Thursday, May 10, 2012

KISAH AKU, SUAMI & ANAK-ANAK

Salam Ceria di Hari Khamis..

Baru sudah  breakfast ngan mr hubby tadi...memula makan nasi lemak kt pantry ngan kengkawan..then dpt lak call dari hubby ajak bfast together2..jgn terkezut aku di pagi2 buta tadi makan mee tomyam...ngan nescafe ais..(pagi2 dh makan tomyam kan..tah la keinginan si ibu mengandung kan...hehhe..
Minggu nih no istilah weekend bagiku sbb minggu nih aku ada kelas kt UUM...alahai..penat la rasanya...tp mujurlah hubby nk pi temankan kt sana..so aku dan anak2 serta suami akan berkampung la kt UUM selama dua hari...baru tadi aku booking rumah kt Tmn U kt UUM Sintok nuh...semalam RM60 hengget je.. ...ok la kan..takyah la aku drive jauh2 dari UUM ke umah aku ..leh krem tulang belakang wooo...ngan mengandung lagi...tq en somi...kebetulan lak..dia la nih dok cuti sem..dok tunggu result sem 1 dia..so kelas dia on weekend tak dak la..

Makanya...dh dua hari aku ada kelas..so aku decide hari Ahad nih aku amik cuti.........bukan rehat sngt pun ..tp memandangkan aku ada check up peyut..ngan nak pi cucuk safiiy ammar yg telah menginjak usia 1 tahun 6 bulan dh anak teruna tercayang aku tuh...takpa la..pas cucuk2..check2 up semua leh la aku berjalan2 kt Pacific ka..Alor Star Mall ka...aku nih kuar jenjalan sensorang pun jadi kerja tau...heheh..

Petang nih lepas keja nk pi umh mak..kebetulan rini kan lik awal 3.30 petang..aku dh request kat mak kemarin suh wat SAMBAL PETAI ngan udang...my favourite ku itew..syukur alhamdullilah ada..walaupun la nih bukan musim petai kekdahnya..mak call tadi kata mak dh beli kt 'nat' @ pekan hari...tq mak lebiu so much...

Talk about my family skang..alhamdulilah since suami dh pulang ke pangkuan ku dan anak2 aku rasa kurang skit stress..at least pagi2 tuh dia tlg ironkan baju sekolah pia (even bukan hari2..) kira shift la selang2..hehe(baju en somi..mmg rutin..dia sendiri yg iron..maklumlah aku iron tak menepati piawaian dia.hehe) ..pastu makan malam..suapkan safiiy ammar makan..tlg la wat keja umah semua kan..kuar beli keperluan kalau hbs..so kurang skit beban aku nih...tidak ka dulu..aku cam amah tak bergaji ja wat semua menda hampa tau dak..kalau amah leh gak ada gaji..aku nih ka..pakai wat keja sorang2 tak bergaji..mmg full of stress okey..

Di bawah ini foto terkini anak2 ku yang tersayang...dh lama tak boh foto terkini mereka...


Owh ya nih anak dara aku Sufiya yg dh darjah 1...cam tak caya ja..anak kecil comey putih gebu aku dh pun besar..mulut cam bertih jagung...
foto nih masa orientasi masa mula2 masuk SK Sultanah Asma awal tahun nih...
Kdg2 aku heran ngan anak2 aku dua orang nih..lawak depa kdg2 over extrem hokey..aku lak nek takut..kdng2 nek kok kong la..(si kakak yg slim river tuh kok kong adik dia kt belakang badan..kdng2 dukung gaya bebas..
makanya si mak nih...mana tak kuar suara tarzan rimba...huhuhu...tp kdg2 sonok tgk telatah depa nih..putera puteri kesayanganku..
nih my bam bam...safiiy ammar yang hensem...(nih kt pusat service keta..) dok wat catwalk..heheh...9 May dua hari lepas genap usia 1 tahun 6 bulan...lebiu sayang manja mama yg wangi..

*******************************************************************************
Begitulah kisah aku sekeluarga..emm biasalah la kan...peel anak2 nih ada2 ja..tp mereka la permata hati kita..kan kan...apapun doaku moga keluarga ku bahagia selamanya dunia akhirat dan dilimpahi rezeki Mu ya Allah..amin

18 comments:

♥cikmOt♥ said...

ok tunggu cite anak no 3 plak...

wahida said...

pagi2 dah mkn meehun tomyam tu...cer tayang sikit, harus aku terliur...haha...

.:fyzz:. said...

cikmot: hehe comin soon bulan depan ..citer anak no 3..:P

.:fyzz:. said...

wahida: aku makn tanpa segan dn silu tadi..hingga lupa snap gambarnya..hehe..
tuh la aku nih hantu tomyam...:P

~aSHa~ said...

semoga bahagia selalu....

jeng jeng jeng nanti gambo anak ketiga plak

mummY daniSha said...

huhuhu...sy pun kalau gosok baju x selicin abg gosok huhu....kalau sy gosok mau berjam2..die gosok kejap je dah licin....mayb tgn lelaki ni kuat lg...hahaha..alasan =p

.:fyzz:. said...

asha: amin..amin..hg pun sama la moga berbahgia ngan family terchenta..
tuh la..pasni anak no 3 lak..:) ikut jejak hg..:)

.:fyzz:. said...

mummydanisha: tui gak fakta tuh..tangan orang laki lebih gagah dn perkasa..hehehe

umilia said...

sdpnye sambal udg petai..mcm berat sgt je beb pia bwk tu..hehehehe..

izan mama mia said...

bila fyzz cerita pasal pasifik n alor star mall....terdetik detik tiktik..ingat dedulu suka lepak ctu...er..ada stu lg mall yang kami sk lepak..dah tak ingat..mmg rindu nk jengah alor star kembali...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

anak dua sama dgn saya

.:fyzz:. said...

umilia: sambal udang ngan petai mmg feveret ku..:)

.:fyzz:. said...

izanmama mia: city plaza kan..kan kan..eh dulu izan penah dok aloq setaq gak ka??

.:fyzz:. said...

BABY (mama amana& arief: iya ka..fyzz akan tmbh lagi sorang insyallah bulan dpn.dh masuk 3 la...:)

IntaNBerliaN said...

comel..!! besar dh ank2 fyzz yer...

.:fyzz:. said...

Intanberlian: tq
ha ah.yg kakak dh dajah 1...adik lak bulan 11 nih 2 thn..:)

izan mama mia said...

fyzz..,
dulu izan dok belajar kat bandar darul aman..sll lepak kat alor staq jika ct hari sabtu...

Puan Kutu said...

sy klu balik a.staq selalu p pasific sbb si chubby aiman tu nk main game.hehe..

bg sy setakat bfast tomyam tu normallah..org utara je yg tak biasa dengan menu macam tu waktu pagi.sy dulu 5tahun di johor.pg2 dh makan mihun sup,lontong,soto,mee bandung,mee kari semua.sana mmg meriah time bfast.semua ada..:)