Thursday, May 17, 2012

UNTUNG ADA ANAK DARA.....

salam ceria di hari Khamis

hari nih lambat skit update....owh ya..hari nih dh last day keja bagi aku di Negeri Jelapang padi nih...esok n lusa cuti weekend..as usual no plan..cuma hubby kata nk kuar dinner malam nih..maybe kt restoran fast food ja kot..ntah la..kta nk belanja...i follow ja..:)

back to topic..untung kan sapa ada anak dara...cam aku anak dara aku dh besaq...kira besaq la kan dh dajah satu..hari nih time break aku pi amik dia kt sekolah..(hari nih kak pia kuar sekul pukul 12.45 tgh..) selalunya babah yg amik tp memandangkan hari nih babah pi kenduri so tugas mengambil pia aku la amik kan..kemarin pun sama....babah ada Majlis Tilawah AlQuran peringkat Jabatan..(tp bukan babah yg jadi Qori ok..cuma urusetia mejlis je pun..hehe)

eh apa yg untungnya..byk untungnya.bukan apa..yer la kita nih orang pompuan kan..bila ada teman nk shopping atau jenjalan mmg seronok., tambah2 kak pia minat dia sama cam aku..suka beli aksesori cam brooch, tgk tudung2 ..baju2 kan...so lagi bertambah seronot la..heheh
.cam tadi amik ja kak pia terus kami pi City Plaza makan kt Food court...then  window2 shopping...sesambil tuh rembat la aksesori cincin kt kak pia..pastu beli dvd Do ra e Mon ...beli makanan2..ala sempoi2 ja tp sonok..tak boring..pia pun jenis yg dengar cakap..selalunya kalau dia nk beli menda yg pelik2 aku ckp tak sesusewei atau tunggu mama dpt gaji..dia paham...

pastu plan nak tambah lagi sepasang baju raya kt kak pia..ritu dh beli sepasang..dh hantar tailor..ingt nk tambah sepasang lagi..(mybe yg satu lagi ready made)..satgi kan bis keja pukul 3.30 so nk sambung jenjalan ngan dara aku lagi...kalau bawak adik yg akan mrangkap abang tak lama lagi aku rasa mmg tak leh la..aku tak leh pantau tanpa babah..huhuhu..yer la ligat cam gasing..:P

Eh tp aku tak kata anak teruna tak leh temankan mama..boleh gak...kan kan..yg penting anak2 kita sentiasa bersama kita..

anak daraku yg suka posing...:)

p/s: esok kena ada umah sepanjang hari gamaknya..selain nk jadi tukang dobi baju dn mengemas umah ...tukang wat porch umah aku akan start keja esok.....alhamdulilah..ada wit lebih leh la wat porch..(eh ejaan porch aku nih betui kan..?hehe...ya la...kiri kanan jiran semua dh wat...bukan nk sama ngan depa..tp kalau hujan ka..panas leh lindung skit..idak asik2 tempias ja...ongkos overall RM2,500....skang nih wat skit gitu pun ribu2 kan...emm takpa la..janji wat..nnti2 ke depan lagi tinggi kos nya..tui tak..

20 comments:

izan mama mia said...

betol tu...ada anak dara best...boleh sedondon selalu n nanti boleh simpan baju kita untuk dia..boleh tlg masak,mengemas...aii..best ler..(sbb ada ank dara sorang tuu jaa..)hihihi..mmg..nak sambung rumah sikit jer sekarang ni..main ribu-ribu..brg mahai kan main..

..ada untuk fyzz..mama boleh hampakan ibu mengandungkan...

♥cikmOt♥ said...

betul betul betul...sikit2 lama2 jadilah bukit...hehehe

``~Masliza Ali ~`` said...

betul memang untung ada anak dara kat umah.. anak dara kita sebaya ler.. boleh diharap dah untuk tolong watkan kerja rumah.. kan! kan!! dan nak melaram jugak..

mummY daniSha said...

hehehee...tu sebab sy suke anak first gegurl....eh fyzz abes keje pukul 330 eh...cepat eh

Marya Yusof said...

As salam Fyzz,

What a lovely girl! Sama macam mama dia :))

Mmg untung ada anak perempuan, pahala pun byk klau kite melebihkan anak perempuan ni tau! Insya'ALLAH... Boleh buat kawan lg :)))

Doakan marya dpt gegurl mcm fyzz ni jgk ye...

Take care hot mama! :))

anisalya said...

sy ada dua. haha... tp tak ada la girly sgt. lasak ngalahkan bdk laki. tp ank2 kn. ada dgn kita dh ckp buat kita hepi.

rose77 said...

Bestkan ada anak dara....sufiya balqis pun suka sgt window soping....

Puan Kutu said...

mmg best ada anak dara.boleh jadi geng shopping.sy tak suka window shopping sbb tak de geng.kadang nak beli apa2 lebih selesa shopping online.haha..

*oh ye sy dh tak renew domain.so nie urlnya http://noormurniothman.blogspot.com/

wahida said...

bestnya kalau aku pun dikurniakan anak pompuan...

ko doakan aku yer...

.:fyzz:. said...

izanmamamia: kira kita ada pewaris la nnti utk brng2 kita..hehe (kalau tak outdate la..:)
mmg pun..buat skit ja..mmg dh kena spend ribu2..

.:fyzz:. said...

cikmot: maksud hang baju ka..? ya la aku pun tak la borong sekali gus..beli skit2..:)

.:fyzz:. said...

Masliza Ali: mmg bab melaram tuh tak leh kata apa dah..hahaha

.:fyzz:. said...

mummydanisha: kami kt Kedah hari khamis ja balik 3.30 ptg..hari ahad to rabu..lik kui 5 gak..
emm rezeki dpt anak 1st gegurl...:)

.:fyzz:. said...

MaryAYusof: wsalam marya
amin..amin..insyallah psni turn marya dpt baby girl lak:) insyallah..

.:fyzz:. said...

anisalya: yer asal mereka ada dengan kita..tak kisah la anak lelaki atau perempuan kan..:)

.:fyzz:. said...

rose77: leh teman kan mama suping2..kan kak rose..

.:fyzz:. said...

Puan Kutu: beli online pu orait gak..tp sya sokmo2 beli secara real..jarang beli on9...
takpa pasni mana tau dpt anak dara lak..insyallah..:)

.:fyzz:. said...

wahida: emm best wahida...wey hang pun boleh aih..masih muda belia lagi..insyallah ada rezeki hang dpt anak gegurl..insyallah..(amin)

IntaNBerliaN said...

ank dara sy kecik lagi.. tlg sepahkan rumah, ank sayalah juaranya... hahhah

.:fyzz:. said...

intanberlian: nnti dh besar skit nnti syoik la tlg ibu kemas kan umah..teman kan suping..hehe