Tuesday, April 24, 2012

REZEKI SI IBU MENGANDUNG

gugel image: Mempelam yg waaalah...

Salam ceria di hari Selasa

hari nih lambat skit memulakan entry..emm just nak share..ala aku rasa semua ibu2 mengandung akan rasa apa yg aku rasa dan alami...
Sejak mengandung kan..mmg murah rezeki..ada ja orang nak bagi itu la ini lah..selalunya bab2 makan la..kalau kt pejabat aku nih..msti orang nmpak aku msti ada saja makanan yg nak diberi..cam pagi tadi masa kt lif..pegawai tadbir kt pejbt aku nih bagi aku mangga@pelam ...emm mmg teringin pun..tgk dia dok usung pelam tuh..aku lam hati dok ngidam dh..heheh...kebetulan lak..ada akak kt pejbat aku nih jual kuah rojak..tp bukan kuah rojak Mak Bee yg famous tu la..tp yg dia jual nih pun sedap gak...RM3 hengget satu bekas..aku amik 3 bekas tadi..saja amik lebih..sbb nk bagi kt Mak aku jugak...

Sedikit lemau hari nih..ada kawan wat pulut makan ngan nyoiq ngan ikan kering beserta sambal bilis pagi tadi..dh la perut berkeroncong..lapaq makanya..makan pulut tuh beriya2 la kan....ok fine..rezeki lagi..alhamdulillah...jimat dh duit tang makan pagi tuh kan..tp masalah negaranya..lepas beberapa ketika..aku mengalami MENGANTUK yg agak kronik..akibatnya tadi lam kui 11 lebih aku terlena kt kerusi..mjur la aku dok kt bilik aku sendiri..kalau tak..huhuhu...paham2 ja la..

emm dh dua hari aku amik kak pia kt sekul..babah tak dpt amik sbb ada final exam ..takpa la..turn mama lak amik..tak leh la aku nk jenjalan window shopping time break....smbil tuh dok plan2 nak pi saloon nih...nk cuci rambut nk massage kepala nk potong rambut..aku nek rimas dh rambut aku yg tebal dn panjang nih...ingt nak layer kan aja..bagi nipis..sbb aku tak sesuai berambut pendek...eh ke rambut lak kan..dari makanan citer bab rambut ..

k la dok merewang macm2 nih..nk smbung makan 'SUPER RING' jap..)

24 comments:

izan mama mia said...

ish..ngidam tak habis lagi nih...tentu baby girl nie...hihihi

♥cikmOt♥ said...

heheeh...rezeki hang la ni...nama baby dah ada ke...camner nama yang aku sajes itu hari...rejek ek...heheh

.:fyzz:. said...

izan mama mia: saya kan izan..pantang orang sebut makan apa ja..saya tingin..hehehe..tatau la girl or boy..katanya scan ritu girl ..

.:fyzz:. said...

cikmot: tuh la rejeki ..
dak aih.hg nih aku tak rejek aih..aku dok ushar2 gak..tp tuh la zan..tatau gi jantina yg betuinya..pepun nama2 hg bagi tuh best2 gitew..

eima said...

wahhh fav aku ni ... mmg syok kan dpt mkn pelam muda

.:fyzz:. said...

eima: mmg la feel hbis kan..cicah lak ngan garam belacan ka..fuh terangkat..

wahida said...

ya Allah!! sedapnya...
terliur aku nok...

anisalya said...

rezeki ibu mengandung. alhamdulillah. tapi saya tak suka pelam time mengandung. hehehe...

IntaNBerliaN said...

mmg rezeki ibu mengandunglah ni.. sedap tu :-)

.:fyzz:. said...

wahida: hehe..tuh la aku pun terliuq tak sabaq nk cicah nih...:)

.:fyzz:. said...

anisalya: saya nih tah la leh ktakan semua makanan saya suka..hehe

.:fyzz:. said...

intanberlian: tmbh2 mengandung cenggini mmg sedap ja mencicah kan..

umialya/k.tini said...

time hamil dulu2 suka makan asam jawa..

LYAfrina said...

alahamdlillah..dah rezeki tu... hari ni kat ofis pon jamu mempelam...

** lya sgt suka mkn super ring.. tp fain skmo mrh..dia kata dop molek makan sokmo.. skali mkn..rsa nk mkn sokmo..ketagih j rasa

mummY daniSha said...

org preggy ni memang murah rezeki kan..org kata rezeki anak yg dikandung =)

Puan Kutu said...

org mengandung memang murah rezeki.rezeki baby dlm perut tu..:)

Marya Yusof said...

As salam Fyzz,

Murah rezeki org preggy, lgpun org semua mudah rs kesian sb ade bbkan kat dlm pewut tu... Mempelam tu terliur Marya tgk...alahai, kecur air liur.. tak preggy pun boleh kecur... cicah pulak dgn rojak..

Rojak Mak Bee mmg famous, dulu ms kerja sll o/station klau pergi Kedah mmg rmailah yg pesan rojak Mak Bee ni... Balik kena ikat betul2 klau tak tumpah, abis bau satu beg nak2 kena lak baju kan...adeh...hehehe...

Jgn potong pendek sgt rambut Fyzz, nnt dalam pantang nak ikat toncet tinggi2 susah...hehehe... Take care my dear friend :))

.:fyzz:. said...

umialya/tini: waa asam jawa..anak kedua dulu pun sya suka gak..:)

.:fyzz:. said...

Lyafrina: tuh la bila makan ja super ring tuh..makan dn makan..tak henti2 kan..hehe

.:fyzz:. said...

mummydanisha: ya betui.rezeki anak yg kita kandung kan..syukur alhamdulillah

.:fyzz:. said...

Puan Kutu: alhamdullilah .rezeki dlm bby..:P

.:fyzz:. said...

MaryaYusof: wsalam my dear friend..

tuh la..mmg kecur air liur tgk kan buah pelam..tmbh2 cicah grm blcn..
orait saya akan potg skit ja..ingt nak layer kan..bagi nipis skit rambut ..ha ah kan..lam pantng kan kena sanggul tinggi2..eheh

Norsalmi said...

Biasa la. org preggy ni murah rezeki..

Tak payah tengok, sebut pelam @ mangga je, akak yg takde apa2 ni pun kecur air liur.. Kalau buat kerabu lagi sedap kan???

.:fyzz:. said...

Norsalmi: tu la akak.syukur pd rezeki Allah swt
mmg2 sya suka gak pelam wat kerabu..sngt sedap makan ngan nasi..alahai dapnya..