhu...kadang sangat memenatkan weiii

.:fyzz:. said...

cikmot: tuh la izan wey..bukan kadng2 ..tp ber kdang2 ..huhuh

suami tersayang said...

Allah akan memberikan ganjaran pahala yang tidak terhitung kepada orang-orang mukmin yang sentiasa bersabar tatkala mengalami musibah. “Berilah khabar gembira kepada orang-orang yang sabar, iaitu orang-orang yang ketika musibah, mereka berkata; Sesungguhnya kita adalah milik Allah dan kepada-Nya kita kembali.” (Al-Baqarah ayat 155 ). Inilah perkhabaran menggembirakan buat umat yang terkena musibah lalu mereka tetap tabah menghadapinya kerana faham dan insaf kejadian yang menimpanya, keluarganya, anak-anaknya serta harta bendanya satu ujian Allah untuk menguji tahap ketakwaannya.

.:fyzz:. said...

suamitersayang: insyallah...demi anak2 perlu sabar dan kuat semangat...

umilia said...

insyaAllah..kite mak2 ni akan kuat utk anak2 dan suami kan..even rs mcm tak daya tapi ttp gagahkan jugak..caiyok2..

.:fyzz:. said...

umilia: tui tuh lia..insyallah....kita mmg kena kuat semanat..yes ..caiyokkkk..pd ko jugak...

~aSHa~ said...

yes penat...

MaryaYusof said...

Sabarlah fyzz... pahala yg besar sedang menanti kamu... Caiyok2! Super Mak! Psst...sy dulu pun mcm tu jugak... rasa mcm nak cuuti & tdo je...hehee

.:fyzz:. said...

asha: mmg penat zidah..

.:fyzz:. said...

MaryaYusof: emm tq marya...amin..amin..moga Allah memberikan ganjaran pahala yg setimpal.
tuh la..cam nak pi holiday kt mana2..dn lupakan segala stress di umh di tmpt keja..kan kan..:P