Monday, April 02, 2012

JOM BAYAR YURAN..

Salam ceria di hari Isnin

as usual today is my 2nd day of working day..ho la kan ke kemarin Ahad, Kedah bekerja .kan kan...owh ya..apa citer best hari nih kowang? aku tak dak apa yg menarik pun..sarapan+lunch tadi aku just makan nasi campur (lauk ayam, ulam2 dn sambal belacan) then aku terasa lapar lagi..aku order a set of roti bakar..pastu plus Jus Apple....tuh ja...byk gak kan aku makan..tuh tak termasuk aku baru dh makan aiskrim lagi nih..ala yg banana split tuh la...aku tak tunggu split dah..aku makan ja..tanpa menye plit kan dia..huhuhu..

Then...tadi lam pukul 11 lebih aku pi Bank Islam..pi bayar yuran pengajian aku utk Semester 7....MARA masuk throungh akaun aku..then aku kena la kuarkan wit tuh then pi bayar sendiri..total RM1,828 hengget.  mujur ditaja..kalau idak..jenuh nak kampoi duit...
kuar dari bank tdi...keta aku wat hal lak..nih aku rasa kes remote keta aku la..dh bateri kong gamaknya..akibatnya keta aku 'menjerit2' tanpa segan dan silu..mujur ada pakcik yg keja kt BERNAS dtg tgk2 kan...(aku tau dia keja bernas sbb tgk baju korporat yg dia pakai tuh..) tima kasih pakcik..tidak aku nk call laki aku dh..(tp yg tak bestnya aku lupa bwk hp hari ni...ish2..awat la aku jadi lagu nih tatau...)

K  la..dh nak break dh nih..aku plan nak lepak2 kt surau..hari nih aku bangun awal bangat...pukul 4.30 lebih..ini semua gara2 tido awal semalam..makanya pagi nih aku kena la bangun cover..Solat Isya, then kemas2 beg anak2..pastu iron baju dn lain2 keja yg menjadi rutin ku...

4 comments:

mummY daniSha said...

besnye fyzz dapat tajaan...sy guna wit kwsp je..tu pun nak abes dah akaun2 tu huhu...camne nak apply mara ye?ritu dia kata dibekukan

.:fyzz:. said...

mummydanisha: hmm syukur dpt tajaan..kalau idak..cam mummy danisha gak la saya..kena amik wit kwsp..
emm setakat nih masih lagi dibekukan..kalau ada info sya gitau yer..tp kalau keja gomen leh gak apply melalui JPA..

Zefa NorAsmara said...

Fyzz sambung belaajar ya? Semoga berjaya dgn cemerlang.. :D

.:fyzz:. said...

ZefaNorAsmara: yer kak zefa..dh nak msuk sem 7...insyallah..amin